Soorten video producties voor jouw contentstrategie

11 september 2023

Video is prachtige content. Het is visueel, aantrekkelijk en het valt op. Maar er is behoorlijk wat keuze en niet iedere video is automatisch een succes. Net als met veel zaken in marketing gaat het om de juiste dingen doen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Veel marketeers lopen met vragen rond, zoals wat voor video's er allemaal zijn en welke videocontent het beste bij past bij de contentstrategie. Ontdek in dit artikel 15 soorten video's en hoe die in jouw contentmarketing in te zetten. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden van video en wat het je te bieden heeft.  

In dit artikel bespreken we deze soorten videoproducties: 

 1. Branding video 
 2. Explainer video 
 3. Technische animatie 
 4. Wervingsvideo 
 5. Dronevideo  
 6. Promotievideo 
 7. Testimonial video 
 8. Klantcase video 
 9. Instructievideo 
 10. Aftermovie 
 11. Vlog 
 12. Ted Talk/Webinar 
 13. Social Media video 
 14. Bedrijfsfilm 
 15. Commercial 

Branding video

Een branding video presenteert jouw merk. Het brengt jouw merkverhaal over in woord, beeld, geluid en sfeer. Een merk bouw je niet op met verkoopargumenten of een assortiment.  Bij een merkvideo laat je zien wat het grotere verhaal is van jouw bedrijf: de ‘Why’ of ‘Purpose’. Daarom richt dit soort videocontent zich meer op emoties en gevoel. 

Deze branding video vertelt welke rol Bejo voor zichzelf ziet in de wereld en hoe zij die vervult.

Explainer video

Een explainer video is bedoelt om uit te leggen. Dit zijn video's die jouw doelgroep helpt een onderwerp beter te begrijpen, vaak zijn die onderwerpen (deels) onbekend voor hen. Door jouw doelgroep te helpen begrijpen, worden ze sneller klant. Een explainer video is meestal een animatievideo en is perfect voor een landingspagina, social media en email campagnes.    

Deze explainer video legt uit hoe de slimme software van ACL het verschil maakt.

Technische 3D video

Een technische 3D animatie is een video dat een product fotorealistisch in 3D presenteert. Dit is videocontent dat een hoogwaardige kwaliteit uitstraalt. Het is daardoor sterk voor het in de market zetten van technische producten. 3D video's zijn breed in te zetten op landingspagina's, tijdens sales meetings, social media en tijdens beurzen. 

Deze technische animatie presenteren we de voordelen van Ventrua busdeurenn.

Wervingsvideo

Een wervingsvideo is een video om nieuw personeel aan te trekken. Deze videocontent is dus onderdeel van recruitment of Employer Branding. Wervingsvideo's zetten vaak de medewerkers van het bedrijf centraal en worden ingezet op werkenbij-sites, vacature-sites, carrière-beurzen, op social media en open dagen.   

Deze recruitment video presenteert het werken in de techniek als een te gekke kans.

 

Ja, ik wil een eigen video!

Start nu mijn offerte

 

Dronevideo

Dronevideo's zijn enorm populair. Dat komt doordat het perspectief vanuit de lucht – het vogelperspectief – een grote aantrekkingskracht heeft. Een dronevideo laten maken is bijvoorbeeld effectief om projecten in beeld te brengen of om een virtuele rondleiding te geven door je bedrijfspand. Door het ‘virale’ karakter doen dronevideo's het altijd goed op social media. 

Met deze dronevideo vliegen we door een schoolgebouw om te faciliteiten te presenteren.

Promotievideo

Een promotievideo is bedoeld voor het promoten van een product of een bedrijf. Het is videocontent dat de kijker probeert te overtuigen met voordelen, USP's en andere verkoopargumenten. Een promotiefilm is ook breed in te zetten via allerlei kanalen, zoals de website, social media, beurzen, afspraken, presentaties en via email.  

Deze promotievideo presenteert waarom Spuitfolie ideaal is voor in de betonbouw.

