5 tips voor de perfecte locatie om een bedrijfsfilm te filmen

25 juli 2013

Bij het maken van een bedrijfsfilm komt veel kijken. Waar iedereen direct aan denkt is natuurlijk het filmen van een bedrijfsfilm. Film opnames maken spreekt tot de verbeelding en kennen we van de ’achter de schermen’. Maar waar moet je op letten als er van jouw bedrijf film opnames worden gemaakt?

De details tellen

Het filmmateriaal is de basis van een goede bedrijfsfilm. Is het beeldmateriaal niet goed, dan valt de bedrijfsfilm vaak tegen. In de montage kan je matig filmmateriaal wel iets corrigeren, maar slechts tot een bepaalde hoogte. Een lelijk eendje wordt nu eenmaal geen zwaan meer. Maar wat maken videobeelden dan goed? Heel simpel: de details. Bij goede filmbeelden klopt alles. Tot in het detail. De beeldcompositie. Het licht. De camerabeweging. Het geluid. Op de meeste van deze aspecten heb je als opdrachtgever geen invloed behalve door de juiste online video specialist te kiezen. Waar de opdrachtgever wel invloed op heeft is de locatie. En deze locatie is net zo’n belangrijk detail als iedere andere.

5 tips voor een goede locatie

Een belangrijk aspect van het filmen van een bedrijf is de locatie. Een goede locatie zorgt niet alleen dat de video opnames soepel verlopen, maar is essentieel voor de sfeer van het filmmateriaal. Zorg dat de locatie voldoet aan onderstaande aspecten:

1. Kies een locatie met een uitstraling die past bij je bedrijf.
De uitstraling van de locatie moet passen bij je bedrijf. Als er op kantoor of in de eigen werkplaats gefilmd wordt, is dat geen probleem. Ga je buiten je eigen bedrijf filmen, kies dan een locatie met de juiste ’look & feel’. Wat de juiste uitstraling is hangt natuurlijk af van het bedrijf en is voor iedere bedrijfsfilm weer anders.

Voor Bravilor Bonamat selecteerde we een locatie met een industriele look & feel

2. Controleer of de locatie voldoende licht heeft/verlicht is.
Licht is essentieel voor het maken van mooie video opnames. De locatie moet daarom voldoende licht hebben. Zonlicht is het mooiste. Is de locatie te donker, dan moet er met behulp van filmlampen het juiste licht gecreëerd worden. Als de film opnames buiten plaats vinden, let dan goed op het weerbericht. Regen en grijze bewolking zijn funest, maar volle zon is vaak ook niet goed vanwege overbelichting.

3. Zorg dat de locatie netjes opgeruimd is en rust uitstraalt.
Een rommelige locatie geeft de filmbeelden een onrustige uitstraling. Een netjes opgeruimde locaties zorgt ervoor dat het videomateriaal er strak uitziet en dat er niets afleidt van het ontwerp. Ruim daarom elke locatie waar gefilmd wordt goed op. Als je bij klanten of leveranciers gaat filmen, vraag hen dan ook om alles netjes te verzorgen.

Nieuwsgierig naar een eigen bedrijfsvideo?

Bedrijfsvideo laten maken

 

4. Controleer of er geluidsoverlast is bij de locatie.
Een locatie met geluidsoverlast is compleet ongeschikt voor het filmen van een bedrijfsfilm. Geluidsoverlast kan van een drukke weg komen, een bouwplaats, een speelplein enzovoorts. Controleer van te voren of er geen dingen zijn die voor geluidsoverlast kunnen zorgen, anders vallen de video opnames voor de promotiefilm in het water.

In de promotiefilm voor Bravilor Bonamat zie je terug hoe de locatie meerdere sets biedt

5. Voldoende ruimte om te bewegen
Voor filmen is ruimte nodig. De cameraman moet makkelijk kunnen bewegen. Het et onderwerp moet van verschillende kanten gefilmd kunnen worden en er moet ruimte zijn zijn voor filmapparatuur. In een krappe ruimte is het moeilijker om mooie video opnames van je bedrijf te maken. Kies daarom een locatie met voldoende ruimte om te bewegen.

Overleg met de filmmaker

Het selecteren van de juiste locaties voor het filmen van een bedrijfsfilm gaat in goed overleg met de filmmaker. Als opdrachtgever heb jezelf natuurlijk kijk op de uitstraling die bij je bedrijf past. De filmmaker moet aangeven of de locatie ook technisch geschikt is om te filmen.

Benieuwd hoe wij bedrijfsfilms maken

Bedrijfsfilm maken

5 tips voor de perfecte locatie om een bedrijfsfilm te filmen

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»