Promotievideo maakt SPIN remote tot Kickstarter succes

03 maart 2015

Dankzij een slimme Kickstarter campagne heeft de Nederlandse start-up SPIN remote in januari 2015 bijna 115.000 euro opgehaald via crowdfundingplatform Kickstarter. Playforward maakte de korte promotievideo; het visitekaartje voor de campagne.

 

- Bekijk de SPIN remote promotievideo op YouTube of op onze pagina portfolio. -

 

November 2014 benaderde Mathijs Veassen en zijn compagnons - Arjen van Bremen en Ruud de Vaal - ons voor het maken van een korte Kickstarter promotievideo. Ze hadden in 2014 druk gewerkt aan de nieuwe start-up SPIN remote. Inmiddels hadden ze hun baan opgezegd en wilden ze op 1 december hun campagne starten op Kickstarter. Het doel: 100.000 euro aan crowdfunding ophalen.

 

Wat is SPIN remote?

De SPIN remote is een universele afstandsbediening en werkt door draaibewegingen en aanraking. De bediening is intuïtief en doordat je er alle apparaten met infarood, bluetooth of WiFi mee kan bedienen, maakt het je leven thuis een stuk makkelijker. Weg dus met al die verschillende afstandsbedieningen op de salontafel.

 

Starten met crowdfunding

Eind 2014 was het prototype klaar en getest. Het team wilde overgaan tot de productie van de eerste serie SPIN remote’s. En daar is geld voor nodig. Via crowdfundingplatform  Kickstarter zou direct een internationale doelgroep bereikt worden.

 

Het SPIN remote team bedacht een slimme [url|https://www.kickstarter.com/projects/spinremote/spin-remote-the-simplest-most-personal-remote-ever|Kickstarter_x000D_ campagne|ext] met een visuele opzet. Ze presenteerde hun product met een promotievideo, productfoto’s, technische tekeningen en infographics.

Mathijs Veassen:

"De promotievideo is het visitekaartje van de campagne en veel mensen beslissen op basis van de video of ze verder lezen en het project steunen".

 

Het idee achter de campagne was om mensen eerst enthousiast te maken en daarna te informeren met meer informatie.

 

Mathijs Veassen:

"De moeilijkheid van de video ligt hem erin dat je mensen zoveel mogelijk wilt laten zien om ze te overtuigen, maar aan de andere kant ook niet wilt overladen met informatie".

Het was ons direct duidelijk dat de SPIN remote een enorm vernieuwend concept is. En dat daar ook de kracht ligt. We bedachten daarom een promotievideo die puur demonstreert hoe de SPIN remote je leven thuis makkelijker maakt.  We wilden het vooral simpel houden met zo weinig mogelijk poes-pas en door zo min mogelijk woorden te gebruiken.

Mathijs Veassen:

"Ze adviseerde ons om alleen het basisconcept te presenteren in de video. Dit is al zo vernieuwend dat het voor veel mensen genoeg aanleiding is om verder te kijken".

Om in te spelen op het innovatieve aspect van SPIN remote wilden we de promotievideo een mysterieuze en futuristische sfeer geven. Strakke shots, soepele camerabewegingen en de juiste muziek zorgen hiervoor.

 

Kickstarter succes

Op 1 december ging de campagne live op Kickstarter en het kreeg meteen een vliegende start. Het project werd gebombardeerd tot ‘Staff Pick’ en in de eerste 7 dagen haalden SPIN remote al €20.000 op. De promotievideo deed zijn werk dus goed.

 

Om dit momentum vast te houden starten Mathijs en zijn collega’s een PR-offensief met een goed gevulde press-kit. De media pikte het massaal op. In Nederland, maar ook internationaal werd er veel ruchtbaarheid aan gegeven.

Vlak voor de vervaldatum werd het doel van  €100.000 gehaald. De resterende dagen zorgde voor nog eens 15% extra funding. Uiteindelijk haalde SPIN remote €114.289  op van 1.089 enthousiaste funders.

Nu runnen Mathijs en zijn mede-oprichters SPIN remote vanuit hun kantoor in Geldermalsen. De eerste serie SPIN remote’s wordt eind 2015 bij de eerste klanten geleverd.

 

- Bekijk de SPIN remote promotievideo op YouTube of op pagina Ons werk.

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Promotievideo maakt SPIN remote tot Kickstarter succes

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»