YouTube start met tv-kanalen

27 september 2011

Volgens bronnen is werelds grootste videosite, of beter gezegd ’video community’, bezig om op relatief korte termijn kanalen te gaan aanbieden met voorgeprogrammeerde content. Deze kanalen zijn vergelijkbaar met tv-zenders die mensen nu via de tv bekijken. YouTube zou bezig zijn met het afronden van contracten voor meer dan 12 van dit soort kanalen.

YouTube wordt zo een steeds grotere concurrent van tv-zenders, die sowieso al veel concurrentie ondervinden van de online media markt. De kanalen die YouTube wilt starten moeten content gaan uitzenden over onderwerpen als sport en mode. Men vermoedt dat de kanalen gebruikt zullen worden om een succes te maken van Google TV, een manier om te internetten via je televisie. Momenteel biedt YouTube al de mogelijkheid om films te huren (weliswaar alleen in de VS). Voorheen waren dit alleen festivalverslagen, maar sinds kort zijn ook Hollywoodfilms via het medium beschikbaar.

De bronnen melden dat YouTube zich in de afsluitende fase bevindt voor wat betreft de contracten, maar konden geen specifieke lanceerdatum geven. Het initiatief van YouTube is weer een stap verder in evolutie van online video.

Bron: Nu.nl 

Voor meer informatie over videomarketing op en met YouTube. Bekijk onze Video marketing diensten

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

YouTube start met tv-kanalen

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»