branch-4

Video voor de Zorg en Welzijn

Professionele communicatie met de inzet van video's

De zorg is een vitale sector. Het is een branche waar iedereen mee in aanraking komt en van groot belang is voor de samenleving. De zorg beweegt continue; van nieuwe behandelmethodes en procesverbeteringen tot digitalisering en innovaties. Ontwikkelingen die het verschil maken in het leven van mensen. Goede communicatie is vaak het startpunt tussen patiënt en de zorg. Video maakt communicatie in de zorg professioneler, toegankelijker en efficiënter.

Voordelen 
 • Effectieve voorlichting: pré-zorg, tijdens en nazorg 
 • Verbind de professional en patiënt bij zorg op afstand  
 • Ontlast zorgpersoneel door effectieve communicatie 
 • Werf nieuwe zorgtalent voor jouw organisatie 
 • Vergroot de impact van congressen en conventies
 • Creëer draagvlak en bewustzijn van zorginnovaties 
Play
Screenshot_2019-12-29 Nordic Health - Bedrijfsfilm - 4K

Leg het zorgtraject uit

Zorg kan stressvol zijn voor patiënten. Een patiënt is vaak zenuwachtig voor zijn behandeling. Zij hebben zelf weinig kennis hierover. Het kan lastig zijn voor hen om te bepalen wat het best bij hen past en waar ze aan beginnen. Een bedrijfsfilm over het zorgtraject dat de behandeling stap voor stap doorloopt, biedt hier uitkomst. Het geeft patiënten een goed beeld hoe het werkt en wat ze kunnen verwachten. Dit helpt hen de juiste keuze te maken en brengt hen ook meer op hun gemak tijdens het zorgtraject.   

Play
Screenshot 2021-07-13 at 08-59-12 LUMC - Explainer Boxes

Introduceer een nieuw zorgaanpak

Het introduceren van een nieuwe zorgaanpak staat of valt bij goede voorlichting. Voor patiënten en behandelaars moet het duidelijk zijn hoe het globaal in zijn werk gaat en wat de voordelen ervan zijn voor hen. Een explanimation legt een zorgaanpak op een heldere manier uit. Perfect om alle betrokken in te laten zien waarom het de moeite waard is. En bij het uitrollen van de zorgaanpak ontlast het zorgpersoneel doordat zij minder tijd kwijt zijn aan voorlichting.  

Play
Screenshot_2019-12-29 Dermecis - wervingsfilm(5)

Werf de beste zorgprofessionals

Werken in de zorg is uitdagend en zwaar. Personeel moet goed opgeleid zijn en bestand zijn tegen stressvolle situaties. Goed zorgpersoneel vinden is dan ook lastig. Op alle niveaus zijn er vaak mensen nodig. Een aansprekende wervingsvideo helpt de instelling, afdeling of vacature een gezicht geven door een beeld te schetsen hoe het er is. Natuurlijk komen medewerkers daarbij aan het woord. Authenticiteit is hierbij een sleutelwoord en belangrijke tip voor wervingsvideo's.  

Play
Screenshot 2021-09-06 at 21-01-52 LUMC - Instructie Saturatiemeter_Playforward mp4

Geef instructies voor zorg op afstand

De zorg vernieuwt continue. Een belangrijke trend is zorg op afstand, waarbij met behulp van apps de patiënt thuis een deel van de zorg zelf kan uitvoeren. Monitoring van patiënten is een discipline dat goed op deze manier kan worden ingevuld. Zorg op afstand staat of valt bij de betrokkenheid van de patiënten of zij in staat zijn het op de juiste manier te doen. Heldere instructie is hierbij onmisbaar. Een instructievideo zorgt dat patiënten goed geïnformeerd hun onderdeel uit kunnen voeren en is zo een belangrijke basis voor deze zorgtrend.   

Video maken als zorgorganisatie?

Prijs opvragen

Play
Screenshot 2021-07-13 at 09-06-00 Sfeer Impressie - InEen Tweedaagse

Doe verslag van congressen en events

Congressen en conventies spelen een belangrijke rol in de zorg om up te date te blijven van de laatste ontwikkelingen, kennis te delen en nieuwe inzichten te krijgen. Het haalt mensen ook even uit hun directe werkomgeving en helpt zo zaken even vanuit een ander perspectief te bekijken. Een aftermovie laten maken van een congres geeft een goed beeld hoe het evenement is verlopen en wat er is gedaan, besproken en bereikt. Handig om te zorgen dat deelnemers terug op werk kunnen laten zien hoe het was. En perfect om de volgende editie mee te promoten.  

Play
EVE_Styleframe-1

Introduceer digitale zorginnovaties

Er zijn veel zorginnovaties. Technologie en digitalisering bieden veel nieuwe mogelijkheden. Voor adaptatie van dit soort innovaties is een goede uitleg over de meerwaarde en hoe het werk de eerste stap. De zorgprofessionals – van bestuur tot zorgverlenend personeel – moeten begrijpen waarom juist deze innovatie ertoe doet. Een heldere animatievideo legt het concept van de innovatie uit en maakt dit beeldend, waardoor het duidelijk en toegankelijk wordt. Zo helpt het om innovaties die lastig tastbaar te maken zijn toch concreet te maken.  

