Dé reden waarom een Bedrijfsfilm werkt!

19 februari 2014

Waarom werkt een bedrijfsfilm? We zijn snel geneigd om te vervallen in clichés: 'Zien is geloven' of 'Een beeld zegt meer dan duizend woorden'. Allebei een open deur en toch klopt het als een bus. Athans, dat zegt je onderbuik gevoel, maar waarom eigenlijk? Wat zit er nou écht achter het succes van een bedrijfsfilm? In deze blog geven we het antwoord op die vraag. 

Inhoud

Het zal vast een keer door je hoofd gespeeld hebben om een bedrijfsvideo te laten maken. En met goede reden. Het is natuurlijk ook heel gaaf om je bedrijf mooi in beeld te brengen. Maar levert het ook meer op dan alleen mooie plaatjes? Dat doet het zeker. Met een bedrijfsfilm geef je een directe boost aan jouw marketinginspanningen. Hoe? Lees veder en ontdek het antwoord.

Waar draagt een bedrijfsvideo aan bij?

Als bedrijf heb je ambities en doelen die je wilt bereiken. Dat kan natuurlijk van alles zijn, maar welk doel of welke ambitie je ook nastreeft één ding hebben ze allemaal gemeen; niet één wordt zomaar realiteit. Om dat te bewerkstelligen moet je actie ondernemen. Je moet 'de boer op', zoals het gezegde stelt. Eén van de dingen die je daarvoor doet is marketing en sales. Je benadert klanten, je communiceert met de markt, je laat zien wie je bent, wat je te bieden hebt. En precies dát is de kracht van een bedrijfsvideo. Met een bedrijfsvideo ben jij in staat om op een opvallende en onderscheidende manier mensen te bereiken én te overtuigen. De video is daarnaast vaak jaren inzetbaar, dus je profiteert jaar op jaar van de positieve effecten. Zo haal je met een bedrijfsfilm meer uit je marketing en sales.

Doelen waar een bedrijfsfilm aan bijdraagt:
 • Meer klanten werven.
 • Meer personeel werven.
 • Nieuw product lanceren.
 • Nieuwe markt betreden.
 • Jezelf beter onderscheiden.

Waarom werkt een bedrijfsfilm zo goed?

Niemand kiest zomaar voor jouw bedrijf, product of dienst. Daarvoor moet je communiceren met je doelgroep. Je moet hen vertellen wat je te bieden hebt en wat het hen oplevert. Beter nog als je het ze kunt laten zien! Mensen willen graag weten met wie ze zaken doen. Door een kijkje in jouw bedrijf te geven laat je zien wie je bent en wat je in huis hebt. Zo wek je vertrouwen. Een bedrijfsfilm is mede daarom één van de meest effectieve tools om mensen te bereiken én te overtuigen. Daarvoor moet je jouw doelgroep raken, jezelf sterk onderscheiden van de concurrentie en voorkeur creëren voor jouw bedrijf. Met een bedrijfsfilm werk werk je aan al deze aspecten. Het legt de basis voor een succesvolle customer journey, waarbij je potentiële klanten interesseert en verder helpt richt een aankoop.

De kracht van storytelling

Zeker in de huidige digitale wereld van internet en social media kan het lastig zijn om jouw bedrijf op te laten vallen en te zorgen dat mensen jouw product of dienst overwegen. Met een bedrijfsfilm speel je perfect in op het huidige media-landschap. Kijk om je heen; video is werkelijk overal, van Youtube tot websites en van social media tot beursstands. Dat biedt dus kansen om jouw doelgroep overal te bereiken. Met een bedrijfsfilm zorg je marketing-breedt voor meer overtuigingskracht, waardoor je conversie verbeterd.

Met een bedrijfsvideo gebruik je bovendien de kracht van storytelling. Hiermee schreeuw je niet een gortdroge boodschap de wereld in, maar verpak je deze in een pakkend en interessant verhaal. Dit geeft context en verdieping aan jouw boodschap. In feite creëer je een 'waarom'. Een reden waarom jouw boodschap de moeite waard is om te horen. Een verhaal zorgt dus voor relevantie, waardoor je mensen sneller overtuigd. Daarnaast voegt storytelling beleving en emotie toe. Zo gaan mensen zich herkennen in je wat je vertelt en voelen zij zich meer verbonden met jouw boodschap. Met een bedrijfsvideo vergroot je de likeability-factor van jouw bedrijf, verbetert je vindbaarheid in zoekmachines en verhoog je de conversie van je website en social advertising.

