Social video wordt groot, groter, grootst

08 mei 2012

In april 2012 heeft een Amerikaans bedrijf, dat actief is in online video een onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen van Social Video. Uit het onderzoek blijkt dat video de komende jaren ongelofelijk gaat groeien en dat de ROI (Return On Investment) enorm zal stijgen door de combinatie met social media. Waarom? Zie de infographic!

Wat is Social Video? 
Onder Social Video vallen alle video’s die verspreidt worden met behulp van social networks als Facebook, Twitter en YouTube. 

Voorheen maakte een merk een commercial en zond die uit op TV. Tegenwoordig maakt het merk ’video-content’, bijvoorbeeld een Hollywoodster die iets grappigs doet met het product. Het merk verspreidt deze video vervolgens via social media. Hierbij gebruikt het opinie leiders, zoals populaire bloggers en beroemde figuren. Consumenten zien de video, liken en delen de video met anderen. 

Dit soort campagnes, mits goed uitgevoerd en gecoördineerd, kunnen fantastische resultaten behalen. De beroemde Volkwagen commercial over een jongetje die verkleed als Dark Vader denkt dat hij de auto van zijn vader start met ’The Force’, is bijvoorbeeld 60 miljoen keer bekeken en 4,5 miljoen keer gedeeld. 

Social video wordt groot, de cijfers! 
In de infograpic vindt u een overzicht van de trendmatige cijfers die laten zien dat Social Video enorm zal groeien. Hieronder een aantal op een rij. 

- Vandaag de dag bestaat 50% van het internet verkeer al uit video. 

- De voorspelling is dat dit in 2015 is gegroeid naar 90%(!). 

- Merken over de hele wereld spenderen ieder jaar meer geld aan video op internet, met een toename van 47% in 2012 ten opzichte van 2011. 

- 8 van de 10 volwassen zal in 2012 frequent online video’s bekijken en organisaties als Facebook zullen video meer en meer gaan integreren. 

Bekijk de infograpic voor het hele overzicht. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die social media u biedt? Playforward vertelt u graag meer. U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen. 

Bron: Marketingfact 

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket

Social video wordt groot, groter, grootst

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»