Een instructiefilm maken

Instructie-video
Bekijk onze uitlegfilm
Play

Hoe geef je instructies op een manier die iedereen begrijpt? Het laten zien is de duidelijkste manier om uit te leggen hoe iets werkt. Het werkt veel beter dan lange teksten. Playforward zorgt dat jij duidelijke instructies geeft met een instructiefilm. Een goede instructievideo maakt instructies visueel, ondersteunt met een duidelijke uitleg. Of je nu veelgestelde vragen wilt beantwoorden, klanten wilt ondersteunen bij het in gebruik nemen van jouw product of eigen medewerkers wilt trainen. Een instructiefilm zorgt dat iedereen je begrijpt. 

  • Wil je instructies duidelijk overbrengen?
  • Wil je helder communiceren?
  • Wil je jouw klantenservice ontzien?

Prijs opvragen

Onze klanten beoordelen ons op Google met een 4.90000009537

(81 reviews)
Reviews bekijken
Instructiefilm-laten-maken
Een mooie draailocatie geeft een instructiefilm extra sfeer.

Communiceer met duidelijke instructievideo's

Studies tonen aan dat video een zeer effectieve manier van communiceren is. 80% van de mensen vindt video's over een product of dienst nuttig. De helft van de mensen geeft zelfs de voorkeur aan videocontent boven elke andere vorm van content, zoals blogs of e-mails. Zo draagt een instructiefilm laten maken bij aan een hogere klanttevredenheid. Een instructievideo is ook zeer geschikt voor interne communicatie, bijvoorbeeld om een nieuwe werkwijze uit te leggen of voor veiligheidsinstructies. Een instructiefilm is daarmee inzetbaar voor vele branches en zorgt zo voor effectieve communicatie wat je doel ook is.

Een instructiefilm door Playforward?

Al meer dan 10 jaar zijn wij specialist in het maken van impact. We hebben een unieke script-methode waarmee we jouw wensen vertalen naar een duidelijke instructiefilm. Je schakelt hiervoor direct met onze makers. Zo realiseren we je instructiefilm soepel en binnen deadline.

Play
Play
Play
Play
Ruben Sinnecker
Ruben Sinnecker

Zeer professionele en oplossingsgerichte club en leuk om mee te werken (Translated by Google) Very professional and solution-oriented club and fun to work with

03-04-2023 om 16:03 uur
Marketing ClubPlanner
Marketing ClubPlanner

Ervaren, flexibel en denken heel goed mee in wat nodig is en past in het budget. Koen, Jos en Nick zijn erg pragmatisch en heel prettig om mee samen te werken. (Translated by Google) Experienced, flexible and think along very well in what is needed and fits within the budget. Koen, Jos and Nick are very pragmatic and very pleasant to work with.

22-03-2023 om 11:46 uur
Susan Goudsblom
Susan Goudsblom

30-01-2023 om 10:51 uur
Erik de best
Erik de best

Zeer tevreden zijn wij van Betonblock met het geleverde werk van Playforward. Het team heeft veel vakkennis en levert kwaliteit, ook de communicatie gedurende het hele proces hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij hebben momenteel drie video's laten maken door Playforward en wij weten bij welk adres we moeten zijn mocht er een 4e video nodig zijn. (Translated by Google) We at Betonblock are very satisfied with the work delivered by Playforward. The team has a lot of expertise and delivers quality, we also experienced the communication throughout the process as very pleasant. We currently have three videos made by Playforward and we know where to go if a 4th video is needed.

20-01-2023 om 10:56 uur
Fred Gardner
Fred Gardner

Met playforward in hele korte tijd een prima bedrijfsvideo en animatie gemaakt van ons symphony golfenergie systeem. Deze is onlangs op de Offshore energy beurs in Amsterdam getoond. Daar en bij relaties en wordt deze erg positief ontvangen. Wij hebben gekozen om complexe engineering tekeningen juist eenvoudig in haar essentiële onderdelen te tonen, in plaats van hele mooie realistische animaties. Dat laatste rolt tegenwoordig uit iedere 3d tekenpakket. Juist de eenvoudige presentatie maakt dat het communiceerbaar wordt. Ook de "strakke" regie van playforward tijdens het proces maakte dat er focus bleef en in korte tijd een prachtig resultaat kwam. Toen het op de beurs even niet lukte was playforward direct beschikbaar om het op te lossen. Een echte aanrader dus. (Translated by Google) Made an excellent company video and animation of our symphony wave energy system with playforward in a very short time. This was recently shown at the Offshore energy fair in Amsterdam. There and at relations and it is received very positively. We have chosen to simply show complex engineering drawings in their essential parts, instead of very beautiful realistic animations. The latter rolls out of every 3d drawing package nowadays. It is precisely the simple presentation that makes it communicable. Playforward's "tight" direction during the process also ensured that focus remained and a wonderful result was achieved in a short time. When things didn't work out on the stock exchange, playforward was immediately available to solve it. So highly recommended.

21-12-2022 om 11:41 uur
Ron van der Wel
Ron van der Wel

Creatief en betrokken team. Ze persen het beste uit iedereen en staan je bij met tips en adviezen. Het resultaat was zeer naar wens. (Translated by Google) Creative and committed team. They squeeze the best out of everyone and assist you with tips and advice. The result was very satisfactory.

16-12-2022 om 20:22 uur
Paul van Trigt
Paul van Trigt

De samenwerking met Playforward was heel aangenaam. Playforward hebben op professionele wijze het video naar onze wensen gemaakt en ons ook beradend bijgestaan bij het proces. (Translated by Google) The collaboration with Playforward was very pleasant. Playforward professionally made the video to our wishes and also advised us in the process.

