Videomarketing op YouTube en Financiële dienstverleners

11 oktober 2011

Een leuk artikel op Marketingfacts.nl behandelt in het kort hoe financiële dienstverleners kunnen ’scoren’ op YouTube met videomarketing, geschreven door twee product managers bij ABN Amro. Wat is hun kijk op videomarketing?

Kansen vindbaarheid op YouTube 
De schrijvers hebben op een leuke manier een beeld gegeven van hoe videomarketing kan scoren voor financiële dienstverleners. Zo laten ze bijvoorbeeld het verschil zien tussen YouTube en Google: 

”Tik in ‘verzekering’ of ‘verzekering aanvragen’ op Google en je krijgt respectievelijk 10.800.000 en 1.520.000 resultaten. Doe hetzelfde op YouTube: dan krijg je 1.590 resultaten op de term ‘verzekeringen’ en slechts 33 (!) resultaten op ‘verzekering aanvragen’. [...] én wees ervan bewust dat er een nieuwe generatie aan zit te komen die op andere manieren zoekt en op andere manieren omgaat met merken en bedrijven. Kansen genoeg dus!”(bron: marketingfacts.nl)

Dit geldt niet alleen voor de financiële sector, maar voor heel veel sectoren. Er is minder concurrentie wat betreft video zoekmachine optimalisatie of Video SEO. Hierdoor kun je snel een goede ranking krijgen op YouTube. Google gebruikt YouTube weer als bron, dus ook op Google kan je video als videoresultaat verschijnen. Resultaat: verbetering van je gehele vindbaarheid. 

Ohra op YouTube 
Een campagne van Ohra wordt als ’Zo doe je dat” case besproken. Kijk even op het kanaal van Ohra. Echt leuk gedaan en het laat goed zien wat YouTube technisch allemaal kan maken.

Helaas is een dergelijke toepassing als Ohra ingezet heeft alleen mogelijk voor het groot-zakelijk bedrijfsleven. Voor het middenkader en groot MKB is dit wat te hoog gegrepen, maar er zijn hier nog steeds veel mogelijkheden. Een eigen YouTube-kanaal kost niets en met een goed uitgedacht en uitgevoerd videomarketing concept is er veel te winnen. 

5 regels voor een succesvol YouTube kanaal 
Klik hier voor het hele artikel op Marketingfacts.nl. Hier vind u (o.a) een korte toelichting op onderstaande tips voor een succesvol YouTube kanaal. Ook hier geld weer dat deze tips niet alleen voor de financiële dienstverlener geld, maar eigenlijk algemene regels zijn. 

- Deel kennis!
- Enterain!
- Zorg voor interactie!
- Wees jezelf!
- Houd het overzichtelijk!

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Videomarketing op YouTube en Financiële dienstverleners

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»