Cijfers die de baas overtuigen van video marketing

03 februari 2021

Jij weet al lang dat een professionele video een grote impact heeft. Maar de baas wil een goede reden hebben om budget vrij te maken. Aan jou de taak om te overtuigen met een sterk marketingplan dat laat zien hoe zo'n video het verschil maakt. En duidelijke statistieken, harde feite maken dat plan extra sterk. Dan komen deze cijfers goed van pas om de baas te overtuigen die video wél te maken.  

 Een reden die voor de hand ligt, is dat een video marketing opvalt en aandacht trekt. Een soort tegeltjeswijsheid die we snel voor waar aan nemen. Of juist snel in twijfel trekken. Gelukkig zijn de statistieken duidelijk.

Video is een magneet

Video's zijn populair. De meerderheid van de mensen geeft ook aan dat zij graag video's van bedrijven kijken. Meer dan de helft van de mensen wilt meer bedrijfsfilms zien! Een trend die waarschijnlijk alleen meer sterker wordt, want onder jongeren is video het populairste.

54% van de consumenten wilt graag meer video's zien van merken of bedrijven die zij steunen.

Video's zijn ook heel erg 'deelbaar'. Het blijkt dat video's veel sneller gedeeld worden dan andere vormen van content, zoals blogs of foto's. Zo kan jouw boodschap dus als een lopend vuurtje rond gaan. Precies wat je graag wilt natuurlijk.

De kans is 2x zo groot dat mensen video's delen met hun relaties dan andere type content.

En als mensen video's kijken, houdt het ook beter hun aandacht vast in vergelijking met andere ovmren van marketing. De 'focussed attention' is hoger, waarbij ze dus echt even met jouw boodschap bezig zijn.

Mensen besteden aandacht aan video's terwijl zij scannen of multi-tasken bij artikelen en podcasts.

Dat heeft natuurlijk weer een positieve impact op hoe goed de boodschap overkomt. Video overtuigt, dat is één van de voordelen van videomarketing. En dat merken marketeers doordat klanten de producten en diensten beter begrijpen.

95% van de marketeers geven aan dat zij door de inzet van video's ervoor hebben gezorgd dat klanten hun producten en diensten beter snappen.

Voorbeeld
In deze promotiefilm voor Spuitfolie presenteren we het waarom, wat en hoe van het product. Op die manier snapt de doelgroep de meerwaarde en hoe het werkt, essentieel voor een koopbeslissing.

Leidt ze jouw tunnel in...

Het begrijpen wat een product of dienst inhoud is de eerste stap naar een koopbeslissing. Zo leidt je de klant dus mee de marketingtunnel in, waarbij je ze stap voor stap overtuigt. En dat zien veel marketeers weer terug in hun resultaten, zoals websitebezoek en leads.

87% van de marketeers geeft aan dat zij meer verkeer naar de website krijgen door video's.

Door mensen naar de website te leiden, geneerteer je meer leads.

83% van de marketeers zegt dat video's hun helpen om leads te genereren.

Nieuwsgierig naar een eigen bedrijfsvideo?

Bedrijfsvideo laten maken

 

Eenmaal, andermaal.... verkocht!

Marketing is het verlengstuk van sales. Een soort voortraject om klanten te verleiden tot een aankoop. Als video's een positieve impact hebben op marketing, verbetert het dan ook de sales? Gelukkig zijn de cijfers daar ook helder over.

84% van de mensen zegt dat zij overtuigd zijn om een product te kopen door het kijken van een video.

Als video helpt verkeer en leads te werven, dan moeten toch veel marketeers dit ook merken in hun sales resultaten. En dat doen ze...

80% van de marketeers zeggen dat video hun verkoop heeft vergroot.

Via allerei media en devices wordt video gekeken

Natuurlijk is video wel een kostbare vorm van marketing. Wegen de baten uiteindelijk op tegen de kosten van een bedrijfsfilm? Volgens een over grootte meerderheid wel. Best handig zijn deze tips voor effectieve video marketing. 

88% van de marketeers rapporteert dat video een positieve Return on Investment heeft.

Vaak is dit resultaat heel direct merkbaar...

93% van de bedrijven hebben een nieuwe klant binnen gehaald door een video op social media.

