branch-4

Video voor de Zorg en Welzijn

Professionele communicatie met de inzet van video's

De zorg is een vitale sector. Het is een branche waar iedereen mee in aanraking komt en van groot belang is voor de samenleving. De zorg beweegt continue; van nieuwe behandelmethodes en procesverbeteringen tot digitalisering en innovaties. Ontwikkelingen die het verschil maken in het leven van mensen. Goede communicatie is vaak het startpunt tussen patiënt en de zorg. Video maakt communicatie in de zorg professioneler, toegankelijker en efficiënter.

Voordelen 
 • Effectieve voorlichting: pré-zorg, tijdens en nazorg 
 • Verbind de professional en patiënt bij zorg op afstand  
 • Ontlast zorgpersoneel door effectieve communicatie 
 • Werf nieuwe zorgtalent voor jouw organisatie 
 • Vergroot de impact van congressen en conventies
 • Creëer draagvlak en bewustzijn van zorginnovaties 
Play
Screenshot_2019-12-29 Nordic Health - Bedrijfsfilm - 4K

Leg het zorgtraject uit

Zorg kan stressvol zijn voor patiënten. Een patiënt is vaak zenuwachtig voor zijn behandeling. Zij hebben zelf weinig kennis hierover. Het kan lastig zijn voor hen om te bepalen wat het best bij hen past en waar ze aan beginnen. Een bedrijfsfilm over het zorgtraject dat de behandeling stap voor stap doorloopt, biedt hier uitkomst. Het geeft patiënten een goed beeld hoe het werkt en wat ze kunnen verwachten. Dit helpt hen de juiste keuze te maken en brengt hen ook meer op hun gemak tijdens het zorgtraject.   

Play
Screenshot 2021-07-13 at 08-59-12 LUMC - Explainer Boxes

Introduceer een nieuw zorgaanpak

Het introduceren van een nieuwe zorgaanpak staat of valt bij goede voorlichting. Voor patiënten en behandelaars moet het duidelijk zijn hoe het globaal in zijn werk gaat en wat de voordelen ervan zijn voor hen. Een explanimation legt een zorgaanpak op een heldere manier uit. Perfect om alle betrokken in te laten zien waarom het de moeite waard is. En bij het uitrollen van de zorgaanpak ontlast het zorgpersoneel doordat zij minder tijd kwijt zijn aan voorlichting.  

Play
Screenshot_2019-12-29 Dermecis - wervingsfilm(5)

Werf de beste zorgprofessionals

Werken in de zorg is uitdagend en zwaar. Personeel moet goed opgeleid zijn en bestand zijn tegen stressvolle situaties. Goed zorgpersoneel vinden is dan ook lastig. Op alle niveaus zijn er vaak mensen nodig. Een aansprekende wervingsvideo helpt de instelling, afdeling of vacature een gezicht geven door een beeld te schetsen hoe het er is. Natuurlijk komen medewerkers daarbij aan het woord. Authenticiteit is hierbij een sleutelwoord en belangrijke tip voor wervingsvideo's.  

Play
Screenshot 2021-09-06 at 21-01-52 LUMC - Instructie Saturatiemeter_Playforward mp4

Geef instructies voor zorg op afstand

De zorg vernieuwt continue. Een belangrijke trend is zorg op afstand, waarbij met behulp van apps de patiënt thuis een deel van de zorg zelf kan uitvoeren. Monitoring van patiënten is een discipline dat goed op deze manier kan worden ingevuld. Zorg op afstand staat of valt bij de betrokkenheid van de patiënten of zij in staat zijn het op de juiste manier te doen. Heldere instructie is hierbij onmisbaar. Een instructievideo zorgt dat patiënten goed geïnformeerd hun onderdeel uit kunnen voeren en is zo een belangrijke basis voor deze zorgtrend.   

Video maken als zorgorganisatie?

Prijs opvragen

Play
Screenshot 2021-07-13 at 09-06-00 Sfeer Impressie - InEen Tweedaagse

Doe verslag van congressen en events

Congressen en conventies spelen een belangrijke rol in de zorg om up te date te blijven van de laatste ontwikkelingen, kennis te delen en nieuwe inzichten te krijgen. Het haalt mensen ook even uit hun directe werkomgeving en helpt zo zaken even vanuit een ander perspectief te bekijken. Een aftermovie laten maken van een congres geeft een goed beeld hoe het evenement is verlopen en wat er is gedaan, besproken en bereikt. Handig om te zorgen dat deelnemers terug op werk kunnen laten zien hoe het was. En perfect om de volgende editie mee te promoten.  

Play
EVE_Styleframe-1

Introduceer digitale zorginnovaties

Er zijn veel zorginnovaties. Technologie en digitalisering bieden veel nieuwe mogelijkheden. Voor adaptatie van dit soort innovaties is een goede uitleg over de meerwaarde en hoe het werk de eerste stap. De zorgprofessionals – van bestuur tot zorgverlenend personeel – moeten begrijpen waarom juist deze innovatie ertoe doet. Een heldere animatievideo legt het concept van de innovatie uit en maakt dit beeldend, waardoor het duidelijk en toegankelijk wordt. Zo helpt het om innovaties die lastig tastbaar te maken zijn toch concreet te maken.  

