5 voordelen die een technische animatie dé marketing-tool maken

28 september 2018

Nederland is een innovatie land en brengt veel nieuwe producten, machines en installaties voort. Innoveren is één, het vermarkten is twee. Het is niet altijd eenvoudig om een product aan de man te brengen. Steeds vaker vertrouwen bedrijven op een technische 3D animatie. Maar waarom eigenlijk? Dit zijn 5 voordelen waarom een technische animatie de perfecte marketing tool is om jouw technische product te promoten.

1. Altijd technisch 100% kloppend

Een technische animatie ontwikkelen we op basis van een 3D CAD model. Dit zijn dus de technische modellen en tekeningen die gebruikt worden om het product te ontwerpen en te produceren. Wij zetten de CAD-bestanden om naar professionele 3D animatie modellen. En die zijn dus altijd technisch 100% kloppend. Dit is efficiënt, voorkomt lange ontwerptrajecten en je weet zeker dat de technische animatie altijd correct jouw product of machine in beeld brengt. De 3D animatie modellen zijn lichtere versies van het CAD bestand – we gebruiken alleen wat zichtbaar is – en daardoor handzamer en worden voorzien van belichting, schaduw en texturen.

Voor technische animaties maken we foto-realistische 3D modellen o.b.v CAD-files 

2. Geeft ongekende 360 graden kijk op een product

Met de 3D modellen breng je een product of machine op een ongekende manier in beeld. Je kan letterlijk een 360 graden beeld creëren en het product van alle kant bekijken.

Een technische animatie laten maken biedt ook de mogelijkheid om ‘exploded views’ te creëren, waarbij je het product als het ware uit elkaar haalt en onderdelen los laat zien. Je ziet dan waaruit het product is opgebouwd. Verschillende onderdelen kan je dan extra onder de aandacht brengen door ze bijvoorbeeld uit te vergroten of ook weer in onderdelen op te delen. Een ‘exploded view’ geeft ook de optie om het product ‘live’ te assembleren, waarbij je alle onderdelen samen ziet komen tot het eindproduct.

Een technisch 3D animatie maakt het verder mogelijk om onderdelen of processen te laten zien die normaal gesproken niet zichtbaar zijn, bijvoorbeeld binnen in een product of machine. Ideaal dus als je een innovatie wilt toelichten die zich lastig laat zien, omdat het een interne techniek of proces betreft. 

Interesse in een eigen technische animatie?

Technische animatie maken

 

3. Beste manier om een product te presenteren

Een technische 3D animatie is de beste manier om je product of machine te presenteren. Technische animaties  zijn als video's voor B2B bedrijven erg populair. Een animatie geeft een hele realistisch weergave van het product en heeft een ‘live-like’ gevoel. Dankzij de haarscherpe kwaliteit geeft dit een professionele uitstraling en maakt het indruk op de klant. Een technisch animatie kan daarnaast ook het product in werking laten zien. Zo laat je zien hoe het product werkt. Dat kan zowel extern als intern. Bij interne processen creëren we het gevoel alsof je in de machine duikt en ook dat maakt zeker impact.

In een 3D CAD Animatie kan je 'see-trough' en 'exploded view' effecten creeëren. 

4. Ideale prototype voor nog te realiseren producten

Het is heel gebruikelijk dat een product al volledig is ontworpen en ontwikkeld, maar nog niet is gerealiseerd. De CAD bestanden zijn er dus al, maar het product is nog niet gemaakt. Dat neemt niet weg dat je wel al de boer op wilt en het product wilt laten zien om het aan de man te brengen. Een technische 3D animatie is dan ideaal, want het product hoeft nog niet te bestaan - in tegenstelling tot een promotiefilm met echte videobeelden. Op basis van de 3D CAD-bestanden maken wij als het ware een virtueel prototype; realistisch, technisch kloppend en werkend. En een technische 3D animatie laten maken is vaak sneller en voordeliger dan echt een fysiek prototype te ontwikkelen.

Daarnaast is het ook niet altijd gezegd dat een innovatie een handzaam formaat heeft. Het is niet altijd mogelijk om een product of machine mee te nemen, omdat deze gewoon weg te groot is. Ook in dat geval is een technische animatie ideaal, want die kan overal en altijd ‘mee’.

Voor een technische 3D animatie is veel computer rekenkracht nodig en vaardigheden in 3D software

5. Eenvoudig te wijzigen bij updates of nieuwe modellen

Een technische 3D animatie is een virtuele versie van een product of machine. Het is dus ook eenvoudig om wijzigingen door te voeren als er productupdates zijn doorgevoerd, er een nieuwe versie of model wordt uitgebracht of ontwerp verbeteringen zijn gemaakt. We hoeven alleen maar de nieuwe 3D bestanden te ontvangen en we zijn ‘ready to go’. Het is niet nodig om nieuwe opnamedag te regelen met een filmcrew en locatie te regelen.

Benieuwd hoe wij technische animaties maken?

Technische animatie maken

5 voordelen die een technische animatie dé marketing-tool maken

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»