Adwords voor Video nu ook in Europa

18 april 2012

Via Google-adwords kun je met een YouTube-video adverteren op YouTube en het Google Display netwerk (websites van derden waar Google advertenties vertoont). Vorig jaar lanceerde Google een nieuwe functie van adwords in Amerika; Adwords for Video. Hiermee kunnen marketeers gemakkelijker en gerichter video-advertenties maken. Deze functie is nu ook beschikbaar voor Europa.

Wat is nieuw?
Voorheen moesten marketeers middels het ’traditionele’ adwords-systeem een video-advertentie maken. Dit werkte op zich prima, maar was wel enigszins omslachtig en niet zo eenvoudig als gewone Search advertenties. Met het nieuwe systeem kun je nu een specifieke online video campagne aanmaken en dit eenvoudig koppelen aan je YouTube-kanaal. 

Het systeem geeft tevens de mogelijkheid om gerichter een doelgroep te targeten. Naast de traditionele targeting opties: zoekwoorden op YouTube en het display netwerk, onderwerp en demografie, is er nu ook de mogelijkheid om op interesses te targeten. Dit is een zeer aantrekkelijke optie, omdat je hiermee de relevantie van de advertentie vergroot en daarmee ook de kwaliteit van de viewers. 

Ongevraagd of zelf klikken
Voorheen werden de video-advertenties vaak ongevraagd vertoont. Hierbij had je wel veel views, maar de kwaliteit hiervan was relatief laag. Met het nieuwe systeem kiezen bezoekers specifiek om de video te bekijken. Dit zijn kwalitatief dus zeer goede views. Uit een test bleek bijvoorbeeld dat kijkers die bewust op de video klikken en daarna doorklikken naar de website, een lager bounce-percentage hebben. Zij blijven dus langer op de website en zijn dus kwalitatief betere bezoekers.

Conclusie 
Voor videomarketeers als Playforward is dit nieuwe systeem zeer welkom. Wij hebben al meerdere video-campages opgzet en uitgevoerd voor verschillende organisaties. Iedere verbetering op het gebied van gebruiksgemak en targeting betekent betere campagnes. Dit betekent weer betere resultaten voor onze klanten. De nieuwe functionaliteit zit in Europa nog wel in de testfase, dus we zijn benieuwd wat voor verbeteringen er nog meer komen.

Meer informatie over Video Adverteren
Bron: Marketingfacts

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

Adwords voor Video nu ook in Europa

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»