Tips voor het Delen van Video's op Linkedin

03 juni 2022

Ben jij van plan video's in te zetten op Linkedin? Goed idee! Uit onderzoek blijkt dat 87% van de marketeers Linkedin een effectief kanaal vinden voor videomarketing. Als B2B bedrijf is het natuurlijk ook een platform met veel potentie. Dit zijn 3 tips voor het delen van video's op Linkedin

Inhoud van dit artikel:


 Kijk onze vlog over de 3 tips.

 

Tip 1 | Deel jouw video als 'Native Uploads'

De eerste tip is om jouw promotievideo te delen als ‘Native Upload'. Dat betekent dat je jouw video direct upload op LinkedinNative Uploads scoren beter dan het delen van een YouTube linkje.

Native Uploads vallen meer op in de feed, doordat ze ‘Autoplay’ hebben. 

De video speelt automatisch af in de Linkedin Feed. En bewegend beeld trekt het oog naar zich toe. Native Upload kijk je ook direct op Linkedin. Dus je gaat niet naar Youtube toe. Dat is dus directer en makkelijker. Iemand die door zijn Linkedin Feed scrolt, wilt daar niet weggehaald worden. Direct kijken zodat je daarna weer door kan scrollen, is dan fijner. Nog een voordeel aan direct kijken op Linkedin is dat het ook makkelijker is te liken of te reagerenEn dat soort interacties wil je natuurlijk stimuleren.  

Tip 2 | Denk vanuit 'Mobile First'

De tweede is om te denken vanuit ‘Mobile First'.

De kans is 1,5x groter dat men dagelijks video kijkt op een smartphone dan op een computer. 

 

Zorg dus dat jouw Linkedin video ingericht is voor mobiel gebruik. Maak daarom vierkant of staande video's, want die vullen mooi uit op en mobiele telefoon. Gebruik ook grote ondertiteling. Door de ‘Autoplay’ functie kijken veel mensen de video zonder geluid. Zeker in het begin. Ondertiteling zorgt dus dat men zo jouw boodschap nog steeds meekrijgt. 

Gebruik grote ondertiteling, want een smartphone scherm is klein.  

 

Tip 3 | Denk in series

De derde tip is om in series te denken. Deel liever meerdere video's in plaats van één. Linkedin is vluchtig, iemand scrolt zo voorbij jouw video. Door vaker video's te delen, kom je meer in beeld. Dat kan door inderdaad meerdere video's te maken. Al die versies zijn dan ook via meerdere kanalen in te zetten, wat één van de voordelen van videomarketing is. 

Een slimme truc is om her te gebruiken. Knip een langere video op in meerdere korte.

Wij noemen dat ‘Shorts'. Deel die ‘Shorts’ gedurende een korte periode, zodat je op die manier regelmatig in beeld komt. De kracht van de boodschap zit in herhaling. Dus zo vergroot je de impact van jouw bedrijfsvideo.

Nog meer Tips

Er zijn nog veel meer tips zodat jij alle ins-and-outs van social video weet. Hieronder een overzicht. 

  • Groter bereik door Hashtags
    Gebruik Hashtags in jouw bericht. Dat zijn thema's die mensen volgen. Door een Hashtag te gebruiken, wordt jouw bericht laten zien aan de volgens van dat thema. Perfect om in beeld te komen bij mensen buiten jouw netwerk!

  • Meer interacties door te 'Taggen'
    Tag personen in jouw bericht. Bijvoorbeeld mensen die meegeholpen hebben met het maken van de video. Je kan mensen ook taggen in de comments. Doe dat als je iemand op jouw video wilt wijzen. Door te taggen nodig je iemand als het ware uit om jouw bericht te liken of delen. 

  • Meer impact door een uitgebreide post
    Schrijf een uitgebreide tekst voor jouw post. Als een soort samenvatting van jouw video op Linkedin. Of juist nog wat extra verdieping. Dit geeft de video meer context. En sommige mensen scannen eerst evne het bericht. Die kan je dan verleiden ook de video te kijken. 

Wil je meer weten over B2B video voor Merkbare Marketing? Volg ons nu Linkedin. Voor wekelijks video's en slideshows!

Wil jij starten met videocontent?

Ontdek onze aanpak

Tips voor het delen van video's op Linkedin

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»