Wat zijn de kosten van een Bedrijfsfilm maken?

24 maart 2014

Wat kost een bedrijfsfilm? Die vraag horen we vaak, want bedrijfsvideo's zijn populair. Voor een concrete prijs is meestal een offete nodig. Als je daar nog niet aan toe bent, leggen we in deze blog leggen uit  welke factoren de prijs voor een bedrijfsfilm bepalen en geven we hier een gerichte prijsindicatie bij.

In deze blog:

 

Wat bepaalt de kosten van een bedrijfsfilm?

Tijdens je oriëntatie spelen er waarschijnlijk een aantal vragen door je hoofd. Waarom heb ik eigenlijk een bedrijfsfilm nodig? Wat levert het mij op en wat zijn de kosten van een bedrijfsfilm? In deze blog beantwoorden we deze al deze vragen en meer!

De wensen van de opdrachtgever
Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat gezegde kennen we allemaal en voor een bedrijfsfilm geldt hetzelfde. Wat moet bijvoorbeeld de lengte zijn van de bedrijfsvideo? Ga je zelf het verhaal vertellen of huren we een professionele voice-over stem in? Wil je dat er ook drone-shots gemaakt worden? Of misschien wil je wel gave animaties in de film verwerken? Het begint dus allemaal met de vraag waar de bedrijfsfilm aan moet voldoen. Het kan allemaal en al deze keuzes hebben invloed op de kosten van een bedrijfsvideo. Daarom is het goed om van te voren te bedenken wat je met de film wilt bereiken en hoe je deze gaat inzetten. Zo kan je keuzes maken die passen bij wat waar je de bedrijsfilm voor maakt.

De tijd van de filmmakers
Jouw wensen bepalen dus hoe de bedrijfsfilm gaat worden en daarmee ook hoeveel tijd het kost om de film te maken. Tijd is dan ook de tweede factor die bepalend is voor de kosten van een bedrijfsfilm. Elke video wordt gemaakt door professionals die hun creativiteit en vakmanschap gebruiken voor een gave bedrijfsvideo. Het is vanzelfsprekend dat een simpele video minder tijd kost om te maken dan een uitgebreide film.  Je kunt het vergelijken met het bouwen van een huis. Hoe groter het huis en hoe minder standaard het ontwerp hoe hoger de bouwkosten. Dit geldt ook voor de kosten van een bedrijsfilm. Als je meer opties toevoegt aan de film of meer tijd steekt in de filmopnames en de montage, zijn de kosten hoger. Net als bij een huis zie je dit natuurlijk ook terug in de kwaliteit en de impact die de bedrijfsvideo maakt.

Prijsindicatie voor een bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm maken is dus altijd maatwerk, want niet één bedrijf is hetzelfde. En laten we eerlijk zijn; je wilt toch ook niet hetzelfde als iemand anders? Je wilt je onderscheiden. Dat een bedrijfsfilm maatwerk is zorgt ervoro dat er  geen vaste of standaard prijs bestaat voor een bedrijfsvideo. De kosten van een bedrijsfilm hangen dus af van de wensen van de opdrachtgever en de tijd die het vraagt om die wensen te vertalen naar een bedrijfsvideo. Daarom geven wij in deze blog een prijs-bereik als indicatie voor de kosten van een bedrijfsfilm.

Prijs-bereik 
In het maken van bedrijfsfilm zit veel tijd van creatieve filmmakers en omdat iedere film maatwerk is, is iedere offerte dat ook. Een standaard prijs is dus niet te noemen, maar we kunnen je wel een prijs-bereik geven. Dit is als het ware dus een vanaf prijs en een soort maxium tarief. In de vanaf prijs zijn alle werkzaamheden opgenomen, die sowieso nodig zijn voor het maken van een bedrijfsfilm. Aanvullende wensen kun je dan invullen met opties die je zelf kunt kiezen, zodat de film perfect aansluit bij jouw wensen en marketingstrategie. Voor een bedrijfsfilm geldt een prijs-bereik van €2.950 tot €9.500 exclusief BTW.

In de vanaf prijs zit altijd: 

 • Script op maat door onze regisseur
 • 1 filmdag op locatie met onze cameraman
 • Montage tot sterke bedrijfsfilm van +/- 90 seconden
 • Basis logo animatie en vormgeving
 • Rechtenvrije muziek
 • 3 gratis aanpassingsrondes

Een bedrijfsvideo laag in het prijs-range omvat een sterke montage van gave filmbeelden op passende muziek. Ook het logo en de huisstijl van de klant wordt in de film verwerkt. Het voorbeeld hieronder geeft een indruk van zo'n soort bedrijfsfilm:

Een bedrijfsfilm hoger in de prijs-range omvat vaak een film met een voice-over stem en sterke storytelling. Er wordt vaak op meerdere locaties gefilmd en gebruik gemaakt van figuranten of acteurs. Er wordt meer aandacht besteedt aan belichting, camera-voering en een sterke montage. In het voorbeeld hieronder zijn ook drone-shots, opnames in het buitenland en een 3D animatie toegevoegd.Nieuwsgierg wat een bedrijfsfilm voor jou kan doen?

Bedrijfsfilm laten maken

 

Waarom investeren in een bedrijfsfilm?

Ieder bedrijf heeft ambities of doelen. Dat kan van alles zijn. Van meer klanten tot het introduceren van een nieuw product of het werven van personeel. Wat het doel ook is, ze hebben allemaal één ding gemeen: je hebt overtuigingskracht nodig om ze te behalen. Een bedrijfsfilm is de marektingtool bij uitstek om mensen te bereiken en te overtuigen. De combinatie van beeld en geluid zorgt voor een hoge antentie waarde, waardoor een bedrijfsvideo opvalt en de aandacht grijpt. Uit onderzoek geeft meer dan 80% van de marketeers aan meer leads te werven en meer verkoop te realiseren met een bedrijfsfilm.

