Succesvolle Video Marketing

Videomarketing-3

De impact van videomarketing

Wil jij jouw bedrijf laten groeien met succesvolle marketing? Dan is video marketing iets voor jou. Videomarketing is het inzetten van video's voor jouw bedrijf. 

Voordelen van video's:
 • Video's zijn zeer populair 
 • Video's overtuigen mensen
 • Video's zijn overal te delen

Veel mensen kijken video's. 90% van de consumenten en 70% van de zakelijke klanten gebruikt video's als zij een product zoeken. Logisch, want je wil het gewoon even zien. Zien is geloven. Daardoor is video marketing enorm overtuigend. En video's zijn overal te delen, op iedere site en social media. Dus het bereik is enorm.

Vertel mij meer... ↓

Maak van iedere video een succes

Een professionele video klinkt fantastisch. Maar is iedere video dan altijd een succes? Het antwoord is: nee. Video's worden al veel gebruikt door bedrijven. Daardoor presteert een middelmatige video niet meer zo goed. Mensen zijn nu gewoon meer gewend. En een slechte video valt ook niet meer op in de massa. Een video laten maken is een goed idee. Maar doe het goed.

Wat maakt een video een succes?
 • Het past perfect bij jouw marketing 
 • Het heeft een meesleepende boodschap
 • Het wordt via veel kanalen ingezet
 • Het wordt voor een lange tijd gebruikt

Ontdek hoe...  

video marketing-1

Onze aanpak voor succesvolle video's

Sinds 2010 maken wij video's voor honderden bedrijven. Hoe zorgen we nu dat het iedere keer een hit is? Dat doen we met onze eigen aanpak voor succesvolle video's. De aanpak bestaat uit drie bouwstenen. Het zorgt dat jij een duidelijke strategie hebt, mensen raakt met sterke storytelling en meer bereikt door een slimme inzet.

3 bouwstenen van onze aanpak
 1. Werk doelgericht met de juiste Strategie
 2. Maak écht impact met Storytelling
 3. Bereik meer met een Content aanpak

Leer hier meer... 

Strategie Model Video Marketing

1. Doelgerichte strategie

Om video marketing succesvol in te zetten, is er een duidelijke strategie nodig. Het moet helder zijn welke rol videomarketing heeft in de totale mix en welke doelen je wilt bereiken. Wij als bureau hebben een strategie model dat inzicht geeft. We bepalen samen welke niveau's belangrijk zijn. Dit bepaald wat voor video's er nodig zijn. En zo onstaat een lijst, waaraan gewerkt kan worden. Rankschik op prioriteit en er onstaat een strategie voor de inzet van video marketing voor jouw bedrijf.

storytelling methode video marketing

2. Impact met Storytelling

Video marketing is pas effectief als het klanten raakt. Dat bereik je met storytelling. Een verhaal geeft een boodschap context, relevantie en beleving. Als videomarketing bureau hebben wij een beproefde storytelling-methode. Deze methode geeft een duidelijk raamwerk hoe je zo'n verhaal maakt. Wij doen onderzoek, vragen jouw om input en zetten dit om in een sterk script. Zo zorgen we dat videomaketing klanten grijpt en impact maakt voor jouw bedrijf. 

content strategie video marketing

3. Bereik meer met Content

Door slim te zijn, bereik je meer. En dat geldt zeker voor video marketing. De aanpak die wij als bureau gebruiken, werkt vanuit het principe: herhaling is de kracht van de boodschap. Daarom leveren wij een pakket aan content in plaats van één enkele video. Ons pakket bestaat uit een 'Master-video' waaruit wij meerdere 'Short-video's' maken en afbeeldingen leveren. Perfect ontworpen voor iedere kanaal. Zo communiceer je voor een langere periode en via meerdere kanelen. En daarmee bereik je meer. 

Ja, ik wil een succelvolle video!

Start nu mijn offerte

 100% vrijblijvend.  Vandaag al reactie.  Heldere offerte.

Video Marketing Bureau

Hoe gaan we voor jouw aan de slag?

Wij maken graag een sterke video voor jouw bedrijf. En dat doen we volgens een vast proces, want een goed proces is een garantie voor een hoge kwaliteit. Daarom werken wij met een werkwijze die stap voor stap naar het eindresultaat toewerkt. Jij wordt bij iedere stap betrokken. Het begint altijd met een adviesgesprek, waarin we vrijblijvend meedenken en advies geven.

