Video content laten maken

Play
Screenshot_2020-02-17 Playforward landingpage video
Bekijk onze uitlegvideo
Play

Stel, jij wilt...

jouw marketing krachtiger maken. Onderscheidend. Video content laten maken is dé manier om dat te doen. Professionele videocontent valt op en overtuigt. Het is een trend die ieder jaar groter wordt. En met reden. Het vergroot jouw zichtbaarheid en presenteert jouw bedrijf professioneel. Via veel kanalen kan je videocontent inzetten: op jouw website, via social media, in email campanges, tijdens beurzen, bij verkooppresentaties.  

Video content laten maken helpt bedrijven... 

 • met opvallen en overtuigen 
 • sterke en visuele marketing  
 • zichzelf professioneel presenteren 

Playforward is jouw creatieve partner. Sinds 2010 helpen wij bedrijven met onze unieke aanpak. Van concept tot productie en publicatie. Wij maken jouw marketing visueel, professioneel en effectieve met videocontent. 

#fff

Wat zijn de voordelen van Videocontent?

Er zijn veel cijfers over video die de voordelen onderbouwen. Veel bedrijven gebruiken het daarom al. Vaak voor drie doelstellingen. Natuurlijk zetten bedrijven het in voor promotie: om hun bedrijf positief in beeld te brengen en zichtbaar te zijn. Andere gebruiken het om hun klantenservice te ontlasten. Door veelgestelde vragen uit te leggen, is de klant direct geholpen. En ook voor werkgevermarketing is videocontent een slimme zet. Veel krachtiger dan een vacaturetekst of een omschrijving van de bedrijfscultuur.

Voordelen op een rij

 • Show them: laten zien werkt het allerbeste
 • Veelzijdig in te zetten: online en offline
 • Val op door bewegend beeld
 • Creeër een professionele indruk
 • Voor jaren in te zetten
 • Presenteert overtuigend
 • Perfect voor social media marketing
Playforward_on_location1503_preview-1

En wat kost een video laten maken?

De kosten zijn per project verschillend. Ieder project is maatwerk. De prijs hangt samen met hoe uitgebreid het project is. Bijvoorbeeld het aantal video's, het aantal filmdagen, hoeveel crew er nodig is, et cetera. De prijs voor een video wordt bepaald door een aantal factoren. Lees meer over hoe de kosten zijn opgebouwd in onze blog.

Voor een eenvoudig project waarbij we een serie aan video content produceren, begint het budget vanaf 2.000 euro. Denk bijvoorbeeld aan een serie vlogs, presentatiesvideo's of productdemonstraties. Voor ieder project maken we een plan van aanpak met offerte. Dit werkt eenvoudig, vaak heb je al met een dag een eerste prijsopgave in jouw mail. 

Ga nu aan de slag! (in 1 week afgerond)

Vraag jouw offerte aan

Gratis marketingadvies. Met 1 dag reactie. Mét plan van aanpak. 

Dit is ons stappenplan

We werken volgens een vast stappenplan voor het maken van videocontent.  Door deze werkwijze heb jij grip en overzicht. Het proces bestaat uit 3 fases:

 • Pre-productie: brainstormsessie en script schrijven
 • Productie: filmen op locatie en montage tot video 
 • Levering: samen verbeteren en klaar maken voor publicatie

We verdiepen ons in jouw bedrijf, product of project en schrijven een sterk script volgens onze script-methode voor effectieve video's. Bij iedere fase ben jij nauw betrokken en vragen we feedback of we op de goede weg zijn.

 

 Voorbeelden van onze producties

Play
Play
Play
Play
Playforward_on_location1278

Wij zijn een video content bureau

Playforward is een video content bureau in Alkmaar. We hebben een vast team van creatieve videomakers en sterke 'roots' in de filmindustrie, waar de liefde voor film is begonnen. 

Voordelen van Playforward
 • Bureau voor creatieve videocontent sinds 2010
 • Unieke aanpak voor video marketing 
 • Alles in huis: video, animatie, drone, livestreams
 • 1-op-1 begeleiding tijdens ieder project 
 • Hoge klanttevredenheid van 9+

Starten met videocontent?

Vraag jouw offerte aan

Gratis marketingadvies. Met 1 dag reactie. Mét plan van aanpak. 