Play
Screenshot 2021-07-13 at 09-10-03 Animatie-LUMC-Chirurgie

Geef goede pre-operatieve voorlichting

Er komt veel op patiënten af tijdens een behandeling. Natuurlijk zijn ze gespannen. En dan moet ze ook nog veel informatie verwerken. Door goede pre-operatieve voorlichting zorg je dat de kans van slagen van de behandeling groter is door patiënten duidelijk te maken wat zij zelf kunnen doen om herstel te bevorderen. Een animatie laten maken zorgt voor een heldere pre-operatieve voorlichting. Patienten kunnen dit op hun eigen gemak bekijken, eventueel meerdere keren. En een fysieke afspraak is in principe niet of minder frequent nodig.  

Zorginstellingen die al voor ons kiezen

Met deze opdrachtgevers in de zorg werken wij samen voor effectieve communcatie.

Stap voor stap video's maken

Video maken is een creatief proces. Met een helder stappenplan houden we grip en zorgen we voor een soepel proces. 

Film
Animatie
Video-strategie
icon-1
Script en draaiboek
Script-draaiboek
pre-productiefase
Filmen op locatie
Filmen-op-locatie
Monteren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon
Script en stijlframe
Script-stijlframe
pre-productiefase
Storyboard maken
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon-1
Script en proefmodel
Script-proefmodel
pre-productiefase
Technisch storyboard
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase

Prijsopgave ontvangen

Onze complete startpakketten zijn op maat uit te breiden met opties. Selecteer wat voor video je wil en we helpen je graag verder. 

unnamed

Koen geeft je graag advies

Ontvang met 1 werkdag jouw prijsindicatie
Standaard in onze video's
 • Lengte van 1,5 minuut
 • Project kick-off met Videostrateeg
 • Script volgens eigen scriptmethode
 • Video met muziek en logo-animatie
 • 3x feedback bij iedere tussenstap
 • Incl. alle gebruiksrechten voor publicatie

      Vraag jouw offerte aan

 

Ilona de Kok
Ilona de Kok

Super fijne samenwerking gehad met Playforward! Zowel in het proces voorafgaand en tijdens de draaidag vanuit de organisatie Racktime. (Translated by Google) Had a great collaboration with Playforward! Both in the process prior to and during the shooting day from the Racktime organization.

02-06-2022 om 14:04 uur
Geoffrey de Bruin
Geoffrey de Bruin

Denken in oplossingen t.b.v. een goed resultaat. (Translated by Google) Thinking in solutions for a good result.

31-05-2022 om 14:08 uur
Andrea Ferreira
Andrea Ferreira

We have worked with Play Forward for many years and they do not disappoint. They help you from the the beginning to think about the goal of the video, script, and CTA, to the end. As well as if you need extra things in the future they help you out fast and reliable. 100% recommend!

05-04-2022 om 16:08 uur
Vario Pool
Vario Pool

Wij hebben door Play Forward een moodvideo laten maken van ons nieuwe product Area H2o. Met enkele gesprekken waren we hier snel uit en is de video tot stand gekomen. Met enkele handige tips van de mannen is de video naar een hoger plan gebracht en zijn we erg blij met het eindresultaat. De video gaat inmiddels de hele wereld over. (Translated by Google) We had Play Forward make a mood video of our new product Area H2o. With a few conversations we were quickly out of this and the video was created. With some handy tips from the men, the video has been taken to a higher level and we are very happy with the end result. The video is now all over the world.

04-04-2022 om 12:13 uur
Remco Kroonsberg
Remco Kroonsberg

Super snelle reactie en veel interactie mogelijk. Echt fraai resultaat die jaren mee kan! (Translated by Google) Super fast response and a lot of interaction possible. Really nice result that can last for years!

29-03-2022 om 12:16 uur
Heinz Jankowsky
Heinz Jankowsky

Met Playforward een project uitgevoerd waarin we op een ludieke wijze de manier van werken in de openbare ruimte belicht hebben. Het resultaat was een mooie film die veelvuldig gebruikt is. Goede samenwerking met Koen met waardevolle feedback. (Translated by Google) Executed a project with Playforward in which we illuminated the way of working in public space in a playful way. The result was a beautiful film that has been used extensively. Good cooperation with Koen with valuable feedback.

28-03-2022 om 11:49 uur
Webcare Sorgente
Webcare Sorgente

'Dichtbij en persoonlijk, wij zijn Sorgente'. De bedrijfsfilm laat precies zien waar het ons omgaat: mensen helpen. De crew van Playforward heeft ons heel goed geholpen bij het zichtbaar maken van wat wij doen. Niet alleen tijdens het maken van de opnames, maar ook bij het samenstellen van het script en het editen van de film. We kijken dan ook terug op een fijne samenwerking. (Translated by Google) 'Close up and personal, we are Sorgente'. The company film shows exactly what we are all about: helping people. The Playforward crew has helped us very well in making what we do visible. Not only during the shooting, but also when compiling the script and editing the film. We can therefore look back on a great collaboration.

01-03-2022 om 09:46 uur
Henk Bangma
Henk Bangma

De mensen van Playforward helpen je bij elke stap van je videoproductie. Ze denken mee en komen met creatieve oplossingen. (Translated by Google) The people at Playforward help you every step of your video production. They think along and come up with creative solutions.

23-12-2021 om 10:26 uur
slide 1 to 2 of 5
Zorgsector
»