Kijktijd online video weer sterk gestegen

28 februari 2012

Ieder kwartaal onderzoeken verschillende organisaties de trends en ontwikkelingen op internet. Dit keer heeft het Americkaanse Ooyala online video onder de loop genomen.

Groei 
Ooyala ontwikkelt software voor het streamen, beheren en analyseren van online video en focust hierbij op grote mediabedrijven. Hun onderzoek laat zien dat het afgelopen kwartaal de kijktijd van online video sterk is toegenomen. Dit geldt voor alle ’devices’ waarmee men online video kan bekijken, van desk- en laptops tot tablets en smartphones.

Ander apparaat, ander kijkgedrag 
Het onderzoek laat ook zien dat consumenten ieder apparaat op een andere manier gebruiken. Het kijkgedrag is bijvoorbeeld anders op een tablet dan op een smartphone of pc. Hierbij zijn vooral plaatst en tijdstip van belang. Korte clips worden bijvoorbeeld beter bekeken op desktops, laptops en smartphones, terwijl langere content vooral op tablets en TV’s met internet bekeken wordt.

Groei in conversie 
De conversie van online video wordt uitgedrukt in de verhouding tussen kijken en doorklikken. Ook hier is een gezonde groei te zien. Bijna 40% van de consumenten klikt na of tijdens het kijken van online video door naar gelinkte content. Dit betekent een stijging van 4%.

Conclusie 
De ontwikkelingen op het gebied van online video blijven zeer positief. Het medium blijft maar groeien en de conversie-ratio’s blijven daarbij niet achter. Marketeers moeten hierbij de content wel optimaliseren voor ieder device, anders heeft dit negatieve effecten op het resultaat.

Meer weten over online video en videomarketing? Bezoek onze seminar video marketing en ontdek de kansen die video uw bedrijf kan bieden.

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Kijktijd online video weer sterk gestegen

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»