Promotiefilm laten maken

Play
Promotie-video-laten-maken
Bekijk onze uitlegvideo
Play

Zoek jij...

Een manier om écht indruk te maken? Het antwoord is: een promotievideo laten maken. Presenteer jouw boodschap professioneel. Met mooi beeld en geluid. En overtuig klanten echt. Veel bedrijven vinden dat lastig. Om zichzelf zo te presenteren dat klanten enthousiast worden. Terwijl er zoveel momenten zijn waarop je jouw product wilt etaleren. Bijvoorbeeld op beurzen. Via social media. Tijdens presentaties. Op de website. Er is maar één marketingtool die overal het verschil maakt. Geen klant die echt enthousiast wordt van een brochure... Of die direct aangaat op een Linkedin-post met alleen maar tekst... Voor echte impact heb je een promotiefilm nodig.

Ook ervaren hoe met een promotiefilm...
 • jouw productlancering een ongekende KICK-START krijgt
 • klanten jouw meerwaarde veel BETER snappen dan nu
 • jij jezelf STERK onderscheid van de concurrentie

Playforward zorgt dat jij impact maakt met een goede promotievideo. We leveren altijd kwaliteit, zetten jouw centraal en zorgen voor een soepel proces.

Promotiefilm laten maken? 

Start hier jouw offerte

Gratis marketingadvies. Met 1 dag reactie. Altijd vrijblijvend. 

#fff

Goed om te weten...

Goed om te weten: andere halen goede resultaten met video. Het versterkt de marketing en sales, blijkt uit cijfers over video marketing uit verschillende onderzoeken. Het biedt dan ook meerdere voordelen. Een promotiefilm valt op en trekt de aandacht door bewegend beeld. En het is jaren te gebruiken en is breed inzetbaar. Iedereen weet dat beeld een universele taal is en het aller beste werkt om iets uit te leggen. Een promotievideo maakt daardoor jouw presentatie professioneel en overtuigend.  

Ervaringen van anderen:
 • 87% van marketeers trekt meer verkeer naar de site met video
 • 8 op de 10 marketeers verbetert hun verkoop met video
 • 9 op 10 van bedrijven wint klanten met video op social media
Een paar voordelen op een rij:
 • Het is professioneel en overtuigend
 • Beelden zijn het aller duidelijkst
 • Het trekt de aandacht en valt op
Promotiefilm-laten-maken

En de kosten?

De kosten van een promotiefilm laten maken verschilt per project. Er is geen vaste prijs, want het is iedere keer maatwerk. De prijs hangt samen met wat er nodig is om de video te maken. Bijvoorbeeld hoeveel filmdagen, is er een voice-over nodig, voegen we animaties toe? In deze blog lees je meer over hoe de kosten zijn opgebouwd.

Voor een eenvoudige promotievideo is een prijs vanaf 2.750 euro een goede indicatie. Bijvoorbeeld een video van een product en eigentijdse edit op muziek. Wil jij een promotiefilm met alles erop en eraan? Dat kan! Dan is de investering wel wat hoger. En het eindresultaat is dan nóg beter. Wij maken een duidelijk voorstel met offerte. Dat kan vlot, ontvang met een dag al een eerste prijsopgave.

Wil jij aan de slag? 

Start hier jouw offerte

Gratis marketingadvies. Met 1 dag reactie. Altijd vrijblijvend. 

Zo werkt het...

Het maken van een promotievideo werkt eenvoudig. Het proces is opgedeeld in stappen, verdeeld over drie fases. Zo werken we doelgericht naar een sterk video toe. Deze drie fases doorloopt het proces:

 • Pre-productie: brainstorm en script
 • Productie: filmopnames en montage
 • Levering: feedback verwerken en levering

Een doorlooptijd van ongeveer 4 weken is een realistisch tijdspad. Is er meer spoed, dat kan dat ook. Deadlines van 10 werkdagen zijn haalbaar. Elke promotiefilm is maatwerk en we lezen ons dus goed in. Met onze beproefde storytelling methode vertalen we iedere boodschap naar een sterkt verhaal.

