Technische 3D animatie

Play
Technische Animatie-Laten-Maken
Bekijk onze uitlegvideo
Play

Maak jij klanten al enthousiast met 3D?

Een nieuwe machine in de market zetten is een uitdaging. Techniek laat zich niet altijd makkelijk in beeld brengen. En het is vaak lastig om toestemming te krijgen om het bij klanten te filmen. Maar hoe laat je dan jouw innovaties zien? 

Een technische 3D animatie visualiseert jouw machine en presenteert de werking en de voordelen. We gebruiken 3D CAD-bestanden voor het maken van de technische animatiehaarscherp, professioneel en technisch kloppend. Dat maakt klanten en investeerders enthousiast. 

Met een technisch 3D animatie ga je dit ervaren...  
 • Jouw klanten zijn onder de indruk van jouw presentatie 
 • Jouw machine steelt de show in haarscherp 3D beelden 
 • Jouw promotie valt op en onderscheid zich echt. 

Leer meer over kosten, bekijk voorbeelden en ontdek onze werkwijze.  

Vertel mij meer. ↓

Ook een 3D animatie laten maken?

Start nu mijn offerte.

100% Vrijblijvend. Vandaag al reactie. Heldere offerte.

#fff

Technische animaties door Playforward

Play
Play
Play
Play
3D CAD Animatie
We maken eerst een technisch proefmodel op basis van CAD

De kosten van een technische animatie

De kosten van een technische animatie laten maken zijn verschillend per video. Een vast tarief bestaat niet, omdat elke 3D animatie op maat gemaakt wordt. Prijzen hangen samen met hoe technisch complex jouw machine is en wat er nodig is. Moet er bijvoorbeeld een 3D omgeving gemaakt worden?  

Voor een technische 3D animatie is een tarief vanaf 3.750 euro een reële indicatie. Bijvoorbeeld een video van 1 minuut van een eenvoudig product. Is jouw machine complexer of wil je een video met alles erop en eraan? Dat kan! Dan liggen de kosten tussen de 5.750 en 8.500. 

Ontdek onze werkwijze. 

Vraag een offerte aan.

Start hier mijn offerte

100% Vrijblijvend.  Vandaag al reactie. √ Heldere offerte.

Dit is onze werkwijze.

Voor het maken van een technische 3D animatie hebben we een duidelijke werkwijze. Ons proces bestaat uit een aantal stappen, waarmee we doelgericht naar een sterke 3D animatie toe werken.  

 • Pre-productie: creatieve sessie en script   
 • Productie: 3D modelleren, animatie en montage  
 • Levering: revisies verwerken en oplevering  

Gemiddeld is de doorlooptijd 6 tot 8 weken. Is er een deadline dan zijn 3 tot 4 weken ook haalbaar, met een strakke planning.  

Onze werkwijze in 1 minuut.

4-1

Bureau voor 3D Animatie

Playforward is een bureau voor 3D animaties. Onze studio is gevestigd in Alkmaar. We werken voor bedrijven in heel Nederland en soms daarbuiten. De roots van ons bedrijf liggen in de Nederlands Filmindustrie. Sinds 2010 helpen wij bedrijven met overtuigende marketing met video's.

Waar kiezen voor Playforward
 • Ervaren bureau in technische animatie: sinds 2010. 
 • Effectieve aanpak voor video marketing. 
 • Van A-tot-Z: concept, 3D modelleren en productie. 
 • Veelzijdige partner: video, animatie en drone. 
 • Blije klanten met een klanttevredenheid van een 9. 
Suzanne Bakker-Verver
Suzanne Bakker-Verver

(Translated by Google) Very happy with the guidance of Koen and Jos. There have been many delays from our organization, but the men patiently kept control and regularly inquired whether internal progress had been made. Finally received a beautiful video that will help many residents of our municipality. Thank you very much, looking forward to our next video! (Original) Heel blij met het de begeleiding van Koen en Jos. Vanuit onze organisatie is er veel vertraging geweest, toch hielden de mannen geduldig de regie en informeerde regelmatig of er bij ons intern al voortgang in zat. Uiteindelijke een prachtige video ontvangen die veel inwoners van onze gemeente gaan helpen. Heel erg bedankt, ik kijk uit naar onze volgende video!

02-10-2023 om 09:24 uur
Aqua Separate
Aqua Separate

(Translated by Google) "Our collaboration with Playforward went smoothly and we found the communication to be very pleasant. They think along well and are real professionals. We recommend Playforward to everyone!" The Aqua separate team (Original) "Onze samenwerking met Playforward verliep soepel en we hebben de communicatie als zeer prettig ervaren. Ze denken goed mee en zijn echte vakmensen. Wij raden Playforward dan ook aan iedereen aan!" Het Team van Aqua separate

05-09-2023 om 10:39 uur
Laila Echternach
Laila Echternach

(Translated by Google) We have had a very good cooperation with Playforward. They made a company film for the FSIN in a very short period of time and helped us think along with us on all aspects of the production of the company film. With a very professional approach and a lot of flexibility from the Playforward team, we managed to achieve a result together that we are very happy with. (Original) Wij hebben een hele goede samenwerking gehad met Playforward. Ze hebben op zeer korte termijn voor het FSIN een bedrijfsfilm gemaakt en daarbij op alle aspecten van het tot stand komen van de bedrijfsfilm met ons meegedacht. Met een erg professionele aanpak en veel flexibiliteit vanuit het team van Playforward hebben we samen een resultaat weten te behalen waar we erg blij mee zijn.

