Animatie video laten maken

Play
Animatie-laten-maken
Bekijk onze uitlegvideo
Play

Dus jij wilt...

Een complex onderwerp helder uitleggen? Dan is een animatievideo laten maken een goed idee. Veel bedrijven worstelen met goed uitleggen. Bij het lanceren van een product. Bij het uitrollen van een nieuw proces. Of bij het presenteren van een strategie. Dat lukt vaak niet met een landingspagina of Powerpoint. Door een animatie laten maken, leg je duidelijk uit. Het zet jouw boodschap om in beeld en komt tot de kern. Met mooie en heldere illustraties. Een duidelijk verhaal. En levendige audio. Zo maak je jouw doelgroep enthousiast. Een animatievideo zorgt dat jij effectief communiceert.

Ontdek nu hoe het voelt:

Om jouw doelgroep te INSPIREREN met jouw verhaal
Om de MAGIE van beeld voor jou te laten werken
Om IMPACT te maken met effectieve communicatie

Playforward is de expert voor een animatie video laten maken. Sinds 2010 maken wij simpel wat complex is. We hebben de vakmensen, de creativiteit en de ervaring om jouw boodschap krachtig neer te zetten

#fff

Dan nog even dit...

Een animatievideo laten maken, zorgt dat jij jouw boodschap helder en aantrekkelijk presenteert. Beeld is gewoon het aller duidelijkst. Dat is bij de meesten wel bekend als voordelen van een animatievideo. Een ander belangrijk voordeel is veelzijdigheid. Een video kan je vrijwel overal gebruiken: online en offline. Bijvoorbeeld op jouw website, social media en in e-mails. Maar ook op beurzen, in presentaties of wachtruimtes. En ook voor meerdere doelen. Of je nu wil promoten of juist service wil verlenen. Extern of intern. Voor ieder doel waarvoor heldere communicatie essentieel is, is een animatie video laten maken een goed zet.  

Wat marketeers ervaren met een animatievideo:
 • 95% van hen geeft aan dat klanten hun producten beter begrijpen
 • 8 op 10 zegt dat het helpt bij het genereren van leads.
 • 43% van hen vermindert de contacten met de klantenservice
Veelzijdig op vele manieren:
 • Online in te zetten op sites, socials en emails
 • Offline te gebruiken op beurzen, presentaties en wachtruimtes
 • Voor allerlei doelen: promotie, klantenservice, intern.
Animatie-video-laten-maken

Wat is de prijs?

Voor een animatie video laten maken zijn er geen vaste prijzen. Wij maken iedere video op maat. De prijzen hangen samen met wat er gemaakt wordt. Is het ontwerp simpel of uitgebreid? Gaan we een avatar creëren? Hoe lang wordt de animatie? In deze blog lees je meer over hoe de kosten zijn opgebouwd.

Voor een eenvoudige animatievideo zijn prijzen vanaf 3.500 een goede indicatie. Bijvoorbeeld een animatie in een 2D ontwerp van 1,5 minuut. Wil jij een animatie dat alles heeft? Dat kan! De prijs is dan ook wat hoger. En dat zie je terug in een nog beter eindresultaat. Wij maken een inhoudelijk voorstel met een heldere offerte. En is toegankelijk, ontvang binnen een dag een eerste prijsopgave.

Wil jij aan de slag?

Start hier jouw offerte

Gratis marketingadvies. Met 1 dag reactie. Altijd vrijblijvend. 

Dit is hoe het werkt...

Het maken van een animatievideo doorloopt een duidelijk proces. Met ons werkwijze werken we in drie fases naar een mooi en creatief eindresultaat. Je bent nauw betrokken bij iedere stap.

 • Pre-productie: creatieve sessie en scenario
 • Creatie: ontwerpen en animeren
 • Levering: input verwerken en levering

Een tijdspad van 4 weken is realistisch. Is er meer haast bij, is ook mogelijk. Deadlines van 10 werkdagen zijn haalbaar. Elke animatie video laten maken is op maat. Met onze storytelling methode creëren we sterk verhaal voor jou.

Ontdek ons proces in 1 minuut

Animaties door Playforward

Play
Play
Play
Play
Animatie 4

Specialist sinds 2010

Playforward is een animatie studio in Alkmaar. Ons creatieve team werkt voor bedrijven in heel Nederland. De oprichters van ons bedrijf zijn al vroeg begonnen in de filmwereld. Dat is hoe ons verhaal begon: uit liefde voor film.

