City Marketing video met drone voor Gemeente Schagen

28 juni 2017

Voor de gemeente Schagen hebben we een City Marketing video gemaakt. De gemeente en een groep ondernemers lanceren deze zomer een City Marketing campagne onder de naam Schagen Marktstad. Als gezicht van de campagne hebben wij een korte dronevideo gemaakt die uitlegt wat er met Schagen Marktstad bedoeld wordt.

Het doel van deze City Marketing video is om uit te leggen wat er met Schagen Marktstad bedoeld wordt en tegelijkertijd een beeld te geven van wat Schagen zo'n leuke stad maakt. De doelgroep zijn inwoners, bedrijven en organisaties in en rond Schagen. De promotievideo moet hen enthousiast en trots maken, zodat zij zich achter het inititief scharen. Daarnaast moet de drone video natuurlijk toeristen aanspreken.

 

Impact
Tijdens het kick-off evenement met alle betrokken partijen gooide de video hoge ogen. Iedereen was enthousiast; van gemeente tot ondernemersverenigingen en projectgroep.

"De complimenten voor de video volgen door de lucht", volgens Bart Verbiest van communicatiebureau Raadhuis, lid van de projectgroep en bedenker van het merk en identitiet van Schagen Marktstad.

Na de kick-off is de video op Facebook geplaatst. Dit zijn de resultaten van de eerste 48 uur:

- 40.000x bekeken en 100.000 mensen bereikt

- 600 deel-acties, 300 likes en 300 reacties.


Drone opnames maken

Voor de video hebben we drone opnames gemaakt van de markt in het centrum (het plein rond de kerk). Deze drone beelden maken de video extra spectacualair. Je mag niet zomaar met een drone opnames maken; hier is strenge regelgeving voor. Wij werken volledig volgens de wetgeving voor het gebruik van drones. Zo hebben we voor Schagen een vluchtplan en NOTAM gemaakt, vliegen we met een drone crew van een piloot en cameraman en werken we met  verkeersleiders.

Reactie van Bart Verbiest van Raadhuis:

"We gaven Playforward de opdracht om een video te maken die het merk 'Schagen Marktstad' goed zou uitleggen. Het nieuwe merk zou alleen een succes kunnen worden als alle partijen in Schagen er trots op konden zijn. Na een sessie met Koen en de projectgroep is Playforward erin geslaagd om een creatief sterk script neer te leggen, waar iedereen direct enthousiast over was. Wat mij vooral opviel was het niveau in concept, copy en voorgestelde beeldtaal. 

Binnen 3 weken moest alles gebeuren. Dus 1 week voor concept/script, 1 week voor het filmen en 1 week voor editing en opleveren. De mannen van Playforward zaten er bovenop, waren heel duidelijk wanneer ze iets van ons nodig hadden en daardoor in staat om de deadline te halen met een prachtig resultaat.

Het was de uitdaging om een toffe video te maken van bestaande beelden, drone-beelden en nieuwe opnames. Dat is heel goed gedaan, kan niet anders zeggen. Ook de montage op de gekozen muziek vond ik erg sterk.  Vanaf dag 1 wisten we al dat we Playforward de ruimte moesten geven: zij weten wat ze doen. Er komt veel kijken bij het maken van zo'n video en ze nemen de lead in alles: de beelden, het concept, de copy, de voice-over, de muziek, animaties, de eindmontage, het opleveren, etc. Ik zie niet vaak dat de kwaliteit goed is op al die gebieden. Maar bovenal: ze begrepen wat wij wilden overbrengen en daar zijn ze glansrijk in geslaagd.
"

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

City Marketing video met drone voor Gemeente Schagen

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»