3 voordelen van online video voor e-learning

05 juni 2014

Tja, het blijft een uitdaging: werknemers bij spijkeren. Het kost niet alleen geld, het vereist ook veel planning en coördinatie. Online leren is vaak een goede oplossing. Bedrijven zijn daarom wel te porren voor een online cursus of bedrijfsopleiding. Maar hoe maak je online leren zo effectief en aantrekkelijk mogelijk? In dit artikel bespreek ik 3 voordelen van online video voor e-learning.

1. Rijkere ervaring

Heerlijk, zelf bepalen waar en wanneer je leert. Maar het is vaak wel een beetje saai. Veel tekst en alleen een beeldscherm. Bleh, niks aan. Dat kan anders, of niet? Wat dacht je van bewegend beeld, muziek en animaties? Met online video kan dat. Korte online video’s maken de digitale leeromgeving rijker en dynamischer. Het zorgt voor de juiste, nou ja, zeg maar gerust broodnodige afwisseling en maakt leren veel leuker. Maar dan mis ik nog steeds iets... Wat is dat toch? Oh natuurlijk, mensen! Ik wil ook graag een persoonlijk docent, kan dat? Ja zeker, dat is niet zo ingewikkeld. En het hoeft niet alleen bij een docent te blijven. Gastsprekers en vak professionals spetteren natuurlijk ook van het scherm.

2. Legt makkelijker uit.

Wacht, ik laat het je zien. Hoe vaak zeg je dat niet als je moet uitleggen hoe iets moet? Precies, vaak. Uitleggen door te laten zien, dat werkt gewoon. Dat is bij een online opleiding of cursus niet anders. Sommige dingen laten zich gewoon niet met tekst uit leggen, zeker abstracte stof niet. En ellenlange stukken lezen, daar worden slechts weinigen blij van. En tja, dat kan je niemand eigenlijk echt verwijten, toch? Online video helpt. Instructiefilmpjes of korte uitleg animaties maken stof visueel en concreet, waardoor deelnemers het sneller begrijpen en makkelijker onthouden. En ohja, ook niet onbelangrijk, je hoeft minder te lezen!

3. Helpt motiveren

Had je als student weleens een duwtje in de rug nodig? De meesten wel denk ik. Leren gaat niet vanzelf. Het vraagt tijd, concentratie, denkwerk. En als het dan nog saai gebracht wordt ook.... Poeh hé, ik geef het je te doen. Ook in e-learning moet je deelnemers motiveren. Met korte online video’s is dat net even wat makkelijker. Laat een opdracht bijvoorbeeld uitleggen door een vak-professional. Of vat een hoofdstuk samen door te laten zien hoe het werkt in de praktijk. Of start de online opleiding met een persoonlijk praatje van de directeur. Mogelijkheden genoeg.

Benieuwd hoe wij onderscheidende films maken?

Introductiepakket ontvangen

3 voordelen van online video voor e-learning

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»