4 voorbeelden van Aftermovies van Zakelijke Evenementen

13 november 2018

Als je een zakelijk evenement organiseert, is een Aftermovie een effectieve manier van promoten. Een Aftermovie is ideaal om als spin-off te gebruiken en te laten zien hoe het event was. En voor de editie van volgend jaar kan je het inzetten om bezoekers te trekken. Wil je inspiratie op doen voor een Aftermovie van jouw zakelijk evenement, zoals een congres of beurs? Bekijk dan deze 4 voorbeelden van Aftermovies en lees de korte uitleg 

Cad & Company University

Cad & Company organiseert ieder jaar het grootste Autodesk Event van de Benelux. Met Keynote sprekers en workshops worden bezoekers ondergedompeld in de mogelijkheden van de digitale wereld in de bouw en techniek.

Onze aanpak
Voor de Aftermovie filmden we een hele dag met een crew van 2 cameramensen. De crew beschikte over een DJI Ronin Gimble; een soort steady-cam voor o.a. soepele loopshots. Bezoekers van het evenement zijn geïnterviewd om zo een indruk te geven wat zij er van vonden en wat er te beleven is.

PlanMen WFM Congres

PlanMen is de organisator van het jaarlijkse WFM Congres, het grootste evenement over Workforce Management in Nederland. Het congres is zeer uitgebreid met meerdere plenaire sessies, tientallen workshops en kennissessies en een beursvloer met stands.

Onze  aanpak
Ook voor deze Aftermovie bestond de crew uit 2 cameramensen, die de gehele dag aanwezig waren. Om de belangrijkste sessies te filmen, splitsten de crew zich tijdens de dag op. Het openingswoordje heeft als doel om te laten zien dat PlanMen met het congres de branche met elkaar wilt verbinden en gelegenheid te bieden om van elkaar te leren. 

 

Nieuwsgierig naar een eigen aftermovie?

Aftermovie laten maken

 

Zwembadbranche Dag (beurs)

De Zwembadbranche Dag is een beurs waar de branche in aanraking komt met allerlei vernieuwingen en mogelijkheden. Het is een goed bezette beursvloer waar bezoekers op een informele manier kunnen ontdekken.

Onze aanpak
Het Zwembadbranche Magzine heeft al meerdere Aftermovie laten maken. De vaste aanpak voor deze AfterMovies is dat er een 2-mans crew een halve dag aanwezig is. Ook hier worden bezoekers weer geïnterviewd om een indruk te krijgen wat zij van de beurs vinden.

Bureau ICE Toetscongres

Het Toetscongres van Bureau ICE is een congres waar het onderwijs inspiratie opdoet over de manier van toetsen en hoe dit een effectief onderdeel van het leerproces te maken. De vele sessies maken het een dag bomvol inspiratie en mogelijkheden om van elkaar te leren.

Onze aanpak
De Aftermovie is gefilmd door een crew van 2 cameramensen die de hele dag aanwezig waren. Het openingswoordje van de directrice zet weer duidelijk neer wat het doel van de dag is. De interviews met bezoekers geven een beeld hoe zij het vonden. In de Aftermovie zijn twitter-berichten verwerkt die gedurende dag met #toestscongres door de leraren zijn verstuurd.

Meer weten over Aftermovies?

Ga jij een zakelijk evenement organiseren en ben je geinteresseerd in een goede Aftermovie? Lees dan ook onze 5 tips voor een aftermovie die je event succesvol promoot

Interesse in een eigen aftermovie?

Aftermovie laten maken

4 voorbeelden van Aftermovies van Zakelijke Evenementen

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»