6 ideeën voor een bedrijfsfilm mèt voorbeelden

25 december 2019

Idee: we gaan een bedrijfsfilm laten maken! Dat klinkt goed, maar dan begint het pas natuurlijk. Wat wil je overbrengen? En hoe wil je dat laten zien? Dat zijn vragen die komen kijken als je aan de slag wilt. Het kan een hele zoektocht zijn om te bepalen wat voor bedrijfsvideo je wilt.  Wij helpen je graag op weg met ideeën voor een bedrijfsfilm om je inspiratie te geven. 

6 ideeëen voor een bedrijfsfilm

  1. Promotievideo voor je bedrijf
  2. Video testimonial van een klant
  3. Animatievideo over je product
  4. Bedrijfsvideo over jouw merk
  5. Technische 3D animatie
  6. Dronevideo over je bedrijf

Een goede manier om te beginnen is om eerst eens goed rond te kijken voor inspiratie, een belangrijke tip voor het maken van een bedrijfsfilm. Door voorbeelden te bekijken kan je bepalen wat je wel en niet bij je bedrijf vindt passen. Op die manier maak je het idee steeds concreter. Hieronder staan 6 ideeën voor een bedrijfsfilm. 

1. Promotievideo over jouw bedrijf

Presenteer je bedrijf overtuigend met een professionele promotievideo. Zo’n video laat zien wat je bedrijf doet en wat je in huis hebt. Voor video’s voor de productie en industrie is dit een goed idee, omdat zij vaak interessante bedrijfsprocessen hebben zoals productielijnen. Door de juiste manier van filmen, creëer je sfeer en zet je een indrukwekkend beeld neer van je bedrijf.  

Promotievideo voor TenCate Grass

2. Video testimonial van een klant

Je kan de presentatie van je bedrijf ook toevertrouwen aan een klant. In een testimonial video vertelt een klant over zijn of haar ervaringen met je bedrijf en waarom zij graag zakendoen met je. Een van de tips voor een goede video testimonial is dat het verhaal om jouw én de klant draait. Waarde leveren aan klanten geeft je bedrijf bestaansrecht. Door te laten zien wat je bedrijf voor hen heeft betekent, presenteer je jouw bedrijf op een overtuigende manier en gebruik je de kracht van aanbevelingen. Dit is een veel voorkomende marketingaanpak voor video's voor B2B bedrijven

Videotestimonial voor CAD & Company

 

Nieuwsgierig naar een eigen bedrijfsvideo?

Bedrijfsvideo laten maken

 

3. Animatievideo over je product 

Een ander idee is om de bedrijfsfilm in de vorm van een animatie te laten maken. In plaats van filmbeelden, gebruik je dan de kracht van goed ontworpen illustraties en dynamisch animaties. Een animatievideo presenteert je bedrijf op een frisse en moderne manier. Voor video’s voor de dienstverlening is dit een goed idee, omdat zij vaak minder concrete dingen hebben om te laten zien. Beelden van mensen achter computerschermen gaat snel vervelen. Met een animatievideo presenteer je diensten en concepten op een unieke manier en zet je jouw bedrijf op de kaart. Er zijn vele animatiestijlen die je kan kiezen als ontwerp, dus voor ieder bedrijf is wel een passend ontwerp en vormgeving. 


Animatievideo voor Brugman Letselschade Advocaten

 

4. Bedrijfsvideo over jouw merk

Het kan ook zeer overtuigend zijn om de bedrijfsfilm meer op merk-niveau te maken voor effectieve video marketing. In plaats van dat je een productielijn in beeld brengt, presenteer je de visie van je merk. In de video vertel je waar je voor staat en wat jullie missie is. Zo’n merkvideo gaat over de overkoepelende meerwaarde die je levert en draait om gevoel en sfeer. Concrete voordelen zoals USP’s laat je achterwegen. Een merkvideo speelt in op de emoties van klanten en presenteert waar je bedrijf naar streeft. Door op merk-niveau te communiceren, geef je lading aan je boodschap.   

Bedrijfsfilm voor Bejo


5. Technische 3D Animatie

Een vrij nieuwe manier om een product te presenteren, is met een technische animatie. Dit soort productvideo's maken we op basis van CAD-bestanden. Dit zijn dus de engineering-bestanden, waardoor we het product 1-op-1 namaken. Zo zijn we in staat foto-realistische 3D beelden te maken en daarmee het product op een unieke manier te presenteren. Bijvoorbeeld met 'Exploded Views' waarin we het product virtueel assembleren. Er zijn veel voordelen van technische animaties en het zorgt voor een hoogwaardige, professionele presentatie.

Technische Animatie voor Metrohm Applikon. 

 

6. Dronevideo over jouw bedrijf

Een onmiskenbare trend in videoland is natuurlijk het gebruik van drones. Een dronevideo laten maken geeft je de mogelijkheid om je bedrijf vanuit een uniek perspectief in beeld te brengen. Als je indrukwekkende faciliteiten hebt met een behoorlijk schaal dan is een drone video een goed idee. Het laat de omvang zien en levert indrukwekkende beelden op.  

Dronevideo voor Airopack


Nog meer inspiratie 

Hebben deze ideeën je inspiratie gegeven? Doe dan nog meer inspiratie op door meer voorbeelden van ons werk te bekijken of ontdek wat we voor jouw branche hebben gedaan

Interesse in een eigen bedrijfsfilm?

Bedrijfsfilm laten maken

6 ideeën voor een bedrijfsfilm mèt voorbeelden

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»