Waarom kiezen voor Playforward
 • Ervaren studio voor animatievideo's: sinds 2010
 • Unieke methode voor video marketing
 • Hele proces: strategie, concept en creatie
 • Veelzijdige in stijlen en ontwerpen
 • Blije klanten die ons een 9+ geven
Zet nu de eerste stap!

Start hier jouw offerte

Gratis marketingadvies. Met 1 dag reactie. Altijd vrijblijvend.

Ilona de Kok
Ilona de Kok

Super fijne samenwerking gehad met Playforward! Zowel in het proces voorafgaand en tijdens de draaidag vanuit de organisatie Racktime. (Translated by Google) Had a great collaboration with Playforward! Both in the process prior to and during the shooting day from the Racktime organization.

02-06-2022 om 14:04 uur
Geoffrey de Bruin
Geoffrey de Bruin

Denken in oplossingen t.b.v. een goed resultaat. (Translated by Google) Thinking in solutions for a good result.

31-05-2022 om 14:08 uur
Andrea Ferreira
Andrea Ferreira

We have worked with Play Forward for many years and they do not disappoint. They help you from the the beginning to think about the goal of the video, script, and CTA, to the end. As well as if you need extra things in the future they help you out fast and reliable. 100% recommend!

05-04-2022 om 16:08 uur
Vario Pool
Vario Pool

Wij hebben door Play Forward een moodvideo laten maken van ons nieuwe product Area H2o. Met enkele gesprekken waren we hier snel uit en is de video tot stand gekomen. Met enkele handige tips van de mannen is de video naar een hoger plan gebracht en zijn we erg blij met het eindresultaat. De video gaat inmiddels de hele wereld over. (Translated by Google) We had Play Forward make a mood video of our new product Area H2o. With a few conversations we were quickly out of this and the video was created. With some handy tips from the men, the video has been taken to a higher level and we are very happy with the end result. The video is now all over the world.

04-04-2022 om 12:13 uur
Remco Kroonsberg
Remco Kroonsberg

Super snelle reactie en veel interactie mogelijk. Echt fraai resultaat die jaren mee kan! (Translated by Google) Super fast response and a lot of interaction possible. Really nice result that can last for years!

29-03-2022 om 12:16 uur
Heinz Jankowsky
Heinz Jankowsky

Met Playforward een project uitgevoerd waarin we op een ludieke wijze de manier van werken in de openbare ruimte belicht hebben. Het resultaat was een mooie film die veelvuldig gebruikt is. Goede samenwerking met Koen met waardevolle feedback. (Translated by Google) Executed a project with Playforward in which we illuminated the way of working in public space in a playful way. The result was a beautiful film that has been used extensively. Good cooperation with Koen with valuable feedback.

28-03-2022 om 11:49 uur
Webcare Sorgente
Webcare Sorgente

'Dichtbij en persoonlijk, wij zijn Sorgente'. De bedrijfsfilm laat precies zien waar het ons omgaat: mensen helpen. De crew van Playforward heeft ons heel goed geholpen bij het zichtbaar maken van wat wij doen. Niet alleen tijdens het maken van de opnames, maar ook bij het samenstellen van het script en het editen van de film. We kijken dan ook terug op een fijne samenwerking. (Translated by Google) 'Close up and personal, we are Sorgente'. The company film shows exactly what we are all about: helping people. The Playforward crew has helped us very well in making what we do visible. Not only during the shooting, but also when compiling the script and editing the film. We can therefore look back on a great collaboration.

01-03-2022 om 09:46 uur
Henk Bangma
Henk Bangma

De mensen van Playforward helpen je bij elke stap van je videoproductie. Ze denken mee en komen met creatieve oplossingen. (Translated by Google) The people at Playforward help you every step of your video production. They think along and come up with creative solutions.

23-12-2021 om 10:26 uur
slide 1 to 2 of 5

Veelgestelde vragen

Wat is jullie werkwijze voor animatievideo's?