Waarom een bedrijfsfilm effectief is:
 • Beeld trekt en behoud de aandacht én prikkelt.
 • Met storytelling creeër je beleving en speel je in op emotie.
 • Een 'kijkje' in de keuken wekt interesse en vertrouwen.
 • Breedt inzetbaar op al je online en offline marketingkanalen.
 • Verhoogd online vindbaarheid, vergroot likeability en verbetert conversie.
Voorbeeld van een bedrijfsfilm met storytelling:

Het voorbeeld hieronder geeft een goede indruk van het effect van storytelling met een bedrijfsfilm. De film brengt over waar het bedrijf voor staat, wat het bedrijf doet en wie ze zijn. Alles vanuit een groter verhaal en de toegevoegde waarde voor hun klanten. De beelden van de bedrijfsprocessen en blije medewerkers creëren beleving en spelen in op de emotie.

Waarom helpt een bedrijfsfilm jou succesvoller te zijn?

Door bovenstaande factoren is een bedrijfsfilm laten maken een effectief middel om meer uit je marketing te halen. Zo blijkt uit onderzoek dat een video  voor betere rankings zorgt in Google en dat mensen sneller tot een aankoop overgaan als ze een video gezien hebben. Dit geldt voor zowel consumenten als zakelijke beslissers. Onderzoekt toont namelijk aan dat zij regemaltig een video kijken om zich te oriënteren. Sterker nog, de meerderheid geeft aan eerder contact op te nemen, een aanvraag te doen of zelfs een bestelling te plaatsen als ze een bedrijfsvideo gekeken hebben. En ook marketeers zien duidelijke effecten van het gebruik van video in hun marketing. Zoals de cijfers hieronder aantonen, zorgt een bedrijfsfilm direct voor meer leads en meer sales  (bron: Hubspot Marketing Statistics). Zo breng jij jouw doelen dichterbij en draagt een bedrijfsfilm bij aan jouw succes. 

Welke resultaten met video worden bereikt:
 • 87% van de marketeers ziet meer websitebezoekers door video.
 • 83% van de marketeers ziet een toename in het aantal leads door video.
 • 84% van de mensen geeft aan een aankoop te hebben gedaan na het kijken van een video.
 • 95% van de mensen zegt een product of dienst beter te snappen na het kijken van een video. 

 

Nieuwsgierig naar een eigen bedrijfsvideo? 

Bedrijfsvideo laten maken

 

Waarom is een bedrijfsvideo onmisbaar in content marketing?

Een duidelijke ontwikkeling op het gebied van marketing en communicatie is contentmarketing. Dit is een methode waarbij voor iedere fase van het beslissings/koopproces gerichte informatie en boodschappen worden ingezet. Wanneer je de bedrijfsfilm uitdenkt met de gehele customer journey in gedachten, past een bedrijfsvideo perfect binnen de contentmarketing. Vanuit de bedrijfsfilm kunnen namelijk verschillende korte versies gemonteerd worden, die specifiek aansluiten bij een bepaalde fase van de customer journey. Deze zogenaamde 'Shorts' zijn geoptimaliseerd voor de inzet op social media, waar doorgaans alleen korte video's gekeken.

Hoe optimaliseer je een bedrijfsfilm voor content marketing?

Het voorbeeld hieronder geeft een indruk van hoe een bedrijfsfilm bijdraagt aan effectieve contentmarketing. Met de customer journey in gedachte is er een 'hero-video' gemaakt, van waaruit twee korte 'shorts' voor social media gemonteerd zijn. Deze belichten ieder een specifiek onderwerp. Daarnaast is het formaat (vierkant) van de 'Shorts' geoptimaliseerd voor social media. Instagram, facebook en LinkedIn worden met name op smartphones gebruikt. Het vierkante formaat past perfect in de time-lin lay-out die deze apps gebruiken.

Voorbeeld Hero-video

 Voorbeeld Short-video 1

 

 Voorbeeld Short-video 2

 

Wat is de investering voor een  bedrijfsfilm?

Als je besloten hebt om een bedrijfsfilm te laten maken, wil je natuurlijk ook weten wat het kost. Dat antwoord is daarentegen niet zomaar gegeven. De kosten voor bedrijfsfilm hangt namelijk af van een aantal factoren. Een bedrijfsvideo is tenslotte altijd maatwerk, dus een standaard prijs bestaat niet. De investering is afhankelijk van jouw wensen als opdrachtgever en de tijd die de filmmakers nodig hebben voor het realiseren van die wensen. In onze blog 'kosten van een bedrijfsfilm laten maken' lees je alles over de investering in een bedrijfsfilm.

Benieuwd hoe wij effectieve bedrijfsfilms maken?

Ontdek onze bedrijfsfilms

Dé reden waarom een Bedrijfsfilm werkt!

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»