Ons proces in 1 minuut uitgelegd

Voorbeelden van onze promotievideo's

Play
Play
Play
Play
Promotiefilm-1

Specialist sinds 2010

Playforward is een videobedrijf in Alkmaar. We werken voor klanten in heel Nederland. Onze vaste crew staat voor je klaar. De oprichters van ons bedrijf hebben ervaring als jeugdacteurs in Nederlandse bioscoopfilms. Playforward is opgericht uit liefde voor film.   

Waarom kiezen voor Playforward 
 • Ervaren specialist in promotiefilms: sinds 2010 
 • Doelgericht methode voor video marketing  
 • Van A-tot-Z: strategie, concept en productie 
 • Echte alleskunner: video, animatie en drone 
 • Hoge klantscore met 9+ tevredenheid 
Zet nu de eerste stap!

Start hier jouw offerte

Gratis marketingadvies. Met 1 dag reactie. Mét plan van aanpak. 

Ilona de Kok
Ilona de Kok

Super fijne samenwerking gehad met Playforward! Zowel in het proces voorafgaand en tijdens de draaidag vanuit de organisatie Racktime. (Translated by Google) Had a great collaboration with Playforward! Both in the process prior to and during the shooting day from the Racktime organization.

02-06-2022 om 14:04 uur
Geoffrey de Bruin
Geoffrey de Bruin

Denken in oplossingen t.b.v. een goed resultaat. (Translated by Google) Thinking in solutions for a good result.

31-05-2022 om 14:08 uur
Andrea Ferreira
Andrea Ferreira

We have worked with Play Forward for many years and they do not disappoint. They help you from the the beginning to think about the goal of the video, script, and CTA, to the end. As well as if you need extra things in the future they help you out fast and reliable. 100% recommend!

05-04-2022 om 16:08 uur
Vario Pool
Vario Pool

Wij hebben door Play Forward een moodvideo laten maken van ons nieuwe product Area H2o. Met enkele gesprekken waren we hier snel uit en is de video tot stand gekomen. Met enkele handige tips van de mannen is de video naar een hoger plan gebracht en zijn we erg blij met het eindresultaat. De video gaat inmiddels de hele wereld over. (Translated by Google) We had Play Forward make a mood video of our new product Area H2o. With a few conversations we were quickly out of this and the video was created. With some handy tips from the men, the video has been taken to a higher level and we are very happy with the end result. The video is now all over the world.

04-04-2022 om 12:13 uur
Remco Kroonsberg
Remco Kroonsberg

Super snelle reactie en veel interactie mogelijk. Echt fraai resultaat die jaren mee kan! (Translated by Google) Super fast response and a lot of interaction possible. Really nice result that can last for years!

29-03-2022 om 12:16 uur
Heinz Jankowsky
Heinz Jankowsky

Met Playforward een project uitgevoerd waarin we op een ludieke wijze de manier van werken in de openbare ruimte belicht hebben. Het resultaat was een mooie film die veelvuldig gebruikt is. Goede samenwerking met Koen met waardevolle feedback. (Translated by Google) Executed a project with Playforward in which we illuminated the way of working in public space in a playful way. The result was a beautiful film that has been used extensively. Good cooperation with Koen with valuable feedback.

28-03-2022 om 11:49 uur
Webcare Sorgente
Webcare Sorgente

'Dichtbij en persoonlijk, wij zijn Sorgente'. De bedrijfsfilm laat precies zien waar het ons omgaat: mensen helpen. De crew van Playforward heeft ons heel goed geholpen bij het zichtbaar maken van wat wij doen. Niet alleen tijdens het maken van de opnames, maar ook bij het samenstellen van het script en het editen van de film. We kijken dan ook terug op een fijne samenwerking. (Translated by Google) 'Close up and personal, we are Sorgente'. The company film shows exactly what we are all about: helping people. The Playforward crew has helped us very well in making what we do visible. Not only during the shooting, but also when compiling the script and editing the film. We can therefore look back on a great collaboration.

