branch-5

Video voor gemeenten en publieke sector

Professionele communicatie voor inwoners en stakeholders

Het publieke domein is een dynamische omgeving. Er zijn grote belangen en iedereen komt ermee in aanraking. De publieke zaak gaat dus iedereen aan. Een grote verantwoordelijkheid. Goede communicatie is belangrijk voor draagvlak en het is ook onderdeel van de servicetaak van publieke organisaties. Maar communicatie is vaak ingewikkeld, want de doelgroepen zijn vaak breed. Video zorgt voor effectieve communicatie voor inwoners en stakeholders. 

Voordelen
 • Zorg voor positieve beïnvloeding met campagnes 
 • Leg processen uit aan inwoners, bezoekers en toerisme 
 • Geef voorlichting over nieuw beleid 
 • Informeer huurders als woningcorporatie 
 • Verleid toeristen om de stad te bezoeken 
 • Geef inzicht in jouw organisatie voor stakeholders 
Play
Screenshot 2021-07-20 at 09-56-33 Den Helder - Hondenpoep

Bereik inwoners met campagnes

Inwoners zijn niet altijd de perfecte burgers. Soms moeten zij gestimuleerd worden voor het juiste gedrag. Streng toezicht en hameren op de regels is daarbij niet altijd de juiste manier. Positieve beïnvloeding is vaak een vriendelijkere en effectievere aanpak. Met creatieve campagnes kunnen inwoners op een positieve manier bereikt worden. Een promotiefilm is een sprekende en aantrekkelijke manier op een campagne in te steken. En inzetbaar via vele kanalen, bijvoorbeeld in de vorm van social video´s 

Play
Gemeente Harlingen_Lang Parkeren_Styleframe_v1.2

Beantwoord 'Veel gestelde vragen'

Het goed informeren van inwoners, bezoekers en toeristen creëert een gastvrije en prettige gemeente. Het zorgt dat dingen goed verlopen en dat mensen geholpen worden. Vaak zijn er thema's binnen gemeente die standaard tot de categorie 'veel gestelde vragen’ behoort. Een animatievideo is de manier om op een duidelijke manier uit te leggen en zaken in goede banen te leiden. En door het beeldend te maken is het begrijpelijk voor een grote groep mensen. 

Play
Screenshot_2020-03-04 City Marketing Video Schagen Marktstad

Verleid toeristen met city marketing

Toerisme is voor veel gemeentes een belangrijk onderdeel van de lokale economie. Het biedt kansen voor de middenstand en zorgt voor een bruisende stad. Veel steden hebben toeristen veel te bieden, zoals musea, architectuur en een divers winkelaanbod. Een bedrijfsfilm creëert dynamische en aantrekkelijke city marketing waarmee de stad een gezicht en profiel krijgt. Een video brengt sterke punten in beeld en zet een beleving neer, zodat de toerist alvast warm gemaakt wordt. 

Video maken als gemeente of publieke organisatie?

Prijs opvragen

Play
Screenshot 2021-07-20 at 11-02-55 RMA_Bedrijfsfilm

Versterk stakeholder communicatie

Publieke organisaties hebben vaak een groot aantal stakeholders. Deze groepen wisselen regelmatig qua samenstelling, zoals een gemeenteraad of provinciebestuur, en hebben verschillende kennisniveaus over de taken, rollen en verantwoordelijkheden van de organisatie. Een videoproductie zorgt voor sterke stakeholder communicatie zodat iedereen weet waar de organisatie voor staat en wat zij in haar mars heeft.  

Play
Screenshot 2021-07-20 at 10-00-48 Hollands Kroon - Tijdelijke medewerkers

Licht nieuw beleid toe

Aan goed beleid wordt vaak jaren gewerkt. En als het eenmaal uitgerold wordt, is het zaak om inwoners en andere belanghebbenden goed voor te lichten over wat het beleid inhoudt en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Een video is de perfecte vervanging voor de papieren tijger. Met een video kan het scenario's in beeld brengen om beleid concreet en inzichtelijk te maken. Met een dronevideo kan hierbij de regio letterlijk een rol spelen.

Deze gemeentes en publieke organisaties kiezen voor ons

We werkten al samen met vele gemeentes, publieke organisaties en andere overheden.

Stappenplan voor video

We werken met een overzichtelijk stappenplan om video's te maken. Dit zorgt voor een goede samenwerking, waarbij er ruimte is voor creativiteit en toch grip op het proces is. 

