Opnames ’Man over boord’ oefening de Vries en van de Wiel

15 november 2012

Woensdag 14 November voerde de Vries en van de Wiel een zogehete ’Man over boord’ oefening uit, in de haven van Amsterdam. De oefening was gericht op het testen van een nieuw apparaat dat aan de zwemvesten van het personeel op boten wordt bevestigd. Wanneer iemand te water raakt zendt dit apparaatje direct een signaal uit naar de schipper en hulpdiensten, zoals de kustwacht. Playforward filmde de hele oefening.

 


De oefening 
De oefening vond plaatst op de baggerschuit; Eureka. Wanneer deze in bedrijf is werkt er twee man op de boot; de schipper en een machinist. De oefening simuleerde dat de machinist tijdens de werkzaamheden van boord raakt door een persoonlijk fout. In de huidige situatie kan het voorkomen dat de schipper dit niet opmerkt, bijvoorbeeld wanneer er s’avonds gewerkt wordt. 

Met het nieuwe apparaatje dat de Vries en van de Wiel heeft aangeschaft is dit verleden tijd. Het Easy-Rescue System geeft een signaal af naar de stuurhut van de schipper wanneer het apparaatje in aanraking komt met water. Een snelle signalering van de drenkeling is van levensbelang. Deze kan namelijk onder het schip gezogen worden, in de schroef raken of onderkoelen. Het apparaatje geeft vervolgens de coördinaten door van de drenkeling. De schipper en/of de hulpdiensten kunnen hem zo snel vinden en uit het water hijsen.

De opnames 
Playforward filmde de uitvoering van de oefening met drie cameramensen. Eén cameraman stond op de baggerschuit waar de machinist te water viel, een tweede filmde vanuit een cameraboot en de derde cameraman filmde de schipper in de stuurhut. Zo werden alle handelingen vast gelegd. De cameramensen moeten hierbij goed op elkaar zijn afgestemd, zodat ze niet in elkaars shot lopen en goed van elkaar weten wie wat filmt. Dit verliep uitstekend, waarmee de opnames zijn geslaagd. De oefening toonde aan dat het Easy-Rescue System nog wel enige aanpassing vereist, waarmee de oefening nuttig bleek voor de Vries en van de Wiel. De film dient als verslag van de oefening en wordt ingezet als instructiefilm voor wanneer iemand van boord slaat. 

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Opnames ’Man over boord’ oefening de Vries en van de Wiel

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»