Marketing ClubPlanner
Marketing ClubPlanner

Ervaren, flexibel en denken heel goed mee in wat nodig is en past in het budget. Koen, Jos en Nick zijn erg pragmatisch en heel prettig om mee samen te werken. (Translated by Google) Experienced, flexible and think along very well in what is needed and fits within the budget. Koen, Jos and Nick are very pragmatic and very pleasant to work with.

22-03-2023 om 11:46 uur
Susan Goudsblom
Susan Goudsblom

30-01-2023 om 10:51 uur
Erik de best
Erik de best

Zeer tevreden zijn wij van Betonblock met het geleverde werk van Playforward. Het team heeft veel vakkennis en levert kwaliteit, ook de communicatie gedurende het hele proces hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij hebben momenteel drie video's laten maken door Playforward en wij weten bij welk adres we moeten zijn mocht er een 4e video nodig zijn. (Translated by Google) We at Betonblock are very satisfied with the work delivered by Playforward. The team has a lot of expertise and delivers quality, we also experienced the communication throughout the process as very pleasant. We currently have three videos made by Playforward and we know where to go if a 4th video is needed.

20-01-2023 om 10:56 uur
Fred Gardner
Fred Gardner

Met playforward in hele korte tijd een prima bedrijfsvideo en animatie gemaakt van ons symphony golfenergie systeem. Deze is onlangs op de Offshore energy beurs in Amsterdam getoond. Daar en bij relaties en wordt deze erg positief ontvangen. Wij hebben gekozen om complexe engineering tekeningen juist eenvoudig in haar essentiële onderdelen te tonen, in plaats van hele mooie realistische animaties. Dat laatste rolt tegenwoordig uit iedere 3d tekenpakket. Juist de eenvoudige presentatie maakt dat het communiceerbaar wordt. Ook de "strakke" regie van playforward tijdens het proces maakte dat er focus bleef en in korte tijd een prachtig resultaat kwam. Toen het op de beurs even niet lukte was playforward direct beschikbaar om het op te lossen. Een echte aanrader dus. (Translated by Google) Made an excellent company video and animation of our symphony wave energy system with playforward in a very short time. This was recently shown at the Offshore energy fair in Amsterdam. There and at relations and it is received very positively. We have chosen to simply show complex engineering drawings in their essential parts, instead of very beautiful realistic animations. The latter rolls out of every 3d drawing package nowadays. It is precisely the simple presentation that makes it communicable. Playforward's "tight" direction during the process also ensured that focus remained and a wonderful result was achieved in a short time. When things didn't work out on the stock exchange, playforward was immediately available to solve it. So highly recommended.

21-12-2022 om 11:41 uur
Ron van der Wel
Ron van der Wel

Creatief en betrokken team. Ze persen het beste uit iedereen en staan je bij met tips en adviezen. Het resultaat was zeer naar wens. (Translated by Google) Creative and committed team. They squeeze the best out of everyone and assist you with tips and advice. The result was very satisfactory.

16-12-2022 om 20:22 uur
Paul van Trigt
Paul van Trigt

De samenwerking met Playforward was heel aangenaam. Playforward hebben op professionele wijze het video naar onze wensen gemaakt en ons ook beradend bijgestaan bij het proces. (Translated by Google) The collaboration with Playforward was very pleasant. Playforward professionally made the video to our wishes and also advised us in the process.

31-10-2022 om 12:00 uur
Fred Wapstra
Fred Wapstra

Ik heb Playforward leren kennen als een bedrijf dat in staat is om in korte periode een topfilm neer te zetten. Alle complimenten voor Koen, Jos en de andere collega's. Ze blinken werkelijk uit in klant- en onderwerp gerichte inlevingsvermogen, een super inzichtelijke offerte met de mogelijkheid voor opties. En ... alles wat ze beloven hebben ze waargemaakt! Het filmen gebeurde ook heel relaxed, in een voor kinderen prettige sfeer. Koen, Jos, super bedankt en wellicht tot een mooi vervolg op deze film! (Translated by Google) I got to know Playforward as a company that is able to produce a top film in a short period of time. All compliments to Koen, Jos and the other colleagues. They really excel in customer and subject-oriented empathy, a super insightful quote with the possibility for options. And ... everything they promise they have delivered! The filming was also very relaxed, in a pleasant atmosphere for children. Koen, Jos, thank you very much and maybe see you for a nice sequel to this film!