Stap voor stap naar het eindresultaat
 1. Strategiesessie voor de aanpak 
 2. Script met sterke storytelling
 3. Produceren van het beeldmateriaal
 4. Montage tot een eerste versie
 5. Optimaliseren voor publicatie

Check het stappenplan ↓

Marketing ClubPlanner
Marketing ClubPlanner

Ervaren, flexibel en denken heel goed mee in wat nodig is en past in het budget. Koen, Jos en Nick zijn erg pragmatisch en heel prettig om mee samen te werken. (Translated by Google) Experienced, flexible and think along very well in what is needed and fits within the budget. Koen, Jos and Nick are very pragmatic and very pleasant to work with.

22-03-2023 om 11:46 uur
Susan Goudsblom
Susan Goudsblom

30-01-2023 om 10:51 uur
Erik de best
Erik de best

Zeer tevreden zijn wij van Betonblock met het geleverde werk van Playforward. Het team heeft veel vakkennis en levert kwaliteit, ook de communicatie gedurende het hele proces hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij hebben momenteel drie video's laten maken door Playforward en wij weten bij welk adres we moeten zijn mocht er een 4e video nodig zijn. (Translated by Google) We at Betonblock are very satisfied with the work delivered by Playforward. The team has a lot of expertise and delivers quality, we also experienced the communication throughout the process as very pleasant. We currently have three videos made by Playforward and we know where to go if a 4th video is needed.

20-01-2023 om 10:56 uur
Fred Gardner
Fred Gardner

Met playforward in hele korte tijd een prima bedrijfsvideo en animatie gemaakt van ons symphony golfenergie systeem. Deze is onlangs op de Offshore energy beurs in Amsterdam getoond. Daar en bij relaties en wordt deze erg positief ontvangen. Wij hebben gekozen om complexe engineering tekeningen juist eenvoudig in haar essentiële onderdelen te tonen, in plaats van hele mooie realistische animaties. Dat laatste rolt tegenwoordig uit iedere 3d tekenpakket. Juist de eenvoudige presentatie maakt dat het communiceerbaar wordt. Ook de "strakke" regie van playforward tijdens het proces maakte dat er focus bleef en in korte tijd een prachtig resultaat kwam. Toen het op de beurs even niet lukte was playforward direct beschikbaar om het op te lossen. Een echte aanrader dus. (Translated by Google) Made an excellent company video and animation of our symphony wave energy system with playforward in a very short time. This was recently shown at the Offshore energy fair in Amsterdam. There and at relations and it is received very positively. We have chosen to simply show complex engineering drawings in their essential parts, instead of very beautiful realistic animations. The latter rolls out of every 3d drawing package nowadays. It is precisely the simple presentation that makes it communicable. Playforward's "tight" direction during the process also ensured that focus remained and a wonderful result was achieved in a short time. When things didn't work out on the stock exchange, playforward was immediately available to solve it. So highly recommended.

21-12-2022 om 11:41 uur
Ron van der Wel
Ron van der Wel

Creatief en betrokken team. Ze persen het beste uit iedereen en staan je bij met tips en adviezen. Het resultaat was zeer naar wens. (Translated by Google) Creative and committed team. They squeeze the best out of everyone and assist you with tips and advice. The result was very satisfactory.

16-12-2022 om 20:22 uur
Paul van Trigt
Paul van Trigt

De samenwerking met Playforward was heel aangenaam. Playforward hebben op professionele wijze het video naar onze wensen gemaakt en ons ook beradend bijgestaan bij het proces. (Translated by Google) The collaboration with Playforward was very pleasant. Playforward professionally made the video to our wishes and also advised us in the process.

31-10-2022 om 12:00 uur
Fred Wapstra
Fred Wapstra

Ik heb Playforward leren kennen als een bedrijf dat in staat is om in korte periode een topfilm neer te zetten. Alle complimenten voor Koen, Jos en de andere collega's. Ze blinken werkelijk uit in klant- en onderwerp gerichte inlevingsvermogen, een super inzichtelijke offerte met de mogelijkheid voor opties. En ... alles wat ze beloven hebben ze waargemaakt! Het filmen gebeurde ook heel relaxed, in een voor kinderen prettige sfeer. Koen, Jos, super bedankt en wellicht tot een mooi vervolg op deze film! (Translated by Google) I got to know Playforward as a company that is able to produce a top film in a short period of time. All compliments to Koen, Jos and the other colleagues. They really excel in customer and subject-oriented empathy, a super insightful quote with the possibility for options. And ... everything they promise they have delivered! The filming was also very relaxed, in a pleasant atmosphere for children. Koen, Jos, thank you very much and maybe see you for a nice sequel to this film!

24-10-2022 om 10:57 uur
Ilona de Kok
Ilona de Kok

Super fijne samenwerking gehad met Playforward! Zowel in het proces voorafgaand en tijdens de draaidag vanuit de organisatie Racktime. (Translated by Google) Had a great collaboration with Playforward! Both in the process prior to and during the shooting day from the Racktime organization.

