Rederij Doeksen

Animatie voor veiligheidsinstructies aan boord.

2 talen | Geen audio | Op de werkelijheid gebasseerde illustraties

Rederij Doeksen_Site_IMG_01.1
Kenmerk 1 van project
Kenmerk 3
En eventueel kenmerk 4

De vraag van Rederij Doeksen

Rederij Doeksen verzorgt als familiebedrijf sinds 1908 de overtochten van Harlingen naar de Waddeneilanden. Zij wilden de veiligheidsinstructie aan boord op een vriendelijke en toegankelijke manier presenteren, die voor iedereen duidelijk is. Wij maakten een animatievideo waarbij alle illustraties op de werkelijke schepen, uniformen en salons zijn gebasseerd.

“De animatiefilm maakt onze veiligheidsinstructies toegankelijk en ondersteunt het gastvrijekarakter van onze overtochten”
Hanny Wentink, Communicatie adviseur.
Rederij Doeksen_Site_IMG_03.1

Onze ideeën en uitwerking

Op de schepen kan de animatie video niet met geluid afgespeeld worden. Wij hebben daarom  een script ontwikkeld waarbij het beeld spreekt. Daarnaast moet er ondertiteling gelezen kunnen worden. Om de instructies toegankelijk en duidelijk te maken, hebben we alle illustraties gebaseerd op de werkelijkheid. De schepen, uniformen, salons, reddingsvesten, alles is een geïllustreerde versie van het werklijke object. Zo gebruiken we kracht van herkenning. De instructies in de ondertiteling hebben een vriendelijke toon en zijn niet gebiedend. 

Play
Doeksen - Thumbnail- klantcase-1

Het resultaat

We hebben een unieke stijl ontwikkeld voor Rederij Doeksen, die toegankelijk, vriendelijk en service-gericht is. De instructies zijn duidelijk, maar niet gebiedend. De gasten op het schip herkennen de locaties uit de animatievideo, zodat ze sneller hun weg vinden op het schip. De ondertiteling is zowel Nederlandstalig als Engelstalig en is duidelijk van elkaar te onderscheiden. De animatie is zo opgebouwd, dat deze snel is aan te passen bij eventuele wijzigingen in de instructies. Zo is het up-to-date houden van de instucties geborgd. 

 

Wil jij ook met animatie starten?

Koen-rondje-paars-3

We denken graag mee over je wensen
Bel 072 - 844 77 54 of vraag een offerte aan. We helpen graag vrijblijvend. 

Offerte aanvragen

Klantcase Rederij Doeksen
»