Een instructiefilm maken

Instructie-video
Bekijk onze uitlegfilm
Play

Hoe geef je instructies op een manier die iedereen begrijpt? Het laten zien is de duidelijkste manier om uit te leggen hoe iets werkt. Het werkt veel beter dan lange teksten. Playforward zorgt dat jij duidelijke instructies geeft met een instructiefilm. Een goede instructievideo maakt instructies visueel, ondersteunt met een duidelijke uitleg. Of je nu veelgestelde vragen wilt beantwoorden, klanten wilt ondersteunen bij het in gebruik nemen van jouw product of eigen medewerkers wilt trainen. Een instructiefilm zorgt dat iedereen je begrijpt. 

  • Wil je instructies duidelijk overbrengen?
  • Wil je helder communiceren?
  • Wil je jouw klantenservice ontzien?

Prijs opvragen

Onze klanten beoordelen ons op Google met een 4.9

(74 reviews)
Reviews bekijken
Instructiefilm-laten-maken
Een mooie draailocatie geeft een instructiefilm extra sfeer.

Communiceer met duidelijke instructievideo's

Studies tonen aan dat video een zeer effectieve manier van communiceren is. 80% van de mensen vindt video's over een product of dienst nuttig. De helft van de mensen geeft zelfs de voorkeur aan videocontent boven elke andere vorm van content, zoals blogs of e-mails. Zo draagt een instructiefilm laten maken bij aan een hogere klanttevredenheid. Een instructievideo is ook zeer geschikt voor interne communicatie, bijvoorbeeld om een nieuwe werkwijze uit te leggen of voor veiligheidsinstructies. Een instructiefilm is daarmee inzetbaar voor vele branches en zorgt zo voor effectieve communicatie wat je doel ook is.

Een instructiefilm door Playforward?

Al meer dan 10 jaar zijn wij specialist in het maken van impact. We hebben een unieke script-methode waarmee we jouw wensen vertalen naar een duidelijke instructiefilm. Je schakelt hiervoor direct met onze makers. Zo realiseren we je instructiefilm soepel en binnen deadline.

Play
Play
Play
Play
Ilona de Kok
Ilona de Kok

Super fijne samenwerking gehad met Playforward! Zowel in het proces voorafgaand en tijdens de draaidag vanuit de organisatie Racktime. (Translated by Google) Had a great collaboration with Playforward! Both in the process prior to and during the shooting day from the Racktime organization.

02-06-2022 om 14:04 uur
Geoffrey de Bruin
Geoffrey de Bruin

Denken in oplossingen t.b.v. een goed resultaat. (Translated by Google) Thinking in solutions for a good result.

31-05-2022 om 14:08 uur
Andrea Ferreira
Andrea Ferreira

We have worked with Play Forward for many years and they do not disappoint. They help you from the the beginning to think about the goal of the video, script, and CTA, to the end. As well as if you need extra things in the future they help you out fast and reliable. 100% recommend!

05-04-2022 om 16:08 uur
Vario Pool
Vario Pool

Wij hebben door Play Forward een moodvideo laten maken van ons nieuwe product Area H2o. Met enkele gesprekken waren we hier snel uit en is de video tot stand gekomen. Met enkele handige tips van de mannen is de video naar een hoger plan gebracht en zijn we erg blij met het eindresultaat. De video gaat inmiddels de hele wereld over. (Translated by Google) We had Play Forward make a mood video of our new product Area H2o. With a few conversations we were quickly out of this and the video was created. With some handy tips from the men, the video has been taken to a higher level and we are very happy with the end result. The video is now all over the world.

04-04-2022 om 12:13 uur
Remco Kroonsberg
Remco Kroonsberg

Super snelle reactie en veel interactie mogelijk. Echt fraai resultaat die jaren mee kan! (Translated by Google) Super fast response and a lot of interaction possible. Really nice result that can last for years!

29-03-2022 om 12:16 uur
Heinz Jankowsky
Heinz Jankowsky

Met Playforward een project uitgevoerd waarin we op een ludieke wijze de manier van werken in de openbare ruimte belicht hebben. Het resultaat was een mooie film die veelvuldig gebruikt is. Goede samenwerking met Koen met waardevolle feedback. (Translated by Google) Executed a project with Playforward in which we illuminated the way of working in public space in a playful way. The result was a beautiful film that has been used extensively. Good cooperation with Koen with valuable feedback.

28-03-2022 om 11:49 uur
Webcare Sorgente
Webcare Sorgente

'Dichtbij en persoonlijk, wij zijn Sorgente'. De bedrijfsfilm laat precies zien waar het ons omgaat: mensen helpen. De crew van Playforward heeft ons heel goed geholpen bij het zichtbaar maken van wat wij doen. Niet alleen tijdens het maken van de opnames, maar ook bij het samenstellen van het script en het editen van de film. We kijken dan ook terug op een fijne samenwerking. (Translated by Google) 'Close up and personal, we are Sorgente'. The company film shows exactly what we are all about: helping people. The Playforward crew has helped us very well in making what we do visible. Not only during the shooting, but also when compiling the script and editing the film. We can therefore look back on a great collaboration.

01-03-2022 om 09:46 uur
Henk Bangma
Henk Bangma

De mensen van Playforward helpen je bij elke stap van je videoproductie. Ze denken mee en komen met creatieve oplossingen. (Translated by Google) The people at Playforward help you every step of your video production. They think along and come up with creative solutions.

23-12-2021 om 10:26 uur
slide 1 to 2 of 5

Ook een instructievideo laten maken?

Prijs opvragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een instructiefilm laten maken?

Met een instructiefilm zorg je ervoor dat je duidelijke instructies geeft. Door instructies in beeld te brengen, is het makkelijker te begrijpen voor mensen. Met tekstuele instructies vertrouw je erop dat men goed begrijpend leest, dat men daar de tijd voor neemt en  er aandacht voor heeft. Aannames die vaak onjuist blijken. Mensen lezen slecht, scannen snel door een tekst of beginnen er helemaal niet aan. Een instructiefilm is makkelijk én duidelijk.  Een goede instructievideo zorgt er zo voor dat men minder ondersteuning nodig heeft. Zo geeft ruim 40% van de marketeers aan het aantal contacten met klanterservice is gedaald door een video in te zetten (hubspot). En dat is ook goed voor klanttevrendheid. 

Wat is er mogelijk voor een instructievideo?

Instructiefilms zijn er in alle soorten en maten. Welke aanpak het beste bij jouw past, werke we samen uit. Onze mogelijkheden zijn divers. We hebben eigen filmmakers die met professionele beelden jouw instructies in beeld brengen. Is er een studio, figurant of presentator nodig? Ook dat regelen wij. En met titels in beeld of een met een visuele tijdlijn met stappen maken we instructie extra duidelijk. 

Is het lastig om jouw instructies te filmen of vind je dat te veel gedoe? Onze animator maakt dan een heldere animatie. Een instructievideo met animatie is weer makkelijk aan te passen bij productupades. Wij bewaren al onze projecten, dus een update kan altijd. Animatie kan in 2D óf in 3D. Voor 3D animaties maken we als het ware een fotorealistische, virutele versie van jouw product. Die animeren wij om de instructies uit te leggen. 

Wat is de productietijd voor een instructiefilm?

De productietijd voor een instructiefilm maken is ± een maand. Van briefing tot oplevering. Heb jij een spoedklus, dan kan het sneller. We plannen dan de deadline in en maken een planning voor de hele productie. Zo leveren we soms al in een paar weken. Tijdens de productie houden we je op de hoodgte van de voortgang. Zo weet je altijd hoe het ervoor staat.

Hoe lang mag een instructievideo zijn?

De meeste instructievideo's zijn tussen de 1,5 minuut en 2,5 minuut. Natuurlijk hangt het af van wat je precies wilt uitleggen. Een voorwaarde voor een goede instructiefilm is dat deze duidelijk is en aan halve instructies heeft niemand is. Maar een te lange video kijken veel mensen niet af. Het gaat dus om het vinden van een balans tussen lengte en inhoud. Wij hebben hier veel ervaring mee en denken met jou mee. Instructiefilms van meer dan 4 minuten raden wij wel sterk af, omdat dat soort langere video's vaak slecht preseteren. 

Hoeveel moet een instructiefilm kosten?

Iedere instructiefilm is maatwerk. Dus iedere offerte is anders. Om onze tarieven overzichtelijk te maken, werken wij op basis van pakketten. Ieder pakket past bij een bepaalde aanpak; van simpel tot uitgebreid. De pakketten zijn uit te breiden met upgrades. Bijvoorbeeld het toevoegen van ondertiteling, het inhuren van een acteur, et cetera. Zo brengen we in kaart wat er allemaal kan en wat het kost. Ben jij benieuwd naar wat we kunnen en bieden? Prijs opvragen

Ons heldere stappenplan

Klik op een icoon in het stappenplan waar je meer over wilt weten.

Film
Animatie
Technische animatie

Klik op een icoon in het stappenplan waar je meer over wilt weten.

Video-strategie
icon-1
Script en draaiboek
Script-draaiboek
pre-productiefase
Filmen op locatie
Filmen-op-locatie
Monteren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase

Instructiefilm voor een vast tarief

Wij hebben heldere tarieven. Vraag nu een prijsopgave op. Selecteer de opties naar keuze om het startpakket mee uit te breiden.

cta-1

Koen geeft je graag advies

Ontvang met 1 werkdag jouw prijsindicatie
Standaard in ons startpakket
  • Lengte van 1,5 minuut
  • Project kick-off met Videostrateeg
  • Script volgens onze script-methode
  • Filmdag door Allround Filmmaker
  • Montage met muziek en logo-animatie
  • 3x feedback bij iedere tussenstap
  • Incl. alle gebruiksrechten voor publicatie

 Maak jouw aanvraag compleet

Instructiefilm laten maken
»