Video voor content marketing: waarom dat een gelukkig huwelijk is

01 mei 2023

Content marketing is één van de meeste gebruikte vormen van marketing. Maar daardoor is het ook steeds lastiger om jezelf te onderscheiden. Hoe zorg je nu dat jouw content meer opvalt en succesvoller is dan dat van de concurrent? Een effectieve manier is om video's te gebruiken in jouw content strategie. Videocontent is een onmisbaar onderdeel van goede content marketing. Ontdek hoe je video's inzet om jouw bedrijf te laten groeien

Je krijgt antwoord op deze vragen: 

 1. Wat is contentmarketing en waarom zou ik dat doen? 
 2. Waarom zijn video's effectief voor content marketing?
 3. Wat voor video's heb ik nodig in mijn content strategie?
 4. Hoe zet ik videocontent succesvol in?

Wat is contentmarketing en waarom zou ik dat doen? 

Content marketing is het maken en verspreiden van interessante informatie voor jouw klanten. Het is belangrijk om deze informatie af te stemmen op de klantreis: het traject dat de klant aflegt van oriëntatie tot aankoop. Klanten die jouw bedrijf nog moeten leren kennen, hebben interesse in andere informatie dan klanten die al dichterbij hun aankoopbeslissing zijn. Door content te maken voor iedere fase van de klantreis help je klanten om klant te worden. Content komt in verschillende vormen. Het overzicht hieronder geeft 10 voorbeelden van verschillende vormen van content. Ontdek meer over dit soort vormen van content op Rakoo.com. 

10 verschillende type content 

 • Blogartikelen 
 • Productfoto's 
 • Brochures 
 • Whitepapers 
 • Promotievideo's 
 • Landingspagina's 
 • Presentaties 
 • Webinars 
 • Social media posts 
 • Proefpakketten 

De klantreis is het traject dat klanten doorgaan om tot een aankoopbeslissing te komen.

De voordelen van contentmarketing 

Het voordeel van content marketing is dat je de klant helpt door hen informatie aan te bieden die relevant is: datgene dat zij nodig hebben voor een goede koopbeslissing. Content marketing voelt voor de klant dus alsof je hen helpt en niet alsof je wat aan het verkopen bent. Zo bouw je vertrouwen op en dat is een goede basis om zaken te doen.  

Nog een voordeel is dat content marketing ook perfect is om jouw bedrijf zichtbaar en vindbaar te maken. Door blogartikelen te schrijven, berichten op social media te plaatsen en video's te delen, worden jouw website en social media profielen zichtbaarder. Zo vinden potentiële klanten jou sneller, bijvoorbeeld via Google of als ze een bericht op social media zien. 

Door in beeld te komen bij klanten en vervolgens hun vertrouwen te winnen door hen echt verder te helpen, is content marketing dus een goede manier om jouw bedrijf te laten groeien.  

In dit artikel leggen we uit hoe video's jouw content marketing succesvol maken. Voor meer informatie over content marketing in het algemeen, kijk dan even verder op Marketingfacts en de artikelen die zij over content marketing hebben.  

Filmen van video's gebeurt vaak op locatie met allerlei professionele apparatuur.

Waarom zijn video's effectief voor content marketing? 

Als je van plan bent om te investeren in content marketing, dan is het maken van video's een goed idee. Videocontent is namelijk effectieve content. Maar wat is video content? De definitie van video content is: het gebruiken van video's om relevante informatie te presenteren voor klanten.  

Videocontent is een geschikte manier voor contentmarketing 

Er zijn meerdere voordelen van video marketing, zoals onderstaande overzicht laat zien. Dit zijn de redenen waarom videocontent geschikt is voor content marketing. 

Video's passen bij je klanten 

Mensen vinden video's kijken leuk en prettig. Daarom is videocontent enorm populair. Kijk maar eens hoeveel video's er op social media gedeeld en bekeken worden. En ook als men een product zoekt, gebruiken ze vaak video's om zich te oriënteren. Videocontent past dus goed bij je klanten.  

Videocontent is overtuigend 

Iedereen zegt weleens: "Als je het ziet dan snap je het.” En dat klopt als een bus. Laten zien werkt eigenlijk altijd het beste. Daarom is videocontent enorm overtuigend. Om klanten de kracht van jouw bedrijf of de voordelen van jouw product uit te leggen, werkt het laten zien het allerbeste.   

Video is voor iedere fase in klantreis 

Videocontent is multi-inzetbaar en kan een rol spelen op meerdere momenten in de klantreis. Met video's kan je jouw naamsbekendheid vergroten (Bewustzijn) of juist leads genereren (Interesse). Het is dus content dat op een makkelijker manier in jouw marketing te verwerken is.  

Video's zijn via veel kanalen te delen 

Vrijwel alle kanalen bieden mogelijkheden om video's te delen. Via je eigen site, op alle sociale media, in nieuwsbrieven en op beursstands. Daardoor is videocontent effectief in te zetten en levert het veel bereik op voor jouw bedrijf. De kans dat klanten jouw video zien, is namelijk groot.

