Nieuw ontwerp YouTube legt focus op Kanalen

12 december 2011

YouTube lanceerde deze week hun nieuwe ontwerp. Hierbij ligt de focus op de YouTube kanalen. Wat is er allemaal veranderd en wat kunnen we ermee...

Kanalen, kanalen, kanalen. Dat is waar YouTube de focust legt en dat zie je overal terug in het nieuwe ontwerp. YouTube heeft vooral de navigatie aangepakt, waardoor de site soepel aanvoelt en elementen nu makkelijker te vinden en aan te passen zijn. Daarnaast zijn er nieuwe mogelijkheden voor kanaalbeheer. 

Homepage 
De focus op je eigen kanaal zie je direct terug op de homepage.De linkerkant van de homepage biedt nu direct toegang tot je eigen kanaal en gerelateerde functionaliteiten, zoals abonnementen en videobeheer. Opvallend is de nadruk op de integratie met de sociale media Facebook en Google+. 

Naar mijn idee is de homepage tevens overzichtelijker gemaakt. Voorheen stond alles door elkaar; de updates van je eigen kanaal, de updates van je abonnementen en de verschillende categorieën. Nu biedt de homepage standaard de ontwikkelingen van je eigen kanaal en abonnementen. Binnen de verschillende categorieën kan nog steeds makkelijk gezocht worden, door de tabs aan de linkerkant van de pagina. Hierdoor is het geen wirwar van updates meer. Tevens kun je kiezen om alleen uploads bij updates te tonen, waardoor je nog meer kunt filteren. 

YouTube kanaal 
De kanalen zelf bieden nu extra mogelijkheden voor personalisatie. Uiteraard kan het ontwerp nog steeds aangepast worden. Nieuw zijn echter de vier verschillende layout types: Maker, Blogger, Netwerk en Alles. Afhankelijk van hoe je actief bent op YouTube kies je jouw layout. Bij iedere layout staat netjes uitgelegd voor welke YouTubers de layout geschikt is. Hiermee kun je YouTube dus nog beter optimaliseren naar jou gebruik. Daarnaast is het menu om je kanaal te bewerken naar mijn idee overzichtelijker. 

YouTube Analytics 
Youtube Insights is veranderd naar YouTube Analytics. Naast het nieuwe jasje van deze analyse tool, is de functionaliteit en navigatie geüpdate. Heel groot zijn de veranderingen qua nieuwe functionaliteit hier naar mijn mening niet, maar de naamswijziging en wijziging in navigatie tonen wel de committent van YouTube. Hier kunnen we meer verwachten in de toekomst. 

Handige links 
Marketingfacts.nl heeft tevens een korte evaluatie gedaan. 

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Nieuw ontwerp YouTube legt focus op Kanalen

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»