Testimonial video

Een goede manier om over te brengen dat klanten tevreden zijn, is een testimonial video. In zo'n video vertelt een klant wat de ervaringen zijn met je bedrijf. Dit is natuurlijk overtuigende content voor het salestraject, bijvoorbeeld op een offertepagina of om mee te sturen met een offerte.  

Deze testimonial video presenteert de ervaringen van Lely met hun leverancier Lanza.

Klantcase video

Een klantcase-video laat zien hoe jouw bedrijf een de vraag van een klant heeft ingevuld. Dit soort video's zijn vaak inhoudelijk en gaan echt over het probleem van de klant en de oplossing die geleverd is. Het verschilt van een testimonial doordat een klantcase echt over de klant gaat en een testimonial over de ervaring jouw bedrijf.

Deze casus verteld hoe Tol Plaatwerk de digitale transformatie maakt met behulp van CAD & Company.

Instructievideo

Vaak snap je het beter als je het ziet. Daarom zijn video's ook ideaal voor het geven van instructies. In een instructievideo doorloop je een proces stap voor stap en leg je uit hoe de klant het moet doen. Een instructiefilm is onderdeel van de After Sales en stuur je mee met leveringen, bijvoorbeeld in een email of achter een QR-code op de handleiding.  

Deze technische animatie geeft instructies voor het maken van betonnen blokken met een stalen mal.

Aftermovie

Om jouw congres of beurs te promoten en het momentum vast te houden, is een Aftermovie laten maken perfect. Het is content die een indruk geeft van de sfeer, het programma en hoe bezoekers het vonden. De video kan je na het congres delen om de Buzz’ vast te houden en het is ook perfecte content om het jaar erop de volgende editie te promoten.  

In deze aftermovie komen bezoekers en sprekers van het CAD & Company event aan het woord.

Vlog

Een vlog is een persoonlijke video – een soort videobericht als het ware – waarin je actualiteiten of kennis deelt. Het is content dat je bedrijf een gezicht geeft en een goede manier op authenticiteit en autoriteit mee op te bouwen. Vlogs zijn kort en ideaal voor social media.  

Een vlog is ideaal voor korte tips en het delen van kennis.

Ted Talk of Webinar

Nog een manier om kennis te delen en aan ‘Thoughleadership’ te bouwen zijn Ted Talks of webinars. Dit zijn langere video's die vaak vrij inhoudelijk zijn. In deze videocontent zijn experts aan het woord die een onderwerp introduceren en meer de diepte ingaan. Een Ted Talk is een mooi alternatief voor een podcast en een Webinar is de tegenhanger van 1-op-1-meetings met klanten. 

Deze Ted Talk legt uit of planten gevaccineerd kunnen worden.

Social Media Video

Social media biedt een enorm bereik. Video's zijn perfect om op social media op te vallen en veel mensen te bereiken. Er zijn wel een paar 'regels’ voor het delen van video's op kanalen als Linkedin, Facebook en Instagram. Een social media video is vaak korte – 30 seconden of minder – en zijn ingericht voor mobiel gebruik.  

Deze video presenteert een modestijl voor kinderkleding.

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm presenteert jouw bedrijf en wat je in huis hebt. Het is de perfecte video om bijvoorbeeld jouw fabriek te presenteren of in beeld te brengen wat klanten kunnen verwachten als ze met jouw zaken gaan doen. Waar een merkvideo echt op jouw grotere verhaal richt, is een bedrijfsvideo laten maken meer bedoelt als een soort introductie- of kennismakingsvideo waarin je laat zien wie je bent.  

In deze bedrijfsfilm laat Creon Kozijnen zien hoe zij kwaliteit kozijnen maken en leveren.

Commercial

Een commercial is een mooie manier om meer naamsbekendheid te creëren. Dit soort video's zijn altijd kort, niet langer dan 30 seconden. Vaak zijn commercials opvallend en creatief, zodat mensen het makkelijker onthouden. Commercial kunnen ook gebruikt worden om (kortings)acties te promoten, waarbij het meer gericht is om verkopen op de korte termijn te boosten.  

De commercial voor VT Wonen presenteert hun speciale actie.

Wil jij starten met video?

Start hier jouw offerte

soorten video producties

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»