01-03-2022 om 09:46 uur
Henk Bangma
Henk Bangma

De mensen van Playforward helpen je bij elke stap van je videoproductie. Ze denken mee en komen met creatieve oplossingen. (Translated by Google) The people at Playforward help you every step of your video production. They think along and come up with creative solutions.

23-12-2021 om 10:26 uur
slide 1 to 2 of 5

Veelgestelde vragen

Wat is de beste lengte voor een promotiefilm?

Als uitgangspunt hanteren wij meestal een lengte van ± 90 seconden. Dit is een lengte waarin voldoende tijd is om de boodschap overtuigend te brengen en kort genoeg voor de mensen om uit te kijken. Vaak adviseren wij wel om dan een korte teaser te maken van 30 seconden, als speciale versie voor social media. 

Eigenlijk is er geen 'beste' lengte van een promotiefilm. Wat de juiste lengte is, hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld de boodschap, het doel, de doelgroep en de publicatiekanalen.

Wat zijn de voordelen van een promotiefilm?

Het voordeel van een promotievideo is impact. Door de sfeer van mooie beelden en de kracht van een sterk verhaal presenteert een promotiefilm jouw boodschap overtuigend. Zo versterk je de marketing, communicatie en verkoopactiviteiten van jouw bedrijf. Veel marketeers bevestigen dit ook.

 • 95% van de markeers zegt dat klanten hun diensten beter begrijpen door video's
 • Onder marketeers zegt 87% dat zij meer websitevekeer realiseren met video's.
 • 83% van de mensen heeft welleens na het kijken van een video een product aangeschaft. 
 • Voor het generen van leads vind 84% van de marketeers dat video's daaraan bijdraagt. 

Een promotievideo is daardoor perfect om een nieuwe product te introduceren of de meerwaarde van een dienst te promoten. 

Wat bepaalt de prijs van een promotievideo?

Een promotiefilm maken is maatwerk. Dus een standaard tarief bestaat niet. Het hangt ervan af wat er allemaal nodig is om de promotievideo te maken. Hieronder staat een overzicht wat de prijs kan beïnvloeden. 

 • Aantal filmdagen 
 • Wel of geen voice-over
 • Aantal crewleden
 • Wel of geen drone
 • Lengte van de video

En zo is ieder project dus anders. We kunnen wel goede prijsindicaties geven. Wij hanteren helder startpakket als uitgangspunt voor iedere offerte. Dit pakket is uit te breiden met upgrades, zoals een drone of voice-over. Zo stellen we een offerte op maat op. Ben je benieuwd wat we allemaal bieden en kunnen? We helpen je graag op weg met een prijsopgave. 

Hoe land duurt een promotiefilm laten maken?

Doorgaans hebben we ± 4 weken nodig voor het maken van een promotiefilm. Dit is vanaf de brainstorm tot levering. Voorafgaand is er nog wel een offertetraject, maar dat kan snel gaan. 

Is er een korte deadline, dan kunnnen we als specialist in spoedklussen ook sneller leveren. Zo zijn er projecten die we binnen 2 weken realiseren. 

Natuurlijk hoeft het niet persé in 4 weken te gebeuren. Hebben jullie meer tijd nodig, bijvoorbeld om intern feedback te verzamelen, dan kan dat ook. 

Behoort een drone tot de mogelijkheden?

Jazeker. We hebben onze eigen dronepiloot die prachtige dronebeelden maakt voor onze promotiefilms. Een drone voegt een extra dymentie toe. Vaak kan je voertuigen, gebouwen, enzovoort op een manier in beeld brengen zoals niemand ze ooit ziet.

We vliegen volgende regels. Zo is de dronepiloot gecertifeerd en de drone aangemeld bij de RDW met eigen ID-nummer. 

Wil jij een eigen promotievideo?

unnamed

Ga nu aan de slag!

Start hier jouw offerte

100% vrijblijvend. Met 1 dag reactie. Mét Plan van Aanpak.

Promotiefilm laten maken
»