Uitleg animatiefilm voor Alis met 30 werkdagen live

09 oktober 2014

Alis kwaliteit management software is een helder systeem dat productiebedrijven helpt om hun kwaliteit en processen te verbeteren. Maar hoe leg je klanten uit dat ze jouw software moeten hebben? Alis benaderde ons voor het maken van een korte uitleg animatie die de voordelen voor productiebedrijven toelicht. En dat is goed gelukt!

Gerben de Haan weet precies waarom productiebedrijven zijn softwaresysteem Alis moeten gebruiken. En 1-op-1 kan hij dat ook goed uitleggen. Maar hoe doe je dat op de website? Met een aniamtiefilm dacht Gerben en zo kwam hij bij ons terecht. Net als elke project begint onze samenwerking met een concept bespreking, waarin we het concept van de animatie bepalen. Daarna werken wij dat concept uit tot een bondig script met een volledig uitgeschreven verhaallijn.”In de aftrapsessie heb ik ons brede verhaal gedaan. Koen en Jos hebben vervolgens in no-time twee uur aan informatie teruggebracht tot een bondige en sterke tekst, waarin de kernboodschap goed naar voren komt. Dat hadden we zelf niet beter kunnen doen!”, aldus Gerben.

Is het script akkoord dan maken we een storyboard. Dit storyboard laat per scène zien hoe de animatievideo het verhaal uitbeeld. Op basis hiervan kan je als opdrachtgever vooraf het eindresultaat beoordelen en bijsturen als dat nodig is. Als ook het storyboard helemaal naar wens is, gaan we over tot creatie en maken we een eerste versie van de animatiefilm. Deze eerste versie bekijken we dan samen bij ons in de studio. Altijd spannend, zo’n premiere! Gerben: We wisten dat het helemaal top zou worden toen we het storyboard ontvingen. Precies wat we voor ogen hadden. Na enkele snelle feedback rondes per e-mail bevestigde de première in de studio in Alkmaar dat het inderdaad een hele gave animatie ging worden!”

Tijdens deze premiere zetten we alle puntjes op de i door alles nog eens door te lopen. Dit zorgt ervoor dat de animatievideo perfect aansluit bij je wensen.”Dat we daarna in detail door alle scenes, teksten en geluidseffecten zijn gelopen blijkt een drang naar perfectie die wij erg waarderen. Het was duidelijk dat dit geen haast klus was. Het eindresultaat overtreft onze verwachtingen! Het is 100% ons verhaal en stijl.”, aldus Gerben.

En op zo’n mooi eindresultaat wil je niet te lang wachten natuurlijk. Daarom werken wij volgens een heldere en gestructureerde aanpak en kunnen we met 20 tot 30 werkdagen opleveren. Gerben: ”De samenwerking was top. En dankzij de gestructureerde aanpak stond de animatie binnen zes weken live. Vijf sterren!”

 

Gerben, bedankt voor de prettige samenwerking en je mooie beoordeling.

Bekijk hier de animatievideo of bezoek alis.nl.

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Uitleg animatiefilm voor Alis met 30 werkdagen live

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»