KLM lanceert orginele videomarketing actie via YouTube

27 september 2011

KLM heeft vorige week maandag een video marketing actie gehouden die 10uur duurde. De actie heette LiveReplay en gebruikte alle bekende sociale media netwerken: Facebook, Twitter, Hyves en YouTube. Je kon een vraag stellen via deze netwerken en 140 KLM medewerkers beantwoorden deze vraag dan in een kort filmpje via YouTube.


De actie 
De actie was bedoeld om meer bekendheid te creëren omtrent de 24/7 service die KLM biedt via Facebook en Twitter. Na een vraag van een volger, snelden 140 medewerkers van stewardessen, grondpersoneel en piloten naar tafels met letters. Iedereen pakt een letter die correspondeert met hun unieke cijfer en gaat op zijn plek staan. Op het teken: ”borden omhoog” hielden ze allemaal hun bord boven hun hoofd, gericht op een camera recht boven hen. Zo verscheen het antwoord op de ingediende vraag. Het filmpje word op YouTube gezet en via Facebook en Twitter verspreid. In totaal zijn er 64 van deze video marketing producties online gezet.

Onder de volgende link staat een voorbeeld van een dergelijk filmpje: KLM Live Replay 2011

Het resultaat 
In totaal zijn de YouTube filmpjes 18.000 keer bekeken. KLM ontving op die maandag 9 keer zoveel tweets en 5 keer zoveel berichten via facebook, dan op een willekeurige andere maandag. Meer specifieke cijfers wilde KLM niet geven, maar is zelf erg te spreken over de resultaten.

Bron: Marketingfacts 

Heeft u interesse in videomarketing? Hier vindt u meer informatie over Video marketing producties

CTA Titel zelf in te voeren in de backend

Tekst te bepalen

KLM lanceert orginele videomarketing actie via YouTube

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»