Voor de ontwikkeling van een professionele animatievideo werken we met een helder en overzichtelijk stappenplan. Deze bestaat uit: pre-productie, productie en post-productie. In de pre-productie werken we de strategie en creatieve invulling van de animatie uit. In deze fase schrijven we bijvoorbeeld het script en ontwerpen we een stijl op maat. In de productiefase maken we het storyboard en animeren we alle illustraties. Tijdens de post-productie maken we de explainimation helemaal af en voegen we bijvoorbeeld geluidseffecten toe. Zo werken we stap voor stap naar een sterke animatie. Gedurende het gehele productieproces begeleiden we je bij het maken van keuzes en kun je regelmatig feedback geven. Zo heb je grip op het eindresultaat.

Het proces doorloopt pre-productie, productie en post-productie: 

 1. Creatieve sessie: briefing en brainstorm
 2. Script & Stijlontwep: het script uitwerken en een stijlontwerp maken
 3. Storyboard: illustraties ontwerpen voor de animaties
 4. Animatie: het animeren tot een animatievideo
 5. Oplevering: opleveren voor gerbuik!

Maken jullie iedere animatievideo op maat?

Playforward staat voor onderscheidende communicatie. Al onze animatievideo's zijn daarom 100% maatwerk, zodat jij over een unieke animatie beschikt. Hiervoor ontwerpen we voor iedere klant een eigen stijl. Hiervoor kijken we wat voor animatiestijl bij jou organisatie, doelgroep en boodschap past. Denk bijvoorbeeld aan modern en strak of cartoony en retro. Ook het script schrijven we geheel op maat volgens onze beproefde script-methode. Zo zorgen we ervoor dat jouw animatie de aandacht grijp, overtuigd en aanzet tot actie. Bekijk onze voorbeelden maar eens voor een indruk van ons werk!

Wat zijn de kosten voor een animatievideo?

Iedere animatie is maatwerk en daardoor verschillen de kosten per animatie. Een standaard tarief is er dus niet, want dit hangt van een aantal keuzes die je maakt en de wensen die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een simpele of uitgebreide tekenstijl en de lengte van de animatie. In ons offertetraject maken we een duidelijke prijsopgave met een vaste prijs voor de animatievideo. Hiervoor werken we met een drietal pakketten, die je eenvoudig uitbreidt met upgrades. 

Het tarief voor een animatievideo hangt af van:

 • Simpele of uitgebreide illustraties
 • De gewenste lengte van de animatie
 • Wel of geen voice-over stem
 • Wel of geen geluidseffecten
 • Wel of geen ondertiteling
 • Standaard of filmische benadering
 • Gave extra's zoals een korte social media versie

Wil je een heldere prijsopgave voor jouw animatie? Vraag dan vrijblijvend een prijs op!

 

Hoe lang duurt een animatie laten maken?

Een animatie laten maken neemt ± 4 weken in beslag. Dit betreft het hele proces; vanaf de eerste creatieve sessie tot oplevering van de video. Houdt er wel rekening mee dat er eerst nog een offerteproces nodig is, maar daarin kunnen we snel schakelen.

Heb je een strakke deadline? Dan plannen we het proces zo in dat we die deadline halen. Als specialist in spoedklussen leveren we projecten op in slechts 2 weken. Mocht je juist een langere doorlooptijd willen, omdat je bijvoorbeeld intern dingen moet afstemmen, is dit ook geen probleem. Wij voegen ons naar jouw planning.

Waarom een animatievideo?

Een animatievideo heeft veel voordelen. Zo gebruik je de kracht van een heldere en visuele uitleg, trek je de aandacht en houd je deze ook beter vast. Met een animatie breng je jouw boodschap overtuigend over en maak je impact op je doelgroep. En dat vinden wij niet alleen, die zien marketeers ook terug!

4 redenen waarom marketeers voor een animatievideo kiezen:

 • Onder marketeers zegt 95% dat video zorgt dat klanten de producten beter begrijpen.
 • 84% van de mensen zegt dat zij een product gekocht hebben na het kijken van een video
 • Onder markeerters zegt 87% dat zij meer bezoekers naar de website trekken met video's
 • 83% van de markeers geeft aan dat video's bijdragen aan het genereren van leads. 

Wil je nu aan de slag?

unnamed

Wij helpen je graag verder.

Start hier jouw offerte

100% vrijblijvend. Met 1 dag reactie. Gratis marketingadvies.

Animatie video laten maken
»