Technische 3D animatie

Play
Technische Animatie-Laten-Maken
Bekijk onze uitlegvideo
Play

Maak jij klanten al enthousiast met 3D?

Een nieuwe machine in de market zetten is een uitdaging. Techniek laat zich niet altijd makkelijk in beeld brengen. En het is vaak lastig om toestemming te krijgen om het bij klanten te filmen. Maar hoe laat je dan jouw innovaties zien? 

Een technische 3D animatie visualiseert jouw machine en presenteert de werking en de voordelen. We gebruiken 3D CAD-bestanden voor het maken van de technische animatiehaarscherp, professioneel en technisch kloppend. Dat maakt klanten en investeerders enthousiast. 

Met een technisch 3D animatie ga je dit ervaren...  
 • Jouw klanten zijn onder de indruk van jouw presentatie 
 • Jouw machine steelt de show in haarscherp 3D beelden 
 • Jouw promotie valt op en onderscheid zich echt. 

Leer meer over kosten, bekijk voorbeelden en ontdek onze werkwijze.  

Vertel mij meer. ↓

Ook een 3D animatie laten maken?

Start nu mijn offerte.

100% Vrijblijvend. Vandaag al reactie. Heldere offerte.

#fff

Technische animaties door Playforward

Play
Play
Play
Play
3D CAD Animatie
We maken eerst een technisch proefmodel op basis van CAD

De kosten van een technische animatie

De kosten van een technische animatie laten maken zijn verschillend per video. Een vast tarief bestaat niet, omdat elke 3D animatie op maat gemaakt wordt. Prijzen hangen samen met hoe technisch complex jouw machine is en wat er nodig is. Moet er bijvoorbeeld een 3D omgeving gemaakt worden?  

Voor een technische 3D animatie is een tarief vanaf 3.750 euro een reële indicatie. Bijvoorbeeld een video van 1 minuut van een eenvoudig product. Is jouw machine complexer of wil je een video met alles erop en eraan? Dat kan! Dan liggen de kosten tussen de 5.750 en 8.500. 

Ontdek onze werkwijze. 

Vraag een offerte aan.

Start hier mijn offerte

100% Vrijblijvend.  Vandaag al reactie. √ Heldere offerte.

Dit is onze werkwijze.

Voor het maken van een technische 3D animatie hebben we een duidelijke werkwijze. Ons proces bestaat uit een aantal stappen, waarmee we doelgericht naar een sterke 3D animatie toe werken.  

 • Pre-productie: creatieve sessie en script   
 • Productie: 3D modelleren, animatie en montage  
 • Levering: revisies verwerken en oplevering  

Gemiddeld is de doorlooptijd 6 tot 8 weken. Is er een deadline dan zijn 3 tot 4 weken ook haalbaar, met een strakke planning.  

Onze werkwijze in 1 minuut.

content-2

Bureau voor 3D Animatie

Playforward is een bureau voor 3D animaties. Onze studio is gevestigd in Alkmaar. We werken voor bedrijven in heel Nederland en soms daarbuiten. De roots van ons bedrijf liggen in de Nederlands Filmindustrie. Sinds 2010 helpen wij bedrijven met overtuigende marketing met video's.

Waar kiezen voor Playforward
 • Ervaren bureau in technische animatie: sinds 2010. 
 • Effectieve aanpak voor video marketing. 
 • Van A-tot-Z: concept, 3D modelleren en productie. 
 • Veelzijdige partner: video, animatie en drone. 
 • Blije klanten met een klanttevredenheid van een 9. 
Ruben Sinnecker
Ruben Sinnecker

Zeer professionele en oplossingsgerichte club en leuk om mee te werken (Translated by Google) Very professional and solution-oriented club and fun to work with

03-04-2023 om 16:03 uur
Marketing ClubPlanner
Marketing ClubPlanner

Ervaren, flexibel en denken heel goed mee in wat nodig is en past in het budget. Koen, Jos en Nick zijn erg pragmatisch en heel prettig om mee samen te werken. (Translated by Google) Experienced, flexible and think along very well in what is needed and fits within the budget. Koen, Jos and Nick are very pragmatic and very pleasant to work with.