Het effect van een bedrijfsfilm:
 • Vergroot jouw zichtbaarheid in de markt
 • Verhoog de conversie van je marketing

Ook is film de ideale tool voor storytelling. Je kunt jouw boodschap overbrengen in de vorm van een verhaal. Hierdoor zorg je ervoor dat mensen zich meer herkennen in wat je vertelt en komt je boodschap beter over. Zo overtuig je jouw doelgroep. Een bedrijfsfilm kun je ook nog eens heel breed inzetten, want video kun je overal kwijt. Van je website tot een beurstand en van social media tot e-mail marketing. Hierdoor vergroot je jouw zichtbaarheid in de markt. Een bedrijfsvideo is daarnaast jarenlang inzetbaar en dus een investering die over tijd steeds meer oplevert.

Hoeveel tijd gaat er zitten in het maken een bedrijfsvideo?

Verreweg de grootste factor in de kosten voor een bedrijfsvideo is tijd. Een bedrijfsfilm laten maken bestaat uit een aantal stappen die stuk voor stuk een bepaalde hoeveelheid werk met zich meebrengen. Hieronder zie je wat het productieproces voor een bedrijfsfilm inhoud.

Productieproces in stappen uitgewerkt:

1. De voorbereiding - 1 dag werk
Een goede voorbereiding is essentieel voor een sterk eindresultaat. Daarom is dat het startpunt van onze werkwijze. Dit begint met een brainstorm waarin we samen het creatieve plan uitwerken. Op basis daarvan schrijven we een script waarin we het verhaal uitwerken en bepalen welke beelden we gana maken. Voor het ontwikkelen van een onderscheidend en creatief verhaal voor een bedrijfsfilm, houden wij ongeveer één dag werk aan. Hierin zit ook plannen van de draaidag.

2. De opnames - 1 dag werk
Als alles naar wens is maken we de filmopnames op locatie. Dit kan bij jouw bedrijf zijn of ergens anders in Nederland, net wat nodig is. Doorgaans hebben we één dag nodig voor het filmen, maar dat is wel afhankelijk van hoeveel er gefilmd moet worden. In het offertetraject maken we daarom een inschatting van hoeveel draaidagen er nodig zijn.

3. De montage - 1,5 dag werk
Wanneer alle beelden gemaakt zijn begint de montage. We monteren al het materiaal tot een sterke bedrijfsvideo met muziek. Voor een perfect totaal plaatje bewerken we ook het licht, de kleuren en de audio. Deze werkzaamheden nemen meestal 1,5 dag in beslag. Ook dit is afhankelijk van hoeveel beeldmateriaal er geschoten is. Meer beelden kost nu eenmaal meer tijd om te verwerken in een film. Ook lengte van de film bepaald hoeveel tijd het monteren kost. Een film van 90 seconden is minder werk dan een film van 3 minuten bijvoorbeeld.

Feedback - gratis
Gedurende het hele productieproces vragen we jou om feedback, bijvoorbeeld op het script en op de montage. Je kijkt dus mee terwijl we jouw bedrijfsfilm maken. Per fase van het productieproces bieden we 3 keer de gelegenheid voor feedback. Dit zorgt ervoor dat je kunt bijsturen waar dat nodig is en dat de bedrijfsvideo helemaal aan je wensen voldoet. De gratis feedbackrondes zijn ook geschikt om te bepalen of je toch nog aanvullende wensen hebt, bijvoorbeeld een ondertitelde versie of een social media versie. Deze kunnen dan 'on-the-go' meegenomen bij akkoord op de aanvullende kosten.

Welke extra's kun je toevoegen aan je bedrijfsfilm?
Er zijn veel extra mogelijkheden die ervoor zorgen dat je bedrijfsfilm nog meer impact maakt. Deze extra’s beïnvloeden natuurlijk ook de kosten. Als je toffe dronebeelden wilt laten maken bijvoorbeeld of als je gave animaties in de film wilt verwerken. Al dit soort extra's vragen tijd en hebben dus invloed op de prijs van een bedrijsvideo. Hoe meer extra mogelijkheden je kiest, hoe meer tijd en kosten de bedrijfsvideo met zich meebrengt en dus hoe hoger het tarief.

De meest gekozen extra's zijn:
 • Voice-Over stem
 • Drone opnames maken
 • Ondertiteling versie
 • Social media versie
 • Stockclips toevoegen
 • Interactieve video
 • Inzetten van acteurs
 • Filmlocatie huren
 • 2D animatie laten maken
 • 3D Technische animatie

Nieuwsgierig naar een eigen bedrijfsfilm?

Graag bespreken we jouw wensen, ideeën en de mogelijkheden. Op basis van een adviesgesprek werken wij een creatief plan uit en bieden een vrijblivende offerte op maat voor ieder project. Het adviesgesprek kan in de vorm van een kennismakingsafspraak of via een digtaal intakegesprek. De offerte is een voorstel met alle facetten en eventuele extra’s inbegrepen, zodat je van te voren een goed beeld hebt wat de bedrijfsfilm gaat kosten.

Vanaf prijs bedrijfsfilm maken - €2.950

 • Script op maat door onze regisseur
 • 1 filmdag op locatie met onze cameraman
 • Montage tot sterke bedrijfsfilm van +/- 90 seconden
 • Basis logo animatie en vormgeving
 • Rechtenvrije muziek
 • 3 gratis aanpassingsrondes

Benieuwd naar een eigen bedrijfsfilm?

Bedrijfsfilm laten maken

Wat zijn de kosten van een Bedrijfsfilm maken?

Vraag nu
gratis aan:

Introductiepakket

Introductiepakket
»