De evolutie van Online Video

04 augustus 2011

Yahoo! heeft in 2009 een onderzoek gestart om te kijken hoe marketeers gebruik konden maken van de opkomst van Online Video. Het onderzoek duurde twee jaar en de belangrijkste conclusie is: internet video is volwassen geworden. Is online video veranderd of haar gebruikers?


Van revolutie tot evolutie 
57% van de consumenten kijkt online video, een stijging van 33% t.o.v. 2009. De resultaten laten zien dat zowel de gebruikers van online video’s als hun kijkgedrag zijn veranderd. De online video revolutie is veranderd in een evolutie. Online video is niet alleen meer voor een kleine groep voorlopers, maar door sites als Hulu en Netflix is online video nu mainstream. Je kunt via deze sites gemakkelijk hele aflevering van series en tv-shows bekijken en zijn vooral groot in Verenigde Staten. De verwachting is echter, dat Nederland snel volgt na de komst van Connected TV, televisies met internet. Momenteel zijn in Nederland YouTube en Uitzending gemist veel bezochte websites. 

Leeftijd
Met het veranderde kijkgedrag, kijkt men nu ook vaker video thuis, waar voorheen vooral tijdens werktijd video werd gekeken. Ook het deelgedrag neemt af. Dit komt doordat meer gebruikers in de leeftijdscategorie 25-54 vallen en hoe ouder een gebruiker hoe minder deze deelt.

Marketing 
57% van de gebruikers kijkt graag video’s die bij een artikel horen. In vergelijking met video’s die niet bij een artikel staan, scoren filmpjes ’in context’ twee keer zoveel kijkers. Men herinnert een advertentie beter bij een dergelijke video en ze achten de afzender professioneler. Ze kijken deze video’s voornamelijk om informatie te verkrijgen en niet voor entertainment. Bij de inzet van je film, kun je hier dus rekening mee houden. 

Kortom online video groeit nog steeds en wordt steeds meer geïntegreerd in het dagelijks leven van consumenten, een goede tool in marketingmix dus!

[Bron: www.marketingfacts.nl]

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket

De evolutie van Online Video

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»