22-03-2023 om 11:46 uur
Susan Goudsblom
Susan Goudsblom

30-01-2023 om 10:51 uur
Erik de best
Erik de best

Zeer tevreden zijn wij van Betonblock met het geleverde werk van Playforward. Het team heeft veel vakkennis en levert kwaliteit, ook de communicatie gedurende het hele proces hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij hebben momenteel drie video's laten maken door Playforward en wij weten bij welk adres we moeten zijn mocht er een 4e video nodig zijn. (Translated by Google) We at Betonblock are very satisfied with the work delivered by Playforward. The team has a lot of expertise and delivers quality, we also experienced the communication throughout the process as very pleasant. We currently have three videos made by Playforward and we know where to go if a 4th video is needed.

20-01-2023 om 10:56 uur
Fred Gardner
Fred Gardner

Met playforward in hele korte tijd een prima bedrijfsvideo en animatie gemaakt van ons symphony golfenergie systeem. Deze is onlangs op de Offshore energy beurs in Amsterdam getoond. Daar en bij relaties en wordt deze erg positief ontvangen. Wij hebben gekozen om complexe engineering tekeningen juist eenvoudig in haar essentiële onderdelen te tonen, in plaats van hele mooie realistische animaties. Dat laatste rolt tegenwoordig uit iedere 3d tekenpakket. Juist de eenvoudige presentatie maakt dat het communiceerbaar wordt. Ook de "strakke" regie van playforward tijdens het proces maakte dat er focus bleef en in korte tijd een prachtig resultaat kwam. Toen het op de beurs even niet lukte was playforward direct beschikbaar om het op te lossen. Een echte aanrader dus. (Translated by Google) Made an excellent company video and animation of our symphony wave energy system with playforward in a very short time. This was recently shown at the Offshore energy fair in Amsterdam. There and at relations and it is received very positively. We have chosen to simply show complex engineering drawings in their essential parts, instead of very beautiful realistic animations. The latter rolls out of every 3d drawing package nowadays. It is precisely the simple presentation that makes it communicable. Playforward's "tight" direction during the process also ensured that focus remained and a wonderful result was achieved in a short time. When things didn't work out on the stock exchange, playforward was immediately available to solve it. So highly recommended.

21-12-2022 om 11:41 uur
Ron van der Wel
Ron van der Wel

Creatief en betrokken team. Ze persen het beste uit iedereen en staan je bij met tips en adviezen. Het resultaat was zeer naar wens. (Translated by Google) Creative and committed team. They squeeze the best out of everyone and assist you with tips and advice. The result was very satisfactory.

16-12-2022 om 20:22 uur
Paul van Trigt
Paul van Trigt

De samenwerking met Playforward was heel aangenaam. Playforward hebben op professionele wijze het video naar onze wensen gemaakt en ons ook beradend bijgestaan bij het proces. (Translated by Google) The collaboration with Playforward was very pleasant. Playforward professionally made the video to our wishes and also advised us in the process.

31-10-2022 om 12:00 uur
Fred Wapstra
Fred Wapstra

Ik heb Playforward leren kennen als een bedrijf dat in staat is om in korte periode een topfilm neer te zetten. Alle complimenten voor Koen, Jos en de andere collega's. Ze blinken werkelijk uit in klant- en onderwerp gerichte inlevingsvermogen, een super inzichtelijke offerte met de mogelijkheid voor opties. En ... alles wat ze beloven hebben ze waargemaakt! Het filmen gebeurde ook heel relaxed, in een voor kinderen prettige sfeer. Koen, Jos, super bedankt en wellicht tot een mooi vervolg op deze film! (Translated by Google) I got to know Playforward as a company that is able to produce a top film in a short period of time. All compliments to Koen, Jos and the other colleagues. They really excel in customer and subject-oriented empathy, a super insightful quote with the possibility for options. And ... everything they promise they have delivered! The filming was also very relaxed, in a pleasant atmosphere for children. Koen, Jos, thank you very much and maybe see you for a nice sequel to this film!

