Explanimation laten maken

Play
Explanimation-Laten-Maken
Bekijk onze eigen explanimation
Play

Met een explanimation geef je een heldere uitleg. Met een duidelijk verhaal leg je zaken uit op een manier die iedereen begrijpt. En dat is vaak hard nodig. Playforward zorgt dat je impact maakt met een sterke explanimation. Een explanimation video maakt jouw boodschap visueel met creatieve animaties en maakt indruk op klanten. Of je nu een start-up opricht, een nieuwe werkwijze wilt uitrollen of een proces wilt toelichten aan klanten. Wij zorgen dat iedeeen je begrijpt. 

 • Wil jij duidelijk uitleggen?
 • Wil jij jouw doelgroep overtuigen?
 • Wil jij effectief communiceren?

Prijs opvragen

Onze klanten beoordelen ons op Google met een 4.9

(74 reviews)
Reviews bekijken
Explanimation-ontwerpen-1
Een explanimation begint vaak eerst op papier

Boei klanten met een explanimation

Cijfers tonen aan dat een explanimation laten maken je communicatie aanzienlijk verbetert. Zo blijkt dat 55% van de mensen video's kijken als zij zich in een onderwerp verdiepen. 60% van de mensen geeft aan dat video hun direct beïnvloeden bij het nemen van beslissingen. Een explanimation maken, zorgt er dus voor dat je jouw doelgroep helder en duidelijk informeert. Je kunt je animatievideo op veel plekken gebruiken, zoals je website, social media, beurzen en e-mail marketing. Zo verbeter je jouw communicatie in de gehele breedte.

Explanimation maken door Playforward

Playforward helpt opdrachtgevers met impact maken. Met onze effectieve script methode vertalen we jouw wensen en ideeën naar een sterke explanimation. Onze explanimations zijn 100% maatwerk; van het verhaal tot de stijl. We hebben alle specialisten onder één dak en je schakelt direct met onze makers. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring en werken voor honderden bedrijven en organisaties. 

Play
Play
Play
Play
Ilona de Kok
Ilona de Kok

Super fijne samenwerking gehad met Playforward! Zowel in het proces voorafgaand en tijdens de draaidag vanuit de organisatie Racktime. (Translated by Google) Had a great collaboration with Playforward! Both in the process prior to and during the shooting day from the Racktime organization.

02-06-2022 om 14:04 uur
Geoffrey de Bruin
Geoffrey de Bruin

Denken in oplossingen t.b.v. een goed resultaat. (Translated by Google) Thinking in solutions for a good result.

31-05-2022 om 14:08 uur
Andrea Ferreira
Andrea Ferreira

We have worked with Play Forward for many years and they do not disappoint. They help you from the the beginning to think about the goal of the video, script, and CTA, to the end. As well as if you need extra things in the future they help you out fast and reliable. 100% recommend!

05-04-2022 om 16:08 uur
Vario Pool
Vario Pool

Wij hebben door Play Forward een moodvideo laten maken van ons nieuwe product Area H2o. Met enkele gesprekken waren we hier snel uit en is de video tot stand gekomen. Met enkele handige tips van de mannen is de video naar een hoger plan gebracht en zijn we erg blij met het eindresultaat. De video gaat inmiddels de hele wereld over. (Translated by Google) We had Play Forward make a mood video of our new product Area H2o. With a few conversations we were quickly out of this and the video was created. With some handy tips from the men, the video has been taken to a higher level and we are very happy with the end result. The video is now all over the world.

04-04-2022 om 12:13 uur
Remco Kroonsberg
Remco Kroonsberg

Super snelle reactie en veel interactie mogelijk. Echt fraai resultaat die jaren mee kan! (Translated by Google) Super fast response and a lot of interaction possible. Really nice result that can last for years!

29-03-2022 om 12:16 uur
slide 1 to 2 of 5

Ook een explanimation maken?

Prijs opvragen

Veelgestelde vragen

Hoe maken jullie een explanimation?

Wij werken met een overzichtelijk productieproces voor explanimations. Het bestaat uit een stappenplan die in vijf stappen naar een sterke explainer animatie toe werkt. Samen met de klant maken we de reis van voorbereiding, creatie en oplevering. Bij iedere stap is er gelegenheid voor feedback, zodat we 100% maatwerk leveren. Ontdek onze interactieve stappenplan voor meer infromatie.

