Dienst uitleggen met een animatie - voorbeeld Mansveld Expotech

01 september 2017

Mansveld Expotech lanceert een nieuwe zakelijke dienst; Expo2Go. Met Expo2Go levert Mansveld professionele apparatuur voor kleine stands, waarbij de standbouwer zelf de apparatuur installeert. Om de nieuwe dienst goed in de markt te zetten, wilde Mansveld Expotech een animatie laten maken en benaderde hiervoor Playforward. Oplevering was al over 3 weken nodig in verband met de marktlancering, een krappe deadline dus.

We zijn trots op de tevredenheid van de klant. We beginnen dus even met de reactie van Jord, marketing manager van Mansveld Expotech. Daarna leggen we uit hoe we het project hebben aangepakt.

Reactie van Jord, marketing manager  

"We hebben de samenwerking met Playforward erg positief ervaren. De communicatie was strak en ons contactpersoon (Koen) altijd bereikbaar. Vanaf de eerste kennismaking heeft Playforward zich bewezen door duidelijk te zijn en echt met ons mee te willen denken in het gehele proces. De vertaling van ons verhaal naar een creatief storyboard viel meteen goed. De strakke lijnen die Koen met ons hield maakte het makkelijk om steeds onze wensen en aanpassingen te kunnen doorvoeren in de animatiefilm, waardoor we na elke feedbackronde meteen de dag daaropvolgend een verbeterde versie van de animatiefilm ontvingen, waarvoor hulde! 

De deadline die is aangehouden - binnen 1 maand - is behaald, alsmede de kwaliteit van het eindresultaat, waar wij als Mansdveld Expotech zijnde erg trots op zijn. We willen Playforward bedanken met het vooruitdenken, meedenken, assertiviteit en pro-activiteit zodat wij een eindproduct hebben mogen ontvangen dat we met trots in de digitale wereld geslingerd hebben."

De vraag van Mansveld Expotech 

Het doel van de uitleganimatie is om bekendheid van Expo2Go te vergroten en de doelgroep nieuwsgierig en enthousiast te maken. Expo2Go is een dienst waarmee Mansveld haar marktleider kwaliteit beschikbaar maakt voor de onderkant van de markt. De animatievideo moest daarom de herkenbare merkuitstraling van Mansveld Expotech hebben en de professionele kwaliteit uitstralen die bij het merk geassocieerd wordt. De lancering van de dienst stond gepland over 3 weken, dus dat was ook de oplevertermijn.  

Benieuwd naar een animatievideo?

Animatievideo maken

 

De aanpak van Playforward 

Het uitleggen van een dienst is een situatie waarin een animatievideo onmisbaar is. Om de doelgroep enthousiast te maken, leggen we uit hoe Expo2Go werkt en welke voordelen het biedt. De klanten hebben dan een goed beeld welk probleem Expo2Go voor hen oplost en wat ze kunnen verwachten als ze de dienst afnemen.  

We beginnen in de animatie video met het schetsen van een herkenbaar probleem, waarbij de klant denkt; "Ja, daar loop ik ook tegen aan". In dat geval zal de doelgroep ook geïnteresseerd zijn in de oplossing en blijven ze kijken. Vervolgens introduceren we Expo2Go en leggen we het proces en de voordelen uit. Om dit zo begrijpelijk mogelijk te maken, gebruiken we een simpele vertelstijl dat alles op een heldere, eenvoudige manier uitlegt.  

Om de deadline te halen, planden we de productie van tevoren stap voor stap in. Ieder stap krijgt zijn eigen deadline, waardoor het team van Mansveld Expotech weet waarneer zij iets kunnen verwachten en beschikbaar moeten zijn om feedback te geven. Op die manier houden we grip op de productie en planning en is de explanimation volgens deadline geleverd. 

Het ontwerp 

De animatievideo heeft een ontwerp dat is afgeleid van de ronde vormen van het logo van Mansveld Expotech. Het ontwerp gebruikt ook de kleursamenstelling van de huisstijl. Eén van de voordelen van animatievideo's is dat visueel alles mogelijk is en alles altijd uniek en 100% maatwerk is. Zo zorgt het ontwerp voor herkenbaarheid en heeft het een professionele uitstraling. Verder houden we het ontwerp strak door niet te veel detail te gebruiken en hebben we overzichtelijke settings ontworpen voor een rustige uitstraling. Deze zakelijke stijl is één van de animatiestijlen die mogelijk zijn. Er zijn meer stijlen mogelijk. De stijl waar voor gegaan wordt, is ook een factor die de prijs van de animatievideo bepaalt.

Benieuwd hoe wij animaties maken?

Animatievideo maken

Dienst uitleggen met een animatie - voorbeeld Mansveld Expotech

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»