branch-5

Video voor gemeenten en publieke sector

Professionele communicatie voor inwoners en stakeholders

Het publieke domein is een dynamische omgeving. Er zijn grote belangen en iedereen komt ermee in aanraking. De publieke zaak gaat dus iedereen aan. Een grote verantwoordelijkheid. Goede communicatie is belangrijk voor draagvlak en het is ook onderdeel van de servicetaak van publieke organisaties. Maar communicatie is vaak ingewikkeld, want de doelgroepen zijn vaak breed. Video zorgt voor effectieve communicatie voor inwoners en stakeholders. 

Voordelen
 • Zorg voor positieve beïnvloeding met campagnes 
 • Leg processen uit aan inwoners, bezoekers en toerisme 
 • Geef voorlichting over nieuw beleid 
 • Informeer huurders als woningcorporatie 
 • Verleid toeristen om de stad te bezoeken 
 • Geef inzicht in jouw organisatie voor stakeholders 
Play
Screenshot 2021-07-20 at 09-56-33 Den Helder - Hondenpoep

Bereik inwoners met campagnes

Inwoners zijn niet altijd de perfecte burgers. Soms moeten zij gestimuleerd worden voor het juiste gedrag. Streng toezicht en hameren op de regels is daarbij niet altijd de juiste manier. Positieve beïnvloeding is vaak een vriendelijkere en effectievere aanpak. Met creatieve campagnes kunnen inwoners op een positieve manier bereikt worden. Een promotiefilm is een sprekende en aantrekkelijke manier op een campagne in te steken. En inzetbaar via vele kanalen, bijvoorbeeld in de vorm van social video´s 

Play
Gemeente Harlingen_Lang Parkeren_Styleframe_v1.2

Beantwoord 'Veel gestelde vragen'

Het goed informeren van inwoners, bezoekers en toeristen creëert een gastvrije en prettige gemeente. Het zorgt dat dingen goed verlopen en dat mensen geholpen worden. Vaak zijn er thema's binnen gemeente die standaard tot de categorie 'veel gestelde vragen’ behoort. Een animatievideo is de manier om op een duidelijke manier uit te leggen en zaken in goede banen te leiden. En door het beeldend te maken is het begrijpelijk voor een grote groep mensen. 

Play
Screenshot_2020-03-04 City Marketing Video Schagen Marktstad

Verleid toeristen met city marketing

Toerisme is voor veel gemeentes een belangrijk onderdeel van de lokale economie. Het biedt kansen voor de middenstand en zorgt voor een bruisende stad. Veel steden hebben toeristen veel te bieden, zoals musea, architectuur en een divers winkelaanbod. Een bedrijfsfilm creëert dynamische en aantrekkelijke city marketing waarmee de stad een gezicht en profiel krijgt. Een video brengt sterke punten in beeld en zet een beleving neer, zodat de toerist alvast warm gemaakt wordt. 

Video maken als gemeente of publieke organisatie?

Prijs opvragen

Play
Screenshot 2021-07-20 at 11-02-55 RMA_Bedrijfsfilm

Versterk stakeholder communicatie

Publieke organisaties hebben vaak een groot aantal stakeholders. Deze groepen wisselen regelmatig qua samenstelling, zoals een gemeenteraad of provinciebestuur, en hebben verschillende kennisniveaus over de taken, rollen en verantwoordelijkheden van de organisatie. Een videoproductie zorgt voor sterke stakeholder communicatie zodat iedereen weet waar de organisatie voor staat en wat zij in haar mars heeft.  

Play
Screenshot 2021-07-20 at 10-00-48 Hollands Kroon - Tijdelijke medewerkers

Licht nieuw beleid toe

Aan goed beleid wordt vaak jaren gewerkt. En als het eenmaal uitgerold wordt, is het zaak om inwoners en andere belanghebbenden goed voor te lichten over wat het beleid inhoudt en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Een video is de perfecte vervanging voor de papieren tijger. Met een video kan het scenario's in beeld brengen om beleid concreet en inzichtelijk te maken. Met een dronevideo kan hierbij de regio letterlijk een rol spelen.

Deze gemeentes en publieke organisaties kiezen voor ons

We werkten al samen met vele gemeentes, publieke organisaties en andere overheden.

Stappenplan voor video

We werken met een overzichtelijk stappenplan om video's te maken. Dit zorgt voor een goede samenwerking, waarbij er ruimte is voor creativiteit en toch grip op het proces is. 