02-06-2022 om 14:04 uur
slide 1 to 2 of 5

Dit is ons stappenplan

Film
Animatie
Technische animatie
Video-strategie
icon-1
Script en draaiboek
Script-draaiboek
pre-productiefase
Filmen op locatie
Filmen-op-locatie
Monteren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon
Script en stijlframe
Script-stijlframe
pre-productiefase
Storyboard maken
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon-1
Script en proefmodel
Script-proefmodel
pre-productiefase
Technisch storyboard
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase

Welke video's kies jij?

Bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm

Breng een sterk verhaal over dat vertrouwen wekt bij klanten.
> Ontdek meer

Bedrijfsfilm
Animatievideo

Animatievideo

Gebruik een effectieve uitleg die voor iedereen duidelijk is.
> Ontdek meer.

Animatievideo
Technische-animatie

Technische animatie

Presenteer jouw innovatie met hoogwaardige visualisaties.
> Ontdek meer.

Technische animatie
Wervingsvideo

Wervingsvideo

Geef jouw bedrijf een gezicht voor nieuwe talenten.
> Ontdek meer.

Wervingsvideo
Promotiefilm

Promotiefilm

Presenteer de voordelen van jouw product krachtig.
> Ontdek meer.

Promotiefilm
Dronevideo

Dronevideo

Maak indruk met spectaculaire beelden vanuit de lucht.
> Ontdek meer.

Dronevideo
Instructiefilm

Instructiefilm

Maak instructies visueel zodat iedereen het begrijpt. 
> Ontdek meer.

Instructiefilm
Productvideo

Productvideo

Presenteer jouw product visueel en professioneel.
> Ontdek meer.

Productvideo
Aftermovie

Aftermovie

Promoot jouw evenement met mooie sfeerbeelden.
> Ontdek meer.

Aftermovie

Veelgestelde vragen over videomarketing

Wat zijn de voordelen van video marketing?

De voordelen van video marketing is dat het jouw bedrijf een boost geeft. Het zet jouw merk goed neer en is effectief voor het promoten van producten. De kracht zit in de combinatie van beeld en storytelling. Cijfers in videomarketing laten dat ook zien.

 • 1 op de 2 consumenten wilt graag meer video's zien van merken en bedrijven die zij volgen.
 • Meer dan 8 op de 10 mensen zegt door een video te zijn overtuigd om een product te kopen.
 • Volgens bijna 9 op de 10 marketeers zorgt videomarketing voor meer verkeer naar de website.
 • 8 op 10 marketingmanagers geeft aan dat zij meer leads binnenhalen met videomarketing

Wat gaat videomarketing mij kosten?

De kosten van videomarketing hangt af van de strategie. Er zijn twee regels waar je van uit kan gaan.

 1. Hoe meer video's, hoe hoger de totale investering. Het effect op jouw marketing is ook groter.
 2. Hoe complexer de video's, hoe hoger de investering. De impact is ook groter.

De aanpak verschilt per bedrijf en het is altijd maatwerk. Een videoproductie start vanaf 2.000 euro. Als jaarlijkse budget voor video marketing is 5.000 euro een goed begin.

Wat is een videomarketing bureau?

Een videomarketing bureau is een bedrijf dat zich specialiseert in video marketing. Zo'n bureau begeleid jouw bedrijf tijdens het hele traject: van strategie tot storytelling van productie tot publicatie. Het bureau biedt daarbij ook meerdere dicplines aan, zoals:

 • Film
 • 2D animatie
 • Technische animatie
 • Dronevideo
 • Livestreaming

Is video geschikt voor B2B Marketing?

Absoluut. Video voor B2B bedrijven perfect. Vaak zijn verkooptrajecten in B2B lang en is er veel overtuiging nodig. De omzet per B2B klant is vaak ook hoog, waardoor een video snel terug verdient is. Het biedt legio mogelijkheden voor B2B marketing, zoals

 • Marketing via Linkedin (social video)
 • B2B merk neerzetten (bedrijfsfilms
 • Promotie tijdens Beurzen (productvideo's)
 • Productlanceringen kick-starten (promotiefilms, uitleganimatie)
 • Toegevoegde waarde bewijzen (testimonials)

Ook hier laten cijfers de kracht van video marketing voor bedrijven zien.

 • 3 op de 4 managers zegt ieder week een video voor werk te kijken
 • Meer dan de helft van de manager heeft een bedrijf opgezocht op google na een video
 • Meer dan 6 op de 10 managers heeft een website bezocht na het kijken van een video

Ja, ik wil een succesvolle video!

unnamed

Start nu mijn offerte

 100% vrijblijvend. 
 Vandaag al reactie
 Heldere offerte.

Video Marketing
»