Luchtbeelden in een bedrijfsfilm: hoe werkt dat?

15 juli 2014

Luchtbeelden geven een bedrijfsfilm extra uitstraling en zorgen voor een wow-effect bij de kijker. Het maken van luchtopnames is tegenwoordig een stuk toegankelijker geworden dankzij de videodrone. In dit artikel bespreek ik hoe het maken van luchtbeelden in zijn werk gaat.

Van idee naar bedrijfsfilm

Luchtbeelden zijn prachtig, maar op zich zelf staand zeggen ze niet zo veel. Het is een van de mogelijkheden voor een bedrijfsfilm om net even meer op te vallen. Luchtbeelden hebben het wow-effect als het perfect past bij de bedrijfsfilm. Wil je luchtbeelden gebruiken? Bedenk dan eerst goed hoe de luchtbeelden in de bedrijfsfilm worden verwerkt. Als je met ideeën voor een bedrijfsfilm rondloopt is het een goed idee om die op papier te zetten.

Planning en vergunningen

Oké top. Je hebt samen met een online video specialist je ideeën uitgewerkt naar een bedrijfsfilm en het script is klaar. Nu aan de slag. En nee, dat begint dus niet direct in de lucht. Eerst moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd. Hierbij kijkt het Rijk naar verschillende criteria. Wordt er bijvoorbeeld niet gevlogen boven verboden gebieden zoals Schiphol of militaire bases? Ook moet je aantonen dat de veiligheid gewaarborgd is. Kan de videodrone bijvoorbeeld mensen verwonden als deze door een error of een menselijke fout neerstort? Het is belangrijk dat je van tevoren goed verdiept en volgens de wetgeving voor het gebruik van drones werkt. 

Luchtopnames met een videodrone

Alle vergunningen zijn binnen. Nu gaan we de lucht in! De luchtopnames maken we met een videodrone. Een videodrone is een radiografische helikopter met een camera en wordt bediend door een piloot en een cameraman. De videodrone is een mooi, compact apparaat en kan laag boven de grond vliegen, tussen of langs objecten vliegen en een hoogte van 120 meter bereiken. Met een drone kan je zelfs binnen vliegen als er genoeg hoogte en vrije ruimte is, perfect bijvoorbeeld om een fabriekshal op een unieke manier in beeld te brengen. Het biedt dus veel verschillende perspectieven om prachtige shots te maken. Alleen het weer beperkt de inzet van een videodrone tot zekere mate. Zo kan er niet gevolgen worden bij regen of harde wind.

Voor Airopack hebben we zowel buiten als binnen met de drone gevlogen.

De kosten van luchtopnames

Luchtbeelden, zijn die niet enorm kostbaar? Nou, dat is maar hoe je het bekijkt. Natuurlijk, het uurtarief voor een videodrone ligt hoger dan voor gewone opnames. Toch is het een stuk toegankelijker geworden dan voorheen. Voor een bedrijfsfilm is een paar uur tot een dagdeel vaak voldoende, omdat er in de meeste gevallen slechts 10 tot 30 seconden aan luchtbeelden nodig zijn. Bij een dronevideo laten maken is vaak meer tijd nodig. De kosten van luchtopnames hangt ook nauw samen met de locatie. Als je buiten vliegt moet je rekening houden met no-flyzones. In die gebieden is het alleen toegestaan te vliegen als je hier een speciaal brevet en vergunning voor hebt. 

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Luchtbeelden in een bedrijfsfilm: hoe werkt dat?

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»