07-08-2023 om 12:07 uur
Mark
Mark

(Translated by Google) Great company! (Original) Geweldig bedrijf!

03-08-2023 om 14:17 uur
Remco Prast
Remco Prast

(Translated by Google) We are happy with the creative, professional and fast guidance we received from you. (Original) Wij zijn blij met de creatieve, professionele en snelle begeleiding die we van jullie hebben ontvangen.

15-06-2023 om 18:53 uur
Shanna Dien
Shanna Dien

(Translated by Google) Received a beautiful animation video. The biggest plus of the collaboration, in my opinion, was that every review round and every version that was delivered was planned in advance in the calendar. That way everyone stays sharp! (Original) Een prachtige animatievideo opgeleverd gekregen. Grootste pluspunt aan de samenwerking vond ik zelf dat elke reviewronde en elke versie die werd opgeleverd, van tevoren in de kalender gepland stond. Zo blijft iedereen scherp!

07-06-2023 om 09:41 uur
Ruben Sinnecker
Ruben Sinnecker

(Translated by Google) Very professional and solution-oriented club and fun to work with (Original) Zeer professionele en oplossingsgerichte club en leuk om mee te werken

03-04-2023 om 16:03 uur
Marloes Oost
Marloes Oost

(Translated by Google) Experienced, flexible and think very carefully about what is needed and fits into the budget. Koen, Jos and Nick are very pragmatic and very pleasant to work with. (Original) Ervaren, flexibel en denken heel goed mee in wat nodig is en past in het budget. Koen, Jos en Nick zijn erg pragmatisch en heel prettig om mee samen te werken.

22-03-2023 om 11:46 uur
slide 1 to 2 of 5

Zet hier de eerste stap!

Start nu mijn offerte

100% Vrijblijvend.  Vandaag al reactie.  Heldere offerte.

Veelgestelde vragen

Wat is de werkwijze voor een technische animatie?

Een soepel proces is een absoluut focuspunt voor ons. Daarom hebben we een duidelijke werkwijze ontwikkeld met meerdere momenten voor feedback. We werken volgens een stappenplan voor een CAD animatie, waarin we in vijf stappen naar eindresultaat toewerken. In het interactieve overzicht op deze pagina ontdek je meer over ons proces.

 1.  Kick-off sessie: inhoudelijke briefing en creatief concept
 2. Scenario en Test model: schrijven van scenario en eerste proefmodel
 3. Technische storyboard: Wire-frame video als technische storyboard
 4. Animatie: animeren tot foto-realistisch animatie
 5. Oplevering: aanpassinge doorvoeren en opleveren.

Welke CAD-files hebben jullie nodig?

We werken op basis van CAD-files. Op die manier is de 3D animatie altijd technische correct. En het bespaart veel tijd en dus kosten. In de meeste gevallen werken we met STP-files, maar in principe kunnen we met de meeste bestanden uit de voeten. Eventueel zetten we de bestanden. 

Zijn er geen CAD-files dan kunnen we ook de modellen geheel op maat ontwikkelen. Dit doen we meestal voor accessoires of materialen. 

Wat zijn de mogelijkheden voor CAD animaties?

Vrijwel alles kan! Dat is het mooie aan CAD animaties. Het is een soort vituele wereld, waarin wij praktisch kunnen maken wat we bedenken. Onbegrensde mogelijkhden dus, het overzicht hieronder is een greep uit die mogelijkheden.

Mogelijkheden met Technische 3D animaties:

 • Foto-realistisch modellen o.b.v. CAD - 100% technisch correct
 • Toffe 'Exploded views' die het product assembleren 
 • Unieke 'see-through' effecten die letterlijk een inkijkje geven 
 • Levensechte 3D omgevingen - fabriekshal, off-shore locatie, etc. 
 • 'Liquid' animaties voor vloeistoffen

Wat is de prijs van een technische animatie?

Iedere technische animatie maken we geheel op maat. Het technische product is de basis. Daardoor is geen video  hetzelfde en dat geldt ook voor de prijs. Natuurlijk willen we je wel graag op weg helpen.  

Voor overzichtelijke prijzen werken wij met een startpakket, die eenvoudig uit te breiden is met opties.

Deze factoren  bepalen de de prijs:

 • De technische complexiteit
 • Gebruik van een voice-over
 • Gebruik van een volledig 3D achergrond
 • Aanwezigheid van grafische testen.

Samen kiezen we het pakket dat het beste bij jouw past en passen die aan tot concrete offerte. Ben je benieuwd wat we allemaal bieden en kunnen? We helpen graag met een prijsopgave. Prijs opvragen 

Hoe staan jullie tegenover een NDA?

Wij snappen dat we met gevoelige informatie werken. Zowel de CAD-files als eventuele inhoudelijke achtergrond informatie kan vertrouwelijk zijn. Uiteraard gaan we daar vertrouwelijk mee om en staan we ook altijd open om een NDA te ondertekenen. Dit is ook al regelmatig voorgekomen. Mocht je vragen hebben omtrent een NDA verklaring, neem dan even contact met ons op. 

Ook een 3D animatie nodig?

unnamed

Start hier mijn offerte

 100% Vrijblijvend.
 Vandaag al reactie.
 Heldere offerte.

 

Technische animatie
»