Waarom een bedrijfsfilm de beste verhalenverteller is.

14 april 2014

In marketing geldt: en goed verhaal maakt impact. Een verhaal schept context en maakt de boodschap interessanter. Een verhaal is makkelijk te onthouden én makkelijk om verder te vertellen. Een bedrijfsfilm is de beste verhalenverteller, maar waarom eigenlijk?

Beeld snapt iedereen.

Ons brein is gek op plaatjes. Een verhaal vertel je daarom het beste met beelden. Hoe vaak zeg je niet; ”Zie je het voor je?” of ”Heb je er een beeld bij?”. We denken visueel. Onze hersenen zetten woorden automatisch om naar een beeld. Door direct in beelden te praten, elimineer je die tussenstap en komt het verhaal directer binnen. We grijpen daarom vaak automatisch terug op het willen laten zien. Wanneer je iemand wilt overtuigen bijvoorbeeld; Geloof je me niet? Ik laat het je zien. Of om iemand iets uit te leggen: Snap je het niet? Ik laat het je zien. Nog een reden om te laten zien is emotie. Als we het zien, raakt het ons. Elke emotie kan je kwijt in een beeld. Beeld kan hart-verscheurend zijn of heel grappig. Beelden kunnen stoer zijn of vertederend. Hierin zijn beelden universeel. Het maakt niet uit welke taal je spreekt. Een beeld snapt iedereen.

In de bedrijfsfilm voor Bejo zie je goed terug hoe een verhaal tot leven komt met beeld en geluid

Geluid maakt levensecht.

Het leven bestaat niet alleen uit zien. Wij mensen horen ook. Een goed verhaal bestaat daarom ook niet alleen uit beeld. Geluid hoort er ook bij. Geluid brengt leven. Bijvoorbeeld, bij een autobotsing horen we een keiharde klap. Zien we filmbeelden van een autobotsing zonder harde klap, dan voelt het alsof er iets ontbreekt. Geluid maakt het plaatje letterlijk compleet en laat beelden levensecht aanvoelen. En ook geluid draagt emotie. Zo wordt de sfeer van een film enorm versterkt met de juiste muziek. Filmmakers gebruiken geluid op tal van manieren om het verhaal extra binnen te laten komen. Bijvoorbeeld, bij een spannende scène horen we spannende muziek. We horen voetstappen in het donker. Een krakende deur. En vlak voordat het gebeurt, horen we niets. Om vervolgens los te barsten in vol ornaat. Schrik! Geluid helpt de verteller om zijn publiek mee te trekken in zijn verhaal.

Bedrijfsfilm als verteller.

Een bedrijfsfilm is een verhalenverteller bij uitstek. Naar mijn mening ontleent een bedrijfsfilm zijn bestaansrecht aan het vertellen van verhalen en is het dé reden waarom een bedrijfsfilm werkt. Hoe vertelt u het verhaal van uw bedrijf? Met tekst op de website? Met foto’s? Laat klanten uw bedrijf echt even beleven door uw verhaal te vertellen met een goede bedrijfsfilm. Ideeën voor de bedrijfsfilm genoeg!

Benieuwd hoe wij bedrijfsfilms maken?

Bedrijfsfilm maken

Waarom een bedrijfsfilm de beste verhalenverteller is.

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»