Door goed uit leggen, ondersteun je de verkoop. Maar ook op het het gebied van klantenservice heeft het meerwaarde. Veel voorkomende vragen beantwoorden met video kan bijvoorbeeld de druk op de klantenservice verlagen en klantentevredenheid verbeteren.

43% van de markterees zeggen dat zij het aantal contacten met klanterservice hebben verlaagd door video in te zetten.

Voorbeeld
In deze animatievideo voor LUMC leggen we uit hoe patienten een app installeren en instellen voor gebruik. Ideaal voor de patient en enorm ontlastend voor de klantservice. 

Het werkt ook bij B2B

En niet alleen consumenten kijken video's en worden hierdoor overtuigd. We zien daarom ook veel video voor B2B bedrijven. Terwijl soms nog gedacht wordt dat zakelijke beslissers geen tijd hebben voor video, blijkt dat ongefundeerd.

75% van de senior managers kijkt tenminste iedere week een werkgerelateerde video.

Ook voor B2B marketing geldt dat video het verkeer naar de website stimuleert.

65% van de senior managers heeft een website bezocht van de aanbieder na het kijken van een video.

Senior managers zijn dus net mensen. Ook zij zijn gevoelig voor de overtuigingskracht van een goede promotievideo. En het zet hen aan tot actie, zoals verder zoeken of bellen.

Na het kijken van een video zoekt 53% van de senior managers welleens het bedrijf op via Google en 39% van de senior managers heeft welleens telefonisch contact gezocht met het bedrijf.

Uiteindelijke zullen dat soort stappen moeten resulteren in een koopbeslissing. En dat klopt, een grote groep zakelijke beslissers is klant geworden door een video.

42% van de senior managers hebben een aankoop gedaan na het kijken van een video.

Nog een paar handige weetjes

Met video benut je de kracht van online: het is gratis en in principe oneindig. Bij vrijwel alle andere kanalen kost het geld om te publiceren. Natuurlijk kan er online ook aan betaalde promotie gedaan worden, maar de instapbudget is voor online campagnes zeer laag in vergelijking met andere kanalen.

In tegenstelling tot ieder ander kanaal (Tv, Radio, Print) is een video pubilceren via de eigen website en social media gratis.

Deze cijfers laten zien wat de impact van video op marketing en sales is. Het is dan ook niet voor niets dat bijna alle marketeers aangeven dat video een belangrijke pijler is van hun marketing.

92% of de ondervraagde marketeers zeggen dat video een belangrijk onderdeel is van hun marketingstrategie.

Al deze feiten gaan over de inzet van video's in het algemeen. Terwijl er vele verschillende type video's zijn. Welke werken nu het beste? Die vraag is lastig te beantwoorden en helemaal lastig te onderbouwen. Helaas zijn die cijfers er niet. Wel zijn er cijfers over de ervaringen van marketeers hierin. De videostrategie van veel marketeers blijkt divers, waarbij veel verschillende video's ingezet worden.

De video's die het meest gemaakt worden zijn explainer animatievideo's (72%), presentatievideo's (49%), testimonial video's (48%), promotievideo's (42%) en video-advertenties (42%).

En voor welke doelstellingen worden die dan het meest voor ingezet?

Voor promotie en ‘brand storytelling’ worden de meeste video's gemaakt door marketeers.

Overzicht van type video's

We zijn nu de cijfers ingedoken, maar marketing is natuurlijk een creatief vak. Er zijn genoeg goede en originele ideeën voor een bedrijfsfilm, die een grote rol kunnen spelen in jouw marketing. Één van de belangrijkste tips voor een bedrijfsfilm is dan ook om veel voorbeelden te kijken. Zo ontdek je hoe andere het doen, wat wel en niet aanspreekt en wat past bij jouw bedrijf.
-----
Bronnen
Hubspot: https://www.hubspot.com/marketing-statistics
Forbes: https://www.forbes.com/forbesinsights/video_in_the_csuite/

Interesse in een eigen bedrijfsvideo?

Bedrijfsfilm maken

Cijfers om de baas te overtuigen van video marketing

Ken je het geheim
van succesvolle video's? 

 

Aanpak voor succesvolle video's.


Vertel me meer. »

Video marketing
»