24-10-2022 om 10:57 uur
Ilona de Kok
Ilona de Kok

Super fijne samenwerking gehad met Playforward! Zowel in het proces voorafgaand en tijdens de draaidag vanuit de organisatie Racktime. (Translated by Google) Had a great collaboration with Playforward! Both in the process prior to and during the shooting day from the Racktime organization.

02-06-2022 om 14:04 uur
slide 1 to 2 of 5

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om een video te maken?

De gemiddelde doorlooptijd van een video is ± 4 weken. Dat is van de eerste brainstorm tot de uiteindelijke oplevering. Houdt er hierbij wel rekening mee dat er nog een offertestadium aan vooaf gaat.

Is jouw deadline korter dan over 4 weken?  Het is mogelijk om je video sneller te produceren. We maken hiervoor dan een aangepaste planning. Voor ieder project werken we volgens ons helder stappenplan. Per stap wordt je begeleid en op de hoogte gehouden en er is regelmatig ruimte voor feedback. 

Ontdek ons proces in 1 minuut 

Wat is een goede lengte voor een video?

Er is geen vaste lengte waar een video binnen moet vallen. De juiste lengte hangt af van verschillende factoren, zoals het doel, de doelgroep, de boodschap en de publicatiekanalen van de video. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat een interne doelgroep een langere spanningsboog heeft dan een externe doelgroep.

Als uitgangspunt houden wij een lengte aan van ± 1,5 minuut. Dit is lang genoeg om een boodschap in over te brengen en kort genoeg dat mensen niet vroegtijdig afhaken. Afhankelijk van bovengenoemde factoren, kun je hier dus van afwijken. Dat kan inhouden dat je bijvoorbeeld besluit een kortete video te maken, maar je kan overwegen met versies te werken. Een langere versie voor de bedrijfswebsite en een korte versie voor social media bijvoorbeeld. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek denken we met je mee en en geven we advies over welke videostrategie het beste bij jouw past.

Wat kost het maken van een video?

Wat de kosten zijn van een video hangt af van een aantal factoren, zoals de lengte of bijvoorbeeld  wel of geen voice-over. Ook de keuze voor het productiebedrijf speelt een rol. Iedere studio rekent andere tarieven of bouwt zijn pakketten anders op. Het is daarom verstandig om niet puur alleen op prijs af te gaan en juist ook goed te kijken naar wat er voor iedere prijs gedaan en geleverd wordt.

Om je op weg te helpen, hebben wij drie pakketten samengesteld. Deze pakketten kun je eenvoudig uitbreiden met extra mogelijkheden, zoals een extra lengte of een extra taalversie. Wil je weten welk pakket het beste bij jou past? Vraag een prijsopgave op en we helpen je graag op verder.

Wat zijn de voordelen van video?

Video kent veel voordelen. Dit reikt van betere vindbaarheid tot effectiever een boodschap overbrengen. Hieronder een opsomming van alle voordelen van video:

 • 80% van de mensen geeft aan liever een video te kijken dan tekst te lezen.
 • Een boodschap blijft beter hangen met video ten opzichte van andere uitingen.
 • Video vergroot de zichtbaarheid. Merkbekendheid stijgt tot wel 54%.
 • Video verhoogt de vindbaarheid in zoekmachines, zoals google.
 • Video verbetert de conversie van websites tot wel 144%.
 • Video is inzetbaar in vrijwel alle marketing en/of communicatiekanalen.
 • Video is gemiddeld 3 tot 5 jaar lang inzetbaar.
 • Video creëert beleving en is overtuigend.

Bron: hubspot.com/marketingstatistics.

Hoe lang kan je een video gebruiken?

Een video is gemiddeld 3 tot 5 jaar inzetbaar. Na die tijd hebben bedrijven zich vaak dusdanig ontwikkeld, dat een update of vernieuwing gewenst is. Hoe snel dit nodig is, hangt af van de veranderingen binnen jouw bedrijf of product. Wij bewaren alle beelden en montages voor onze klanten, zodat een tussentijdse update ook een mogelijkheid is. Het is dus ook mogelijk om een deel van de video een te updaten.

Wil jij starten met videocontent?

unnamed

Wij helpen je graag verder.

Vraag jouw offerte aan

100% vrijblijvend. Met 1 dag reactie. Mét Plan van Aanpak.

Video content laten maken
»