4 voordelen van een bedrijfsfilm: meer dan alleen tof?

25 juni 2014

Een bedrijfsfilm, dat is gewoon tof toch? Dat spreken wij niet tegen, want wij zijn gek op film. Maar er valt wel wat meer te zeggen voor een bedrijfsfilm. Het is meer dan alleen heel tof. Het zorgt ervoor dat je mensen raakt, de aandacht trekt en beter vindbaar wordt. En een bedrijfsvideo is veelzijdig en jaren in te zetten. We leggen graag meer uit over deze 4 voordelen van een bedrijfsfilm.

1. Raak de klant

Met een bedrijfsfilm speel je in op emotie. Mooie filmbeelden, goede muziek, dat roept gevoel en beleving op. Het zet een sfeer neer. Zo geef je lading aan je bedrijf. En ja, dat is hard nodig. Klanten oriënteren namelijk eerst online. Dan moet je ze wel weten te raken zodat ze jóúw bedrijf onthouden... en niet de concurrent. Wil jij dat aan een stukje tekst over laten? Dat is geen goed idee. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 4 op de 5 consumenten een video nuttig en behulpzaam vindt. Uit een enquete onder managers blijkt dat 65% van hen naar de website van het bedrijf is gegaan na het zien van de video op Youtube. Een bedrijfsfilm met mooie beelden, goede muziek en een goed verhaal raakt je klant. Zo trek je klanten naar je toe. Niets voor niets is een bedrijfsfilm de beste verhalenverteller.

Ravo maakt klanten enthousiast over hun elektrische veegmachine -door Playforward

2. Trek de aandacht

En doordat een bedrijfsfilm raakt, trekt het aandacht. Misschien herken je het zelf? Op de vakbeurs vallen stands met bewegend beeld je op. Bij de Chinees kijk jij en alle andere wachtende naar de tv aan de muur. Op een website klik je even op die video. Een bedrijfsfilm trekt aandacht. Als je eenmaal de aandacht hebt, dan heb je de kans je verhaal te doen. En dat kan je aan een bedrijfsfilm wel overlaten. Op social media is het niet anders. Enqutes geven aan dat 43% van de millenials dagelijks video's kijken op social media en dat 75% van de managers iedere week een werkgerelateerde video kijkt. Wil je de aandacht van mensen dan is bewegend beeld de ideale manier om dat te doen. 

3. Beter vindbaar en zichtbaar

Ook bij Google trekt een bedrijfsfilm aandacht. En beloont dat ook. Websites met video komen hoger in de zoekresultaten en dat zorgt voor verkeer (traffic) naar de website. Onderzoek laat zien dat dit tot wel 157% meer verkeer kan zorgen uit organische zoekreslutaten! Niet geheel onbelangrijk, want klanten oriënteren steeds meer online. Het gaat zelfs zo ver dat een bedrijfsfilm jouw website extra op kan laten vallen in Google. Hoe dan? Met de juiste SEO op jouw website waardoor Google ziet dat die webpagina een video bevat. Google kan dit dan een video-resultaat maken in de zoekresultaten en dat maakt jouw wesbite nog zichtbaarder. 

En Google is natuurlijk niet de enige plek om jouw bedrijfsvideo in te zetten. Social media zijn ook belangrijke kanalen om jezelf in de spotlights te zetten. YouTube, Linkedin, Instagram of Facebook zijn een mooi podium voor een bedrijfsvideo. En posts die een video bevatten scoren beter. Uit studies blijkt bijvoorbeeld dat 62% van de ondervraagden interesse heeft gekregen in een product nadat ze een video op Facebook zagen. 

Nieuwsgierig naar een eigen bedrijfsvideo?

Bedrijfsvideo laten maken

 

BMW is goed zichbtaar - door Playforward

4. Veelzijdig en jaren inzetbaar

Klanten raken, aandacht trekken, beter gevonden worden. Het houd maar niet op... Klopt, een bedrijfsfilm houdt inderdaad nooit op! Sterker nog, die gaat juist jaren mee. Dus, als die beurs al lang afgelopen is of als de einddatum van de online campagne al maanden verstreken is, laat een bedrijfsfilm nog steeds van zich horen. Zorg er daarom wel voor dat je geen informatie gebruikt dat kan verouderen. Dit beperkt de levensduur van de bedrijfsvideo. De truc is om de bedrijfsvideo tijdloos te maken. Een goede bedrijfsvideo gaat dan zeker 3 tot 5 jaar mee. En dat is belangrijk, want hoe langer het mee gaat, hoe meer je de kosten van een bedrijfsfilm terug verdient. 

En veelzijdig is een bedrijfsvideo ook. Zowel online als offline zijn er veel toepassingen. Van de website tot social media, in emailmarketing of tijdens beurzen, via schermen in de ontvangstruimte of in verkooppresentaties. In al die situaties kan je de klant raken, aandacht trekken en zichtbaar zijn.

Nog meer over bedrijfsfilms

Hebben deze voordelen je nieuwsgierig gemaakt? Mooi. We hebben nog veel meer interessante informatie te delen. We geven graag bijvoorbeeld nog 12 tips voor een bedrijfsfilm of helpen je aan inspiratie met onze 6 ideeën voor een bedrijfsfilm. Ontdek onze hoofstukken over bedrijfsvideo's.

Benieuwd hoe wij bedrijfsfilms maken?

Bedrijfsfilm laten maken

4 voordelen van een bedrijfsfilm: meer dan alleen tof?

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»