Boer Group

Een sterke combinatie van film en animatie

2 talen | Combinatie van film en animatie  

Screenshot_2020-05-14 Settings - Boer group - Brandfilm_ENG(2)

De vraag van Boer Group

Boer Groep is één van de grootste partijen in Textiel Recycling in Europa. Ze hebben de ambitieuze missie om de keten voor textiel recycling volledig circulair te maken. Met een bedrijfsfilm wilde Boer Groep het belang hiervan uitleggen en bewustwording creëren. Tegelijkertijd wilde Boer Group zichzelf positioneren in de internationale textiel recycling sector. Daarom was de wens om geen commerciele toon aan te slaan in de film en toch een herkenbare 'Boer Group film' te maken.

“De film positioneert ons ontzettend goed in de internationale textiel wereld.”
Mariska Zandvliet, Corporate Communications Executive
Animatie 4-1

Onze concept

De film is gemaakt in een documentaire stijl. Hierdoor is de toon van het verhaal niet commercieel. Dit past erg goed bij het onderliggende doel van bewustwording. Verder bestaat de video uit een combinatie van film en animatie. Zo gebruiken we animatie om de overkoepelende missie neer te zetten en film om de werkzaamheden van Boer Group te tonen. Textielsortering is mensenwerk, daarom foucssen we tijdens het filmen van de werkzaamheden op de medewerkers van Boer Group. Textiel recycling gaat over grote volumes. Om dit goed in beeld te brengen, gebruikten we een drone. Zo is de omvang van het werk van Boer Group goed zichtbaar.

Play
Screenshot_2020-05-14 Settings - Boer group - Brandfilm_ENG-1

Het resultaat

De animatie is ontworpen op basis van de huisstijl van Boer Group. Dit zorgt voor herkenbaarheid en creërt een corporate look. Door de combinatie van animatie en film komt de ambitie van Boer Group goed naar voren en heeft de bedrijfsfilm ook een persoonlijk karakter. Doordat het verhaal van de film over de gehele sector gaat en het Boer Group daar in plaatst, zet de film Boer Group subtiel neer als een van de voorlopers in de circulaire textiel sector. De film is in het Nederlandse en Engelse opgeleverd en is daarmee in alle landen waarin Boer Group actief is te gebruiken. Boer Group zet de film in op hun website, tijdens beurzen, social media en bij presentaties.

Ook een video laten maken?

Koen-rondje-paars-3

We denken graag met je mee over het laten maken van een video.
Bel Koen via 072 - 844 77 54 of vraag vrijblijvend een offerte aan. Welke ambitie mogen we jou helpen realiseren?

Offerte ontvangen

Klantcase Boer Group
»