31-10-2022 om 12:00 uur
Fred Wapstra
Fred Wapstra

Ik heb Playforward leren kennen als een bedrijf dat in staat is om in korte periode een topfilm neer te zetten. Alle complimenten voor Koen, Jos en de andere collega's. Ze blinken werkelijk uit in klant- en onderwerp gerichte inlevingsvermogen, een super inzichtelijke offerte met de mogelijkheid voor opties. En ... alles wat ze beloven hebben ze waargemaakt! Het filmen gebeurde ook heel relaxed, in een voor kinderen prettige sfeer. Koen, Jos, super bedankt en wellicht tot een mooi vervolg op deze film! (Translated by Google) I got to know Playforward as a company that is able to produce a top film in a short period of time. All compliments to Koen, Jos and the other colleagues. They really excel in customer and subject-oriented empathy, a super insightful quote with the possibility for options. And ... everything they promise they have delivered! The filming was also very relaxed, in a pleasant atmosphere for children. Koen, Jos, thank you very much and maybe see you for a nice sequel to this film!

24-10-2022 om 10:57 uur
slide 1 to 2 of 5

Ook een instructievideo laten maken?

Prijs opvragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een instructiefilm laten maken?

Met een instructiefilm zorg je ervoor dat je duidelijke instructies geeft. Door instructies in beeld te brengen, is het makkelijker te begrijpen voor mensen. Met tekstuele instructies vertrouw je erop dat men goed begrijpend leest, dat men daar de tijd voor neemt en  er aandacht voor heeft. Aannames die vaak onjuist blijken. Mensen lezen slecht, scannen snel door een tekst of beginnen er helemaal niet aan. Een instructiefilm is makkelijk én duidelijk.  Een goede instructievideo zorgt er zo voor dat men minder ondersteuning nodig heeft. Zo geeft ruim 40% van de marketeers aan het aantal contacten met klanterservice is gedaald door een video in te zetten (hubspot). En dat is ook goed voor klanttevrendheid. 

Wat is er mogelijk voor een instructievideo?

Instructiefilms zijn er in alle soorten en maten. Welke aanpak het beste bij jouw past, werke we samen uit. Onze mogelijkheden zijn divers. We hebben eigen filmmakers die met professionele beelden jouw instructies in beeld brengen. Is er een studio, figurant of presentator nodig? Ook dat regelen wij. En met titels in beeld of een met een visuele tijdlijn met stappen maken we instructie extra duidelijk. 

Is het lastig om jouw instructies te filmen of vind je dat te veel gedoe? Onze animator maakt dan een heldere animatie. Een instructievideo met animatie is weer makkelijk aan te passen bij productupades. Wij bewaren al onze projecten, dus een update kan altijd. Animatie kan in 2D óf in 3D. Voor 3D animaties maken we als het ware een fotorealistische, virutele versie van jouw product. Die animeren wij om de instructies uit te leggen. 

Wat is de productietijd voor een instructiefilm?

De productietijd voor een instructiefilm maken is ± een maand. Van briefing tot oplevering. Heb jij een spoedklus, dan kan het sneller. We plannen dan de deadline in en maken een planning voor de hele productie. Zo leveren we soms al in een paar weken. Tijdens de productie houden we je op de hoodgte van de voortgang. Zo weet je altijd hoe het ervoor staat.

Hoe lang mag een instructievideo zijn?

De meeste instructievideo's zijn tussen de 1,5 minuut en 2,5 minuut. Natuurlijk hangt het af van wat je precies wilt uitleggen. Een voorwaarde voor een goede instructiefilm is dat deze duidelijk is en aan halve instructies heeft niemand is. Maar een te lange video kijken veel mensen niet af. Het gaat dus om het vinden van een balans tussen lengte en inhoud. Wij hebben hier veel ervaring mee en denken met jou mee. Instructiefilms van meer dan 4 minuten raden wij wel sterk af, omdat dat soort langere video's vaak slecht preseteren. 

Hoeveel moet een instructiefilm kosten?

Iedere instructiefilm is maatwerk. Dus iedere offerte is anders. Om onze tarieven overzichtelijk te maken, werken wij op basis van pakketten. Ieder pakket past bij een bepaalde aanpak; van simpel tot uitgebreid. De pakketten zijn uit te breiden met upgrades. Bijvoorbeeld het toevoegen van ondertiteling, het inhuren van een acteur, et cetera. Zo brengen we in kaart wat er allemaal kan en wat het kost. Ben jij benieuwd naar wat we kunnen en bieden? Prijs opvragen

Ons heldere stappenplan

Klik op een icoon in het stappenplan waar je meer over wilt weten.

Film
Animatie
Technische animatie

Klik op een icoon in het stappenplan waar je meer over wilt weten.

Video-strategie
icon-1
Script en draaiboek
Script-draaiboek
pre-productiefase
Filmen op locatie
Filmen-op-locatie
Monteren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase

Instructiefilm voor een vast tarief

Wij hebben heldere tarieven. Vraag nu een prijsopgave op. Selecteer de opties naar keuze om het startpakket mee uit te breiden.

cta-1

Koen geeft je graag advies

Ontvang met 1 werkdag jouw prijsindicatie
Standaard in ons startpakket
  • Lengte van 1,5 minuut
  • Project kick-off met Videostrateeg
  • Script volgens onze script-methode
  • Filmdag door Allround Filmmaker
  • Montage met muziek en logo-animatie
  • 3x feedback bij iedere tussenstap
  • Incl. alle gebruiksrechten voor publicatie

 Maak jouw aanvraag compleet

Instructiefilm laten maken
»