Waarom online video marketing? Dit zijn de cijfers. [Infographic]

17 juni 2014

Waarom zou je als bedrijf online video gebruiken voor marketing? Deze infographic geeft de cijfers. En die liegen er niet om. 


Oké, dat we met zijn allen gek zijn op online video, dat weten we. Maar hoeveel mensen kijker er nou eigenlijk? Onderzoek vertelt ons dat meer dan 11 miljoen Nederlanders online video kijken. Dat is ruim 84% van alle mensen die internetten.

Veel opvallender is hoeveel online video we kijken. Per maand kijkt de Nederlander gemiddeld 271 video’s. Bijna 10 per dag… Met zijn allen kijken we, hou je vast, meer dan 3 miljard online video’s per maand. Dat moet tijd kosten en ja, dat doet het ook. We besteden iedere maand maar liefst 18 uur van onze tijd aan het kijken van online video’s.

We kijken het meest via social media. YouTube, Facebook en Vimeo is de top 3. YouTube is zelfs de 2de zoekmachine van Nederland. Hoe doen de traditionele media bedrijven het dan? Slechts twee van hen halen de top 10 van populaire kanalen. De RTL groep en de Publieke Omroep komen respectievelijk op de 5de en 7de plaats.

Het aantal mensen dat betaalt voor online video groeit. We betalen voornamelijk voor het kijken van films en series’s via diensten als Netflix. En ook in marketing verdient online video geld. Online video werkt. Zo blijven bezoekers langer op websites met online video en zijn die websites beter vindbaar.

Tweet feitjes

1. Ruim 11 miljoen Nederlanders kijken online video. Dat zijn pas kijkcijfers!

2.De Nederlander kijkt 271 online video’s per maand. Bijna 10 per dag!

3. Consument ziet online video als belangrijke factor bij online aankopen. Kan een webshop nog zonder?

Oké, dat we met zijn allen gek zijn op online video, dat weten we. Maar hoeveel mensen kijker er nou eigenlijk? Onderzoek vertelt ons dat meer dan 11 miljoen Nederlanders online video kijken. Dat is ruim 84% van alle mensen die internetten. 

Veel opvallender is hoeveel online video we kijken. Per maand kijkt de Nederlander gemiddeld 271 video’s. Bijna 10 per dag… Met zijn allen kijken we, hou je vast, meer dan 3 miljard online video’s per maand. Dat moet tijd kosten en ja, dat doet het ook. We besteden iedere maand maar liefst 18 uur van onze tijd aan het kijken van online video’s. 

We kijken het meest via social media. YouTube, Facebook en Vimeo is de top 3. YouTube is zelfs de 2de zoekmachine van Nederland. Hoe doen de traditionele media bedrijven het dan? Slechts twee van hen halen de top 10 van populaire kanalen. De RTL groep en de Publieke Omroep komen respectievelijk op de 5de en 7de plaats. 

Het aantal mensen dat betaalt voor online video groeit. We betalen voornamelijk voor het kijken van films en series’s via diensten als Netflix. En ook in marketing verdient online video geld. Online video werkt. Zo blijven bezoekers langer op websites met online video en zijn die websites beter vindbaar.

Tweet feitjes

1. Ruim 11 miljoen Nederlanders kijken online video. Dat zijn pas kijkcijfers! tweet dit!

2.De Nederlander kijkt 271 online video’s per maand. Bijna 10 per dag! tweet dit!

3. Consument ziet online video als belangrijke factor bij online aankopen. Kan een webshop nog zonder? tweet dit!

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Waarom online video marketing? Dit zijn de cijfers. [Infographic]

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»