24-10-2022 om 10:57 uur
slide 1 to 2 of 5

Zet hier de eerste stap!

Start nu mijn offerte

100% Vrijblijvend.  Vandaag al reactie.  Heldere offerte.

Veelgestelde vragen

Wat is de werkwijze voor een technische animatie?

Een soepel proces is een absoluut focuspunt voor ons. Daarom hebben we een duidelijke werkwijze ontwikkeld met meerdere momenten voor feedback. We werken volgens een stappenplan voor een CAD animatie, waarin we in vijf stappen naar eindresultaat toewerken. In het interactieve overzicht op deze pagina ontdek je meer over ons proces.

 1.  Kick-off sessie: inhoudelijke briefing en creatief concept
 2. Scenario en Test model: schrijven van scenario en eerste proefmodel
 3. Technische storyboard: Wire-frame video als technische storyboard
 4. Animatie: animeren tot foto-realistisch animatie
 5. Oplevering: aanpassinge doorvoeren en opleveren.

Welke CAD-files hebben jullie nodig?

We werken op basis van CAD-files. Op die manier is de 3D animatie altijd technische correct. En het bespaart veel tijd en dus kosten. In de meeste gevallen werken we met STP-files, maar in principe kunnen we met de meeste bestanden uit de voeten. Eventueel zetten we de bestanden. 

Zijn er geen CAD-files dan kunnen we ook de modellen geheel op maat ontwikkelen. Dit doen we meestal voor accessoires of materialen. 

Wat zijn de mogelijkheden voor CAD animaties?

Vrijwel alles kan! Dat is het mooie aan CAD animaties. Het is een soort vituele wereld, waarin wij praktisch kunnen maken wat we bedenken. Onbegrensde mogelijkhden dus, het overzicht hieronder is een greep uit die mogelijkheden.

Mogelijkheden met Technische 3D animaties:

 • Foto-realistisch modellen o.b.v. CAD - 100% technisch correct
 • Toffe 'Exploded views' die het product assembleren 
 • Unieke 'see-through' effecten die letterlijk een inkijkje geven 
 • Levensechte 3D omgevingen - fabriekshal, off-shore locatie, etc. 
 • 'Liquid' animaties voor vloeistoffen

Wat is de prijs van een technische animatie?

Iedere technische animatie maken we geheel op maat. Het technische product is de basis. Daardoor is geen video  hetzelfde en dat geldt ook voor de prijs. Natuurlijk willen we je wel graag op weg helpen.  

Voor overzichtelijke prijzen werken wij met een startpakket, die eenvoudig uit te breiden is met opties.

Deze factoren  bepalen de de prijs:

 • De technische complexiteit
 • Gebruik van een voice-over
 • Gebruik van een volledig 3D achergrond
 • Aanwezigheid van grafische testen.

Samen kiezen we het pakket dat het beste bij jouw past en passen die aan tot concrete offerte. Ben je benieuwd wat we allemaal bieden en kunnen? We helpen graag met een prijsopgave. Prijs opvragen 

Hoe staan jullie tegenover een NDA?

Wij snappen dat we met gevoelige informatie werken. Zowel de CAD-files als eventuele inhoudelijke achtergrond informatie kan vertrouwelijk zijn. Uiteraard gaan we daar vertrouwelijk mee om en staan we ook altijd open om een NDA te ondertekenen. Dit is ook al regelmatig voorgekomen. Mocht je vragen hebben omtrent een NDA verklaring, neem dan even contact met ons op. 

Ook een 3D animatie nodig?

unnamed

Start hier mijn offerte

 100% Vrijblijvend.
 Vandaag al reactie.
 Heldere offerte.

 

Technische animatie
»