RAVO

Animatievideo met unieke Avatars

Interne communicatie | Avatars ontwerpen | Avatar-pakket

Site_Image_01.3
Test 1
Test 2
Test 3
Test 4

De vraag van RAVO-FAYAT

RAVO-FAYAT is marktleider in compacte straatveegmachines. Als bedrijf in de productie en industrie met een fabriek in Nederland en vestigingen wereldwijd, is effectieve interne communicatie een must. Hiervoor is een nieuwe internetsysteem opgezet genaamd: Raov Info Centern. Zij wilden het gebruik van het interanet door het personeel stimuleren en de functionaliteiten ervan uitleggen. Wij maakten een animatievideo die op een creatieve manier het intranet introduceert en de voordelen uitlegt.

“De avatar is echt het gezicht van RIC. Playforward heeft een compleet contentpakket geleverd, zodat we RIC consistent in onze uittingen hebben kunnen doorvoeren."
Fleur vna der Valk, Communications Officer
Animatie 1-1

Ons concept

We ontwikkelde een script boordevol knipogen naar de Ravo machines. Het intranet is vertaald naar een eigen personage genaamd RIC. Deze avatar heeft duidelijke verwijzingen naar de veegmachines van RAVO. Zo beweegt RIC zich voort op een veegborstel van de RAVO veeg-machines. In het script introduceren we RIC als nieuwe collega, maar omdat RIC natuurlijk geen echte collega is, is hij een android. De android is ook neurtaal in afkomst, functie, geslacht, et cetera waardoor deze past bij iedereen in de organisatie. De menselijke factor in de animatievideo zijn de collega's waarvoor RIC is opgericht. Deze personages zijn juist divers in functie, geslachten afkomst, zodat iedereen in de organisatie vertegenwoordigd is.

Play
Screenshot_2019-12-20 Maak kenis met RIC - RAVO Info Center
Bekijk de animatievideo

Het resultaat

De animatievideo heeft een unieke uitstraling, die echt in het oog springt. De avatar RIC maakt het intranet leuk, persoonlijk en toegankelijk. Zo vormt het stoffige en saaie imago van een intranet geen barrière meer in de communicatie. De voordelen van het intranet zijn vertaald naar karaktereigenschappen van RIC. Hierdoor is RIC echt een personage van waaruit het internat duurzaam gepromotoot kan worden onder het persosneel. Ook zorgt het dat het verhaal boeiend  blijft en de boodschap beter blijft hangen. De animatievideo is opgeleverd in combinatie met een avatar-pakket, zodat RIC en zijn collega's ook in andere uitingen gebruikt kunnen worden, zoals print en social media.

Wil jij ook met animatie starten?

Koen-rondje-paars-3

We denken graag mee over jouw wensen.
Bel 072 844 77 54 of vraag een offerte aan. We helpen graag vrijblijvend. 

Tarieven ontvangen

Klantcase RAVO
»