Film
Animatie
Video-strategie
icon-1
Script en draaiboek
Script-draaiboek
pre-productiefase
Filmen op locatie
Filmen-op-locatie
Monteren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon
Script en stijlframe
Script-stijlframe
pre-productiefase
Storyboard maken
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon-1
Script en proefmodel
Script-proefmodel
pre-productiefase
Technisch storyboard
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase

Prijsopgave ontvangen

Onze complete startpakketten zijn op maat uit te breiden met opties. Selecteer wat voor video je wil en we helpen je graag verder. 

unnamed

Koen geeft je graag advies

Ontvang met 1 werkdag jouw prijsindicatie
Standaard in onze video's
 • Lengte van 1,5 minuut
 • Project kick-off met Videostrateeg
 • Script volgens eigen scriptmethode
 • Video met muziek en logo-animatie
 • 3x feedback bij iedere tussenstap
 • Incl. alle gebruiksrechten voor publicatie
Ik wil mijn offerte starten!
Ruben Sinnecker
Ruben Sinnecker

Zeer professionele en oplossingsgerichte club en leuk om mee te werken (Translated by Google) Very professional and solution-oriented club and fun to work with

03-04-2023 om 16:03 uur
Marketing ClubPlanner
Marketing ClubPlanner

Ervaren, flexibel en denken heel goed mee in wat nodig is en past in het budget. Koen, Jos en Nick zijn erg pragmatisch en heel prettig om mee samen te werken. (Translated by Google) Experienced, flexible and think along very well in what is needed and fits within the budget. Koen, Jos and Nick are very pragmatic and very pleasant to work with.

22-03-2023 om 11:46 uur
Susan Goudsblom
Susan Goudsblom

30-01-2023 om 10:51 uur
Erik de best
Erik de best

Zeer tevreden zijn wij van Betonblock met het geleverde werk van Playforward. Het team heeft veel vakkennis en levert kwaliteit, ook de communicatie gedurende het hele proces hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij hebben momenteel drie video's laten maken door Playforward en wij weten bij welk adres we moeten zijn mocht er een 4e video nodig zijn. (Translated by Google) We at Betonblock are very satisfied with the work delivered by Playforward. The team has a lot of expertise and delivers quality, we also experienced the communication throughout the process as very pleasant. We currently have three videos made by Playforward and we know where to go if a 4th video is needed.

20-01-2023 om 10:56 uur
Fred Gardner
Fred Gardner

Met playforward in hele korte tijd een prima bedrijfsvideo en animatie gemaakt van ons symphony golfenergie systeem. Deze is onlangs op de Offshore energy beurs in Amsterdam getoond. Daar en bij relaties en wordt deze erg positief ontvangen. Wij hebben gekozen om complexe engineering tekeningen juist eenvoudig in haar essentiële onderdelen te tonen, in plaats van hele mooie realistische animaties. Dat laatste rolt tegenwoordig uit iedere 3d tekenpakket. Juist de eenvoudige presentatie maakt dat het communiceerbaar wordt. Ook de "strakke" regie van playforward tijdens het proces maakte dat er focus bleef en in korte tijd een prachtig resultaat kwam. Toen het op de beurs even niet lukte was playforward direct beschikbaar om het op te lossen. Een echte aanrader dus. (Translated by Google) Made an excellent company video and animation of our symphony wave energy system with playforward in a very short time. This was recently shown at the Offshore energy fair in Amsterdam. There and at relations and it is received very positively. We have chosen to simply show complex engineering drawings in their essential parts, instead of very beautiful realistic animations. The latter rolls out of every 3d drawing package nowadays. It is precisely the simple presentation that makes it communicable. Playforward's "tight" direction during the process also ensured that focus remained and a wonderful result was achieved in a short time. When things didn't work out on the stock exchange, playforward was immediately available to solve it. So highly recommended.

21-12-2022 om 11:41 uur
Ron van der Wel
Ron van der Wel

Creatief en betrokken team. Ze persen het beste uit iedereen en staan je bij met tips en adviezen. Het resultaat was zeer naar wens. (Translated by Google) Creative and committed team. They squeeze the best out of everyone and assist you with tips and advice. The result was very satisfactory.

16-12-2022 om 20:22 uur
Paul van Trigt
Paul van Trigt

De samenwerking met Playforward was heel aangenaam. Playforward hebben op professionele wijze het video naar onze wensen gemaakt en ons ook beradend bijgestaan bij het proces. (Translated by Google) The collaboration with Playforward was very pleasant. Playforward professionally made the video to our wishes and also advised us in the process.

31-10-2022 om 12:00 uur
Fred Wapstra
Fred Wapstra

Ik heb Playforward leren kennen als een bedrijf dat in staat is om in korte periode een topfilm neer te zetten. Alle complimenten voor Koen, Jos en de andere collega's. Ze blinken werkelijk uit in klant- en onderwerp gerichte inlevingsvermogen, een super inzichtelijke offerte met de mogelijkheid voor opties. En ... alles wat ze beloven hebben ze waargemaakt! Het filmen gebeurde ook heel relaxed, in een voor kinderen prettige sfeer. Koen, Jos, super bedankt en wellicht tot een mooi vervolg op deze film! (Translated by Google) I got to know Playforward as a company that is able to produce a top film in a short period of time. All compliments to Koen, Jos and the other colleagues. They really excel in customer and subject-oriented empathy, a super insightful quote with the possibility for options. And ... everything they promise they have delivered! The filming was also very relaxed, in a pleasant atmosphere for children. Koen, Jos, thank you very much and maybe see you for a nice sequel to this film!

24-10-2022 om 10:57 uur
slide 1 to 2 of 5
Gemeenten
»