In dit voorbeeld van een merkvideo wordt de organisatie op een unieke manier gepresenteerd.

Wat zijn de cijfers achter videocontent? 

Dat klinkt allemaal mooi, maar wat zeggen de cijfers eigenlijk? Er zijn veel statistieken die onderbouwen dat videocontent effectief is, zowel in B2C als in B2B markten. Wist je dat: 

 • 84% van de mensen zijn weleens door een video overtuigd om een product te kopen 
 • 70% van de B2B klanten gebruiken video's in hun onderzoek naar een product. 
 • 95% van de marketeers zorgt met video's zorgen dat klanten hun product beter begrijpen. 
 • 75% van de managers kijkt iedere week een video voor werk. 
 • 93% van de bedrijven haalde een klant binnen dankzij een video op social media 
 • 88% van de marketeers ervaart een positieve ‘Return on Investment’. 

Deze en nog veel meer statistieken over video's vind je op Hubspot. 


Wil jij starten met videocontent?

Start nu mijn offerte


Wat voor video's heb ik nodig in mijn content strategie?  

Dat videocontent het verschil maakt in jouw content strategie, daar zijn velen het over eens. Maar dat betekent nog niet dat het een 1-2-3tje is. Er zijn allerlei keuzes die je moet maken om te zorgen dat jouw video's succesvol worden.

Vragen die je moet beantwoorden zijn bijvoorbeeld:  
 • Welke video's heb ik nodig?  
 • Waar gaan die video's over?  
 • Via welke kanalen zet ik video's in? 
 • Ga ik zelf video's maken of huur in een videobedrijf in? 

Om je videostrategie te laten werken in jouw content marketing is het belangrijk dat je de content afstemt op de klantreis. Op die manier sluiten de video's aan bij waar de klant op dat moment behoefte aan heeft. De klantreis bestaat uit verschillende fases waarin een klant zich bevindt tijdens zijn oriëntatie, zie onderstaande tabel. 

Klantreis
Doel
Video
Bewustzijn Grotere naamsbekendheid Brandig video, Commercial
Overweging  Creëer interesse en genereer leads Promotievideo, Testimonial
Actie Overtuig leads tot aankoop Proces video, Sales video
Retentie Zorg voor klantenbinding FAQ-video, Bedankt-video

 

Om te weten welke video's jij nodig hebt, moet je eerst bepalen in welke fases van de klantreis je videocontent wil inzetten. Wil je met jouw video de naamsbekendheid vergroten, dan heb je een video over jouw merk nodig of commercials om te adverteren. Wil je meer leads genereren, dan zijn promotievideo's en testimonials weer waardevolle videocontent. Door naar de klantreis te kijken, krijg je vanzelf inzicht welke video's het best bij jouw contentstrategie passen.  

Er zijn verschillende type video's die op verschillende momenten van de klantreis in te zetten zijn. 

Hoe zet ik videocontent succesvol in? 

Een goede bedrijfsvideo laten maken, is goud waard voor jouw contentmarketing. Maar zo'n video moet natuurlijk wel gezien worden. Voor succesvolle videocontent is de publicatie essentieel. Hoe beter je jouw video inzet, hoe meer mensen de video zien. Er zijn een aantal manieren hoe je zorgt voor een zo groot mogelijk bereik.  

Deel zo veel mogelijk 

Deel jouw video zo breed mogelijk. Dat betekent dat je het via zoveel mogelijk kanalen moet inzetten. Het is simpel: hoe meer kanalen je gebruikt, hoe groter de kans dat jouw doelgroep de video ziet. Gebruik dus alle kanalen die je hebt: de site, nieuwsbrieven, social media en ga zo maar door.  

Optimaliseer voor ieder kanaal 

Mensen gebruiken ieder kanaal weer anders. Daarom moet videocontent geoptimaliseerd worden voor ieder kanaal. Maak daarom meerdere versies die afgestemd zijn op het kanaal dat je gebruikt. Bijvoorbeeld, een video voor social media is idealiter 30 seconden terwijl op jouw eigen site een video best 1,5 minuut kan zijn.   

Zorg voor goede vindbaarheid  

Maak jouw video's vindbaar, zodat klanten ze goed kunnen vinden. Upload jouw video op YouTube, want dat is na Google de grootse zoekmachine ter wereld. En via YouTube wordt jouw video ook vindbaar op Google. En zorg dat de video's die je op jouw site plaats, indexeerbaar zijn voor Google. Website-pagina's met videocontent zijn beter vindbaar en zo vergroot je jouw siteverkeer.

Hoe helpt Playforward? 

Yep, videocontent is onwijs tof. Maar waar begin je? Playforward is het videoproductiebedrijf dat je daarbij helpt. We hebben een eigen video aanpak voor succesvolle video's. Zo helpen we met effectieve contentmarketing dat jouw bedrijf helpt groeien. Vanuit de juiste strategie, met creatieve storytelling en effectieve publicatie. De eerste stap is zo gezet: start jouw offerte en kom erachter wat video's voor jou gaan betekenen. 

Wil jij starten met videocontent?

Start nu mijn offerte

video voor content marketing

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»