Playforward maakt interactieve video voor BureauICE

17 februari 2017

Bureau ICE ontwikkelt toetsen en examens voor het onderwijs; van primair tot en met WO niveau. Op de NOT-beurs 2017 presenteert Bureau ICE wat zij kan betekenen voor het primair en voorgezet onderwijs. De stand heeft een grote wandtekening die de doorlopende leerlijn visualiseert van het primaire en het voorgezet onderwijs en welke rol Bureau ICE hier in speelt. Om standbezoekers niet te 'verdrinken' in een tsunami van informatie wilde Bureau ICE standbezoekers zelf laten bepalen waarover ze meer wilden weten. Daarom benaderde ze Playforward voor het laten maken van een interactieve video.

 

 

Bureau ICE wilde eerst hun visie op de doorlopende leerlijn van primair en voorgezet onderwijs presenteren. Daarna willen ze voor iedere dienst een korte uitlegvideo waarbij het thema kort wordt geintroduceerd en vervolgens uitgelegd wordt wat Bureau ICE hierin kan betekenen. Vanwege de vele mogelijkheden moeten standbezoekers zelf kunnen kiezen welke video ze willen zien, zodat ze niet overspoeld worden met informatie. Playforward ontwikkelde een interactieve video die opgebouwd is uit 10 korte clips van maximaal 2 minuten. Met interactiviteit maakt Playforward verschillende 'kijk-routes' waarbij de bezoeker een keuze-mogelijkheid krijgt wat ze willen zien.

 

Irene van Bureau ICE:

"Onlangs stonden wij op de NOT. In samenwerking met Playforward hebben we de tekening op de wand tot leven laten komen in een interactieve animatie waarbij de bezoekers door middel van touchscreen in hun informatiebehoefte werden voorzien. Via drie digitale zuilen kon de bezoeker zelf bepalen welke informatie er getoond werd."


De video's zijn een combinatie van videobeelden en animaties, waarbij ook de wandillustratie op de beurswand weer terugkomt in de video's. Op de beurs is het spelen van audio vaak storend en het gebruik van head-set maakt een conversatie met de standbezoeker lastiger. Daarom is de interactieve video geluidloos en wordt de boodschap overgedragen door tekstblokken. De bezoekers bekijken de video via een touch-screen. De interactiveit wordt dus ook met 'touch' bedient, vergelijkbaar met een tablet ervaring. Bekijk de interactieve video op: playforward.nl/interactievevideo
 

Irene van Bureau ICE:

"De prettige samenwerking en de kwalitatief goede uitwerking heeft gezorgd voor een optimaal resultaat. De bezoekers werden via de juiste weg geïnformeerd, maar ook onze eigen visie werd tijdens de ontwikkeling van de animatie door Playfoward niet uit het oog verloren."

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Playforward maakt interactieve video voor BureauICE

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»