3 onmisbare stappen bij het voorbereiden van een bedrijfsfilm

15 juli 2013

Een goede voorbereiding voor een bedrijfsfilm is het halve werk. Deze voorbereiding bestaat uit het denkwerk, waarin creatieve ideeën vertaalt worden naar een compleet eindproduct: een bedrijfsfilm dat impact maakt. In deze blog licht ik toe welke stappen niet mogen ontbreken in een bedrijfsfilm voorbereiden.

1. Zet het doel

Om invulling te geven aan de bedrijfsfilm, moet eerst vaststaan wat het doel is. Formuleer wat de reden is om een bedrijfsfilm te maken en wat de bedrijfsfilm voor je moet doen. Wil je een beter imago, meer naamsbekendheid of wil je uitleggen wat je doet? Het doel dat je formuleert bepaalt wat de bedrijfsvideo gaat vertellen. Ontbreekt een duidelijk doel, dan is het moeilijk om in de voorbereiding voor de bedrijfsfilm de juiste keuzes te maken.

2. Bepaal de doelgroep

Na het formuleren van het doel, is het essentieel om de doelgroep te bepalen. Het moet duidelijk zijn wie de bedrijfsvideo moet gaan overtuigen. Zijn dat jongeren, gezinnen of ondernemers? Of misschien juist jonge ondernemers met een gezin. Ik bedoel maar; een doelgroep kan een hele specifieke groep mensen zijn. Ook het vaststellen van de doelgroep helpt je keuzes te maken. Bijvoorbeeld, zijn jouw klanten voornamelijk jongeren, dan moet de bedrijfsfilm een hoog tempo hebben. Een ouder publiek waardeert juist een rustiger tempo.

3. Formuleer de boodschap

Nu het doel en de doelgroep duidelijk zijn, moet de boodschap geformuleerd worden. Bij het formuleren van de boodschap helpt het om vanuit de klant te denken. Wat is het voordeel voor de hem of haar? Bijvoorbeeld, het voordeel voor de klant is niet een grote voorraad, maar de snelle levering die je daardoor kan bieden. De boodschap moet kort kort en bondig zijn. Als je teveel woorden nodig hebt om de boodschap uit te leggen, dan is het te ingewikkeld. Probeer details weg te laten en kom to-the-point. De boodschap moet eigenlijk in 1 zin te formuleren zijn. Dit is dan de basis waarmee je het verhaal van de bedrijfsfilm verder gaat uitwerken. De reden waarom een bedrijfsfilm laten maken werkt, is tenslotte het verhaal dat het vertelt.

Benieuwd hoe wij bedrijfsfilms maken?

Bedrijfsfilm maken

3 onmisbare stappen bij het voorbereiden van een bedrijfsfilm

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»