Wat zijn de kosten van een Bedrijfsfilm maken?

24 maart 2014

Wat kost een bedrijfsfilm? Die vraag horen we vaak en meestal ligt het antwoord in het maken van een offerte. Maar wat als je daar nog even geen behoefte aan hebt? Dan is deze blog speciaal voor jou! Hieronder leggen we uit  welke factoren de prijs voor een bedrijfsfilm bepalen. 

Wat bepaalt het tarief van een bedrijfsfilm?

Verreweg de grootste factor in de kosten voor een bedrijfsvideo is tijd. Een bedrijfsfilm laten maken bestaat uit een aantal stappen die stuk voor stuk een bepaalde hoeveelheid werk met zich meebrengen. Hieronder zie je wat het productieproces voor een bedrijfsfilm inhoud.

Productieproces in stappen uitgewerkt

1. De voorbereiding - 1 dag
Een goede voorbereiding is essentieel voor een sterk eindresultaat. Daarom is dat het startpunt van onze werkwijze. Dit begint met een brainstorm waarin we samen het creatieve plan uitwerken. Op basis daarvan schrijven we een script waarin we het verhaal uitwerken en bepalen welke beelden we gana maken. Voor het ontwikkelen van een onderscheidend en creatief verhaal voor een bedrijfsfilm, houden wij ongeveer één dag werk aan. Hierin zit ook plannen van de draaidag.

2. De opnames - 1 dag
Als alles naar wens is maken we de filmopnames op locatie. Dit kan bij jouw bedrijf zijn of ergens anders in Nederland, net wat nodig is. Doorgaans hebben we één dag nodig voor het filmen, maar dat is wel afhankelijk van hoeveel er gefilmd moet worden. In het offertetraject maken we daarom een inschatting van hoeveel draaidagen er nodig zijn.

Onze filmmaker maakt de opnames op locatie

3. De montage - 1,5 dag
Wanneer alle beelden gemaakt zijn begint de montage. We monteren al het materiaal tot een sterke bedrijfsvideo met muziek. Voor een perfect totaal plaatje bewerken we ook het licht, de kleuren en de audio. Deze werkzaamheden nemen meestal 1,5 dag in beslag. Ook dit is afhankelijk van hoeveel beeldmateriaal er geschoten is. Meer beelden kost nu eenmaal meer tijd om te verwerken in een film. Ook lengte van de film bepaald hoeveel tijd het monteren kost. Een film van 90 seconden is minder werk dan een film van 3 minuten bijvoorbeeld.

Feedback
Gedurende het hele productieproces vragen we jou om feedback, bijvoorbeeld op het script en op de montage. Je kijkt dus mee terwijl we jouw bedrijfsfilm maken. Dit zorgt ervoor dat je kunt bijsturen waar dat nodig is en dat de bedrijfsvideo helemaal aan je wensen voldoet. Je kunt hierbij ook denken aan aanvullende wensen,  bijvoorbeeld een ondertitelde versie of een social media versie. 

Prijsindicatie voor een bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm laten maken kost dus best wat tijd en omdat iedere films maatwerk is, is iedere offerte dat ook. Wij hanteren een startpakket waar alle standaard werkzaamheden voor een bedrijfsfilm inbegrepen zitten. Aanvullende wensen kun je dan invullen met opties die je zelf kunt kiezen, zodat de film perfect aansluit bij jouw wensen en marketingstratie. Hieronder tref je een overzicht van ons startpakket en prijsindicatie.

Startpakket bedrijfsfilm - €2.950:

  • Advies van onze videoconsultant
  • Script op maat door onze regisseur
  • 1 filmdag op locatie door onze cameraman
  • Montage tot sterke bedrijfsfilm van 90 seconden
  • Basis logo animatie
  • Rechtenvrije muziek
  • 3 gratis aanpassingsrondes

Bedrijfsfilm laten maken

Het voorbeeld hieronder is een film die wij gemaakt hebben met het startpakket als uitgangspunt. Als aanvullende optie heeftr TenCate Grass gekozen voor drone-opnames.

Bedrijfsfilm voor Ten Cate Grass.

Welke andere factoren beinvloeden de prijs van een bedrijfsfilm?

Er zijn veel extra mogelijkheden die ervoor zorgen dat je bedrijfsfilm nog meer impact maakt. Deze extra’s beïnvloeden natuurlijk ook de prijs. Als je bijvoorbeeld toffe dronebeelden wilt laten maken of misschien wil je wel animaties verwerken in je film? Al dit soort extra's kosten meer tijd en hebben dus invloed op het tarief voor een bedrijsvideo.

Extra mogelijkheden waar je uit kan kiezen zijn:

Hoe meer extra mogelijkheden je kiest, hoe meer tijd en kosten de bedrijfsvideo met zich meebrengt en dus hoe hoger het tarief.

Waarom kost de ene bedrijfsfilm meer dan de ander?

Het antwoord op deze vraag kun je vergelijken met het bouwen van een huis. Hoe groter het huis en hoe minder standaard het ontwerp hoe hoger de bouwkosten. Dit geldt ook voor de kosten van een bedrijsfilm. Als je meer opties toevoegt aan de film of meer tijd steekt in de filmopnames en de montage, zijn de kosten hoger. Net als bij een huis zie je dit natuurlijk ook terug in de kwaliteit en de impact die de film maakt. De bedrijfsfilm hieronder, voor Bejo Zaden, is een productie waarvoor we veel tijd en extra mogelijkheden kregen. Van filmopnames in het buitenland tot dronebeelden en van acteurs tot 3D animatie.

Bedrijfsfilm voor Bejo Zaden.

Nieuwsgierig naar een eigen bedrijfsfilm?

Graag bespreken we jouw wensen, ideeën en de mogelijkheden. Op basis van een adviesgesprek werken wij een creatief plan uit en bieden een vrijblivende offerte op maat voor ieder project. Het adviesgesprek kan in de vorm van een kennismakingsafspraak of via een digtaal intakegesprek. De offerte is een voorstel met alle facetten en eventuele extra’s inbegrepen, zodat je van te voren een goed beeld hebt wat de bedrijfsfilm gaat kosten.

Benieuwd naar een eigen bedrijfsfilm?

Bedrijfsfilm laten maken

Wat zijn de kosten van een Bedrijfsfilm maken?

Vraag nu
gratis aan:

Introductiepakket

Introductiepakket
»