5 voordelen van videomarketing en wat die jouw bedrijf opleveren

17 november 2022

Ben jij opzoek naar succesvolle marketing dat jouw bedrijf helpt groeien? Dan zijn de voordelen die video marketing biedt de reden om nu met video te starten! Er zijn redenen genoeg waarom video zo effectief is. Maar de oude stokpaardjes ken je inmiddels wel, zoals een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Die halen we niet van stal. In dit artikel focussen we op de 5 voordelen die video marketing een echte 'must’ maken voor iedere marketeer. Ontdek hoe video's het verschil maken in marketing anno nu en wat dit jouw als bedrijf oplevert.

Ontdek in dit artikel:

 1. Video's zijn immens populair 
 2. Een video overtuigt
 3. Videomarketing is multi-functioneel
 4. Video's zijn overal inzetbaar
 5. Videomarketing is een investering 
 6. Conclusie: wat levert dit allemaal op?

 1. Video's zijn immens populair

Hier ligt een grote kracht van video marketing: mensen kijken graag video. Video is populair. En dat is ook wel logisch. Wat doe je liever: lezen of kijken? Ons onderbuikgevoel zegt ons al wat het antwoord is. En één van de oudste marketingwijsheden is: voeg je naar de klant. Praat in de taal van de klant, wees actief waar jouw klanten zijn én gebruik de content die klanten graag gebruiken.  

De cijfers over videomarketing bevestigen ook dat video populair is bij mensen. Meer dan de helft van de mensen (54%) geeft aan dat zij graag willen dat bedrijven meer video's inzetten. En mensen delen video's 2x sneller dan tekst of foto's, blijkt uit studies. Mensen kijken dus graag: zelf én ze willen het anderen ook laten zien!  

Bij het kopen van producten vinden mensen video's kijken ook handig, toont onderzoek aan. Meer dan 9 van de 10 mensen (94%) kijkt video's om meer te leren over een product.  

'9 op de 10 mensen kijkt video's om meer te leren over een product.'


En in
B2B markten heeft video deze impact ook. 3 op de 4 (75%) managers kijkt iedere week een video voor werk en meer dan de helft (54%) van de managers deelt een video met collega's. En ook bij B2B aankopen is video gewild. 7 op de 10 (70%) managers gebruikt video in hun productonderzoek. 
 

Mensen kijken dus graag video. Eén van de voordelen van video marketing is dus dat je inspeelt op hoe klanten zich informeren. Met videocontent spreekt jouw marketing hen meer en dat vergroot jouw succes.  

Deze promotiefilm laat goed zien hoe een video de voordelen en werkwijze van een product presenteert.

 2. Een video overtuigt

Video's zijn overtuigend. Dat is één van de grote voordelen van videomarketing. Laten zien, dat werkt eigenlijk altijd. Mensen zijn visueel ingesteld en snappen beeld beter en sneller. De kracht van visuele communicatie is daardoor groot. Bij een videoproductie laten maken combineer je beeld met geluid. Sterk beeld aangevuld met een voice-over creëert aantrekkelijke en overtuigende content. Deze wisselwerking is ook één van de tips voor storytelling met video. 

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 9 op de 10 (95%) marketeers met video's ervoor hebben gezorgd dat klanten producten beter snappen. En studies laten zien dat mensen minder multi-tasken als zij een video kijken vergeleken met een artikel lezen of een podcast luisteren. Het houdt dus de aandacht vast.  

'8 op de 10 mensen heeft een product gekocht na het kijken van een video.'


V
ideo's overtuigen mensen om te kopen. Eerder in dit artikel kon je al lezen dat bijna alle mensen (94%) video's kijken om meer te leren over producten. Uit studies blijkt daarnaast dat meer dan 8 op de 10 (84%) mensen daadwerkelijk ook tot koop overgaan, na het kijken van een video. Video overtuigt dus om te kopen. Bedrijven zien dat ook: 8 op de 10 marketingmanagers geeft aan dat zij de verkopen hebben zien groeien door de inzet van video’s. 
 

Video's zijn ook overtuigend voor klantenservice. Video's die installatie instructies geven bijvoorbeeld of veel gestelde vragen beantwoorden. Meer dan 4 op de 10 (43%) marketeers geeft aan dat zij het aantal contacten met de klantenservice hebben verminderd met video's.

Aan de slag met videomarketing?

Ontdek onze methode voor video

 3. Videomarketing is multi-functioneel

Video is marketing-breed in te zetten en draagt bij aan allerlei marketingdoelstellingen. Het is dus multi-functionele content dat jou als marketeer in staat stelt jouw marketing breed te professionaliseren. De voordelen daarvan zijn groot. Door in de hele Customer Journey video's in te zetten, zet dit hoogwaardige marketing neer. In iedere fase maakt video het verschil:  

 • Awareness: bouw aan naambekendheid en jouw merk met brandvideo's en promotiefilms 
 • Consideration: inspireer jouw doelgroep met productvideo, animatievideo's en webinars 
 • Purchase: overtuig klanten met case video's, demo-video's en sales video's. 
 • Retention: biedt goede klantenservice met instructievideo's en FAQ-video's 
 • Advoacy: laat klanten aan het wordt in testimonial video en review-video's 

Animatie video's zijn ideaal om helder uit te leggen en klanten te overtuigen.