Film
Animatie
Video-strategie
icon-1
Script en draaiboek
Script-draaiboek
pre-productiefase
Filmen op locatie
Filmen-op-locatie
Monteren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon
Script en stijlframe
Script-stijlframe
pre-productiefase
Storyboard maken
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon-1
Script en proefmodel
Script-proefmodel
pre-productiefase
Technisch storyboard
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase

Prijsopgave ontvangen

Onze complete startpakketten zijn op maat uit te breiden met opties. Selecteer wat voor video je wil en we helpen je graag verder. 

unnamed

Koen geeft je graag advies

Ontvang met 1 werkdag jouw prijsindicatie
Standaard in onze video's
 • Lengte van 1,5 minuut
 • Project kick-off met Videostrateeg
 • Script volgens eigen scriptmethode
 • Video met muziek en logo-animatie
 • 3x feedback bij iedere tussenstap
 • Incl. alle gebruiksrechten voor publicatie

      Vraag jouw offerte aan

 

Ilona de Kok
Ilona de Kok

Super fijne samenwerking gehad met Playforward! Zowel in het proces voorafgaand en tijdens de draaidag vanuit de organisatie Racktime. (Translated by Google) Had a great collaboration with Playforward! Both in the process prior to and during the shooting day from the Racktime organization.

02-06-2022 om 14:04 uur
Geoffrey de Bruin
Geoffrey de Bruin

Denken in oplossingen t.b.v. een goed resultaat. (Translated by Google) Thinking in solutions for a good result.

31-05-2022 om 14:08 uur
Andrea Ferreira
Andrea Ferreira

We have worked with Play Forward for many years and they do not disappoint. They help you from the the beginning to think about the goal of the video, script, and CTA, to the end. As well as if you need extra things in the future they help you out fast and reliable. 100% recommend!

05-04-2022 om 16:08 uur
Vario Pool
Vario Pool

Wij hebben door Play Forward een moodvideo laten maken van ons nieuwe product Area H2o. Met enkele gesprekken waren we hier snel uit en is de video tot stand gekomen. Met enkele handige tips van de mannen is de video naar een hoger plan gebracht en zijn we erg blij met het eindresultaat. De video gaat inmiddels de hele wereld over. (Translated by Google) We had Play Forward make a mood video of our new product Area H2o. With a few conversations we were quickly out of this and the video was created. With some handy tips from the men, the video has been taken to a higher level and we are very happy with the end result. The video is now all over the world.

04-04-2022 om 12:13 uur
Remco Kroonsberg
Remco Kroonsberg

Super snelle reactie en veel interactie mogelijk. Echt fraai resultaat die jaren mee kan! (Translated by Google) Super fast response and a lot of interaction possible. Really nice result that can last for years!

29-03-2022 om 12:16 uur
Heinz Jankowsky
Heinz Jankowsky

Met Playforward een project uitgevoerd waarin we op een ludieke wijze de manier van werken in de openbare ruimte belicht hebben. Het resultaat was een mooie film die veelvuldig gebruikt is. Goede samenwerking met Koen met waardevolle feedback. (Translated by Google) Executed a project with Playforward in which we illuminated the way of working in public space in a playful way. The result was a beautiful film that has been used extensively. Good cooperation with Koen with valuable feedback.

28-03-2022 om 11:49 uur
Webcare Sorgente
Webcare Sorgente

'Dichtbij en persoonlijk, wij zijn Sorgente'. De bedrijfsfilm laat precies zien waar het ons omgaat: mensen helpen. De crew van Playforward heeft ons heel goed geholpen bij het zichtbaar maken van wat wij doen. Niet alleen tijdens het maken van de opnames, maar ook bij het samenstellen van het script en het editen van de film. We kijken dan ook terug op een fijne samenwerking. (Translated by Google) 'Close up and personal, we are Sorgente'. The company film shows exactly what we are all about: helping people. The Playforward crew has helped us very well in making what we do visible. Not only during the shooting, but also when compiling the script and editing the film. We can therefore look back on a great collaboration.

01-03-2022 om 09:46 uur
Henk Bangma
Henk Bangma

De mensen van Playforward helpen je bij elke stap van je videoproductie. Ze denken mee en komen met creatieve oplossingen. (Translated by Google) The people at Playforward help you every step of your video production. They think along and come up with creative solutions.

23-12-2021 om 10:26 uur
slide 1 to 2 of 5
Gemeenten
»