Dé reden waarom een Bedrijfsfilm werkt.

19 februari 2014

Op internet zijn legio redenen te vinden waarom een bedrijfsfilm werkt. Al deze redenen zijn uiteindelijk allemaal terug te leiden naar dé reden om een bedrijfsfilm te laten maken: we houden allemaal van een goed verhaal.

1. We houden van een goed verhaal…

We houden allemaal van een goed verhaal. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de populariteit van social media. We willen graag ons verhaal vertellen en die van anderen horen. Binnen marketing blijkt het vertellen van verhalen keer op keer een effectieve methode. Storytelling is zelfs een aparte discipline. Aankoopbeslissingen - zowel van de consument als de zakelijke klant - zijn emotionele beslissingen. Het gevoel moet kloppen. Het is cliché, maar de gunfactor is niet passé. Een goed verhaal speelt daar handig op in. Het geeft je bedrijf een karakter. Waarom doe je wat je doet? Klanten willen weten waar je voor staat, waar je vandaan komt. Ze onthouden je zo beter en hebben een positief beeld van je bedrijf.

In de bedrijfsfilm van Ausnurtia leggen we hun productieproces uit in verhaalvorm

2. ... dat goed vertelt wordt…

Verhalen vertellen. Niet voor niets zijn het twee woorden. Een goed verhaal alleen is niet genoeg. Het verhaal moet je ook goed vertellen. Een bedrijfsfilm is de beste verteller. Mooi beeld maakt het verhaal visueel en goed geluid brengt het verhaal tot leven. Je zet een gevoel neer waarop je kan inhaken. Zo koppel je gevoel aan je bedrijf en creëer je voorkeur bij de kijker. Als ondernemer wil je dat de klant jouw bedrijf echt even beleeft.

Nieuwsgierig naar een eigen bedrijfsvideo?

Bedrijfsvideo laten maken

 

3. ... op het juiste moment.

De juiste timing zorgt dat een goed verhaal echt binnenkomt. Een simpel voorbeeld is het verhaaltje voor het slapen gaan. Een kort sprookje, zodat je daarna kan dromen over je eigen avontuur. Wel eens een sprookje bij het ontbijt proberen te vertellen? Vertel je verhaal op het juiste moment en de impact is maximaal. Hetzelfde geldt voor een bedrijfsfilm. Internet biedt hier legio mogelijkheden. Klanten kunnen zelf bepalen waar en wanneer ze willen kijken. Op het moment dat zij behoefte hebben aan informatie. Als bedrijf kan je dit sturen door de juiste media te kiezen, zodat klanten op het cruciale moment bij jouw terecht komen. Het internet heeft bedrijfsfilms tot ware all-rounders gemaakt. Kijken kan vrijwel overal en op elke apparaat. Van website tot social media en zelfs via brochures. Een bedrijfsfilm brengt je marketing direct naar een hoger plan.

In de bedrijfsvideo van Youfone is ingezet tijdens presentaties met partners en investeerders

Wat is de investering?

Wat kost een bedrijfsfilm maken? Die vraag krijgen we vaak. Een bedrijfsfilm is maatwerk. Een standaardprijs bestaat niet. Lees onze blog over de kosten van een bedrijfsfilm laten maken, waarin we uitlegggen hoe de prijs tot stand komt.

Benieuwd hoe wij bedrijfsfilms maken?

Bedrijfsfilm maken

Dé reden waarom een Bedrijfsfilm werkt.

Vraag nu
gratis aan:

Introductiepakket

Introductiepakket
»