Naast marketing draagt video ook bij aan andere communicatie uitdagingen. Het werven van goed personeel bijvoorbeeld, vraagt om een goede communicatie op de arbeidsmarkt. Video marketing is perfect voor Employer Branding, zodat jouw bedrijf als werkgever een gezicht krijgt en om vacatures te promoten.  

En ook voor interne communicatie is video ideaal. Bijvoorbeeld bij het uitrollen van een nieuwe lange termijn strategie of verander-programma's voor kwaliteitsverbetering. Alle initiatieven dat draagvlak binnen de organisatie nodig heeft, heeft baat bij succesvolle video's die medewerkers goed informeren en meenemen in de boodschap. Video marketing is dus bedrijf breed uit te rollen en versterk communicatie op meerdere disciplines. Om alle ins-and-outs te ontdekken wat je met videomarketing kan, raden we aan deze blog van b2bmarketeers.nl te lezen.

 4. Video's zijn overal inzetbaar

Video's zijn op veel kanalen te publiceren. En dat is een grote kracht. Door de inzet via veel kanalen zorg je voor een grote spreiding en verhoog je de kans dat jouw doelgroep de video ziet. Misschien zien jouw klanten de video meerdere keren en dat is alleen maar goed. De kracht van de boodschap zit tenslotte in herhaling. 

Kanalen waar video's in te zetten zijn

- Eigen website - Youtube - Instagram
- Linkedin  - Beurzen - Ontvangstruimtes
- Verkooppresentaties - Email Automation - Digitale signage
- Vacature-sites - Facebook - Twitter
- Open dagen - Direct Mailings - Emailberichten
- TikTok - Intranet - Congressen
- Workshops - Market places - E-learnings

 
Nog een voordeel is dat één enkele video zo in één keer meerdere marketingkanalen een boost geeft. Op meerdere plekken in jouw marketing kom je beter voor de dag.  

 • Een video versterkt een landingspagina op de website 
 • Een video maakt jouw social media kanalen interessanter 
 • Een video geeft jouw beursstand extra dynamiek 
 • Een video verrijkt verkooppresentaties.  

'Zo geeft één video de hele presentatie van jouw bedrijf een enorme lift.' 


Eén van de
tips voor videomarketing om dit effect te vergroten is door meerdere versies van de video te maken. Iedere versie is dan optimaal ingericht voor het kanaal. Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit: 

 • Een 90 seconden promotievideo voor de website 
 • Een 45 seconden Teaser-versie voor Linkedin 
 • Een 15 seconden versie voor Insta Stories 
 • Een versie met kernwoorden in beeld voor Beurzen 

Door de video te optimaliseren voor de kanalen waar het ingezet wordt, is de impact nog groter. Zeker voor social video is dat waar en is het optimaliseren de moeite waard.  

 5. Video is een investering

Door deze voordelen is video marketing een goede investering. Succesvolle video's zijn jaren te gebruiken. Een houdbaarheid van 3 tot 5 jaar is heel realistisch. Een video is dus een marketingtool voor de lange termijn. Het versterkt jouw marketing voor een langere periode en tilt het geheel naar een hoger niveau. En daarmee is het een duurzame marketinginvestering.  

Dit zorgt er ook voor dat de Return on Investment op video's goed is. De kosten van een videoproductie heeft de tijd om zich terug te verdienen. Dit wordt ook bevestigd door studies: 9 op de 10 (90%) marketingmanagers ervaart een positieve Return on Investment op video.  

'9 op de 10 marketeers ervaart een postieve ROI op video marketing'


Dit is met e
en simpele som concreter te maken: een
bedrijfsvideo kost gemiddeld 4.000 tot 5.000 euro. Bij een inzet van 3 jaar kost zo'n video tussen de 100 en 150 euro in de maand. In die 3 jaar tijd is de impact van een video op marketing & sales natuurlijk veel groter. En vergelijk dit eens met alternatieven, zoals advertenties in branchebladen of beurzen. Dat kost al gauw een veelvoud en heeft een minder lang effect.  

Zeker bij video voor B2B bedrijven is de ROI groot. In B2B zijn de orderwaardes over het algemeen hoog en daardoor is de video snel terugverdient. In sommige B2B sectoren is het binnenhalen van één klant al genoeg om de video terug te verdienen.  

Twijfel je nog? Bekijk dan deze blog op Marketingfacts over de redenen van videomarketing.

 Conclusie: wat leveren deze voordelen op? 

Voor succesvolle marketing dat jouw bedrijf helpt groeien, zijn video's een onmisbare tool. De voordelen van video marketing bieden genoeg redenen om er nu mee te starten. Maar wat leveren deze voordelen jou dan op? Door video's in te zetten, ervaar jij de volgende dingen: 

Hoe kan Playforward helpen?

Natuurlijk, professionele video's zouden te gek zijn. Maar waar begin je? Welke video's heb je dan nodig? En hoe maak je dan sterke video's die mensen willen zien? Playforward is de video partner voor bedrijven.

Met onze beproefde methode voor video marketing zorgen wij voor succesvolle video's die jouw bedrijf helpen groeien. Met de juiste strategie, goede storytelling en slimme content-aanpak. Wij hebben alle disciplines in huis: video, animatie, drone en livestreams. De video's produceren we van A-tot-Z en we assisteren bij een succesvolle inzet. Zet nu de eerste stap. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Ook aan de slag met videomarketing?

Zet nu de eerste stap

5 voordelen van videomarketing en wat die jouw bedrijf opleveren

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»