Play
Screenshot 2021-07-13 at 09-10-03 Animatie-LUMC-Chirurgie

Geef goede pre-operatieve voorlichting

Er komt veel op patiënten af tijdens een behandeling. Natuurlijk zijn ze gespannen. En dan moet ze ook nog veel informatie verwerken. Door goede pre-operatieve voorlichting zorg je dat de kans van slagen van de behandeling groter is door patiënten duidelijk te maken wat zij zelf kunnen doen om herstel te bevorderen. Een animatie laten maken zorgt voor een heldere pre-operatieve voorlichting. Patienten kunnen dit op hun eigen gemak bekijken, eventueel meerdere keren. En een fysieke afspraak is in principe niet of minder frequent nodig.  

Zorginstellingen die al voor ons kiezen

Met deze opdrachtgevers in de zorg werken wij samen voor effectieve communcatie.

Stap voor stap video's maken

Video maken is een creatief proces. Met een helder stappenplan houden we grip en zorgen we voor een soepel proces. 

Film
Animatie
Video-strategie
icon-1
Script en draaiboek
Script-draaiboek
pre-productiefase
Filmen op locatie
Filmen-op-locatie
Monteren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon
Script en stijlframe
Script-stijlframe
pre-productiefase
Storyboard maken
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon-1
Script en proefmodel
Script-proefmodel
pre-productiefase
Technisch storyboard
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase

Prijsopgave ontvangen

Onze complete startpakketten zijn op maat uit te breiden met opties. Selecteer wat voor video je wil en we helpen je graag verder. 

unnamed

Koen geeft je graag advies

Ontvang met 1 werkdag jouw prijsindicatie
Standaard in onze video's
 • Lengte van 1,5 minuut
 • Project kick-off met Videostrateeg
 • Script volgens eigen scriptmethode
 • Video met muziek en logo-animatie
 • 3x feedback bij iedere tussenstap
 • Incl. alle gebruiksrechten voor publicatie
Ik wil mijn offerte starten!
Suzanne Bakker-Verver
Suzanne Bakker-Verver

(Translated by Google) Very happy with the guidance of Koen and Jos. There have been many delays from our organization, but the men patiently kept control and regularly inquired whether internal progress had been made. Finally received a beautiful video that will help many residents of our municipality. Thank you very much, looking forward to our next video! (Original) Heel blij met het de begeleiding van Koen en Jos. Vanuit onze organisatie is er veel vertraging geweest, toch hielden de mannen geduldig de regie en informeerde regelmatig of er bij ons intern al voortgang in zat. Uiteindelijke een prachtige video ontvangen die veel inwoners van onze gemeente gaan helpen. Heel erg bedankt, ik kijk uit naar onze volgende video!

02-10-2023 om 09:24 uur
Aqua Separate
Aqua Separate

(Translated by Google) "Our collaboration with Playforward went smoothly and we found the communication to be very pleasant. They think along well and are real professionals. We recommend Playforward to everyone!" The Aqua separate team (Original) "Onze samenwerking met Playforward verliep soepel en we hebben de communicatie als zeer prettig ervaren. Ze denken goed mee en zijn echte vakmensen. Wij raden Playforward dan ook aan iedereen aan!" Het Team van Aqua separate

05-09-2023 om 10:39 uur
Laila Echternach
Laila Echternach

(Translated by Google) We have had a very good cooperation with Playforward. They made a company film for the FSIN in a very short period of time and helped us think along with us on all aspects of the production of the company film. With a very professional approach and a lot of flexibility from the Playforward team, we managed to achieve a result together that we are very happy with. (Original) Wij hebben een hele goede samenwerking gehad met Playforward. Ze hebben op zeer korte termijn voor het FSIN een bedrijfsfilm gemaakt en daarbij op alle aspecten van het tot stand komen van de bedrijfsfilm met ons meegedacht. Met een erg professionele aanpak en veel flexibiliteit vanuit het team van Playforward hebben we samen een resultaat weten te behalen waar we erg blij mee zijn.

07-08-2023 om 12:07 uur
Mark
Mark

(Translated by Google) Great company! (Original) Geweldig bedrijf!

03-08-2023 om 14:17 uur
Remco Prast
Remco Prast

(Translated by Google) We are happy with the creative, professional and fast guidance we received from you. (Original) Wij zijn blij met de creatieve, professionele en snelle begeleiding die we van jullie hebben ontvangen.

15-06-2023 om 18:53 uur
Shanna Dien
Shanna Dien

(Translated by Google) Received a beautiful animation video. The biggest plus of the collaboration, in my opinion, was that every review round and every version that was delivered was planned in advance in the calendar. That way everyone stays sharp! (Original) Een prachtige animatievideo opgeleverd gekregen. Grootste pluspunt aan de samenwerking vond ik zelf dat elke reviewronde en elke versie die werd opgeleverd, van tevoren in de kalender gepland stond. Zo blijft iedereen scherp!

07-06-2023 om 09:41 uur
Ruben Sinnecker
Ruben Sinnecker

(Translated by Google) Very professional and solution-oriented club and fun to work with (Original) Zeer professionele en oplossingsgerichte club en leuk om mee te werken

03-04-2023 om 16:03 uur
Marloes Oost
Marloes Oost

(Translated by Google) Experienced, flexible and think very carefully about what is needed and fits into the budget. Koen, Jos and Nick are very pragmatic and very pleasant to work with. (Original) Ervaren, flexibel en denken heel goed mee in wat nodig is en past in het budget. Koen, Jos en Nick zijn erg pragmatisch en heel prettig om mee samen te werken.

22-03-2023 om 11:46 uur
slide 1 to 2 of 5
Zorgsector
»