 • Creatieve briefing
 • Scenario & Ontwerp
 • Storyboard maken
 • Animeren tot video
 • Oplevering

Ontdek ons proces in 1 minuut.

Waarom een explanimation laten maken?

Een explanimation is een uitleganimatie. De term is een samenvoeging van 'explanation' en 'animation'. Explanimations worden ook wel explainer animaties genoemd. Dit zijn dus korte video's die in 1 tot 1,5 minuut een onderwerp uitleggen. Door de uitleg visueel te maken, wordt de uitleg extra helder en aansprekend. Op die manier houdt het beter de aandacht vast en snapt jouw doelgroep het beter. Uit onderzoek blijkt dit ook.

 • 95% van de marketeers geeft aan dat klanten hun producten beter begrijpen dankzij video 
 • Bijna 85% van de mensen heeft welleens een product aangeschaft door het kijken van een video
 • Onder marketeers geeft 83% aan dat zij meer leads genereren met video's. 

(Bron: Hubspot)

Wat zijn de tarieven voor een explanimation?

Wij maken iedere explanimation op maat. Daarom zijn er geen strandaard tarieven. Er zijn meerdere aspecten die invloed hebben op de uiteindelijke prijs, zoals de lengte van de animatie en de stijl van de illustraties. Is de stijl eenvoudig of uitgebreid? 

Voor een transprant offerteproces, werken we met een startpakket. Dit pakket staat voor een animatie van 1,5 minuut met voice-over. Met upgrades breidt je het pakketten eenvoudig uit naar wens, bijvoorbeeld met ondertiteling, sound design of een uitgebreider stijlontwerp. Voor ieder project stellen we zo een offerte op maat samen met het pakket als uitgangspunt. Nieuwsgiering naar onze prijzen? Prijs opvragen

Wat is een goede lengte van een explanimation?

De meeste explanimations zijn tussen de 60 en 90 seconden. Dit is een lengte die kort genoeg is voor mensen om het af te kijken en lang genoeg om een boodschap over te brengen. Maak je een video voor marketing, dan is dit een goede lengte. Voor inzet op social media raden we vaak een lengte van 30 seconden tot 45 seconden aan. 

Langere video's dan 2 minuten raden we meestal af, tenzij het voor instructie of traininggsdoeleinden is. Iedere project is maatwerk, dus er zijn altijd uitzonderingen. We denken graag mee over de juiste aanpak. 

Welke stijlen zijn er?

Voor iedere explanimation maken we een stijl op maat. Iedere video is dus uniek. Van een moderene, eigentijds ontwerp tot speelse cartoony stijl. Van strak corporate tot cool retro. Ongeacht welke richting we in gaan de basis is de huisstijl. Als er een Brand Guide is, raadplegen we die zeker. De explanimation past zo perfect op jouw website, social media en andere uitingen. We maken altijd eerst een stijlframe. Dit is een eerste ontwerp om te laten zien hoe wij het ontwerp voor ons zien. Samen maken we de perfecte stijl. 

Onze werkwijze

We hebben een duidelijke werkwijze voor het leveren van onze diensten. We werken stap voor stap naar het eindresultaat toe. Jij kijkt met iedere stap mee en stuurt ons bij. Zo garanderen wij voor een soepel en overzichtelijk proces. 

Klik op een icoon in het stappenplan waar je meer over wilt weten.

Klik op een icoon in het stappenplan waar je meer over wilt weten.

Video-strategie
icon
Script en stijlframe
Script-stijlframe
pre-productiefase
Storyboard maken
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase

Explanimation voor een vast tarief

 Wij helpen graag met een heldere tarief voor een explanimation. Stel nu een prijs samen door ons startpakket aan te vullen met opties naar keuze. 

unnamed

Koen geeft je graag advies

Ontvang met 1 werkdag jouw prijsindicatie
Standaard in ons startpakket
 • Lengte van 1,5 minuut
 • Project kick-off met Videostrateeg
 • Script volgens onze script-methode
 • Storyboard in maatwerk-stijl
 • Animatie met muziek en logo-animatie
 • 3x feedback bij iedere tussenstap
 • Incl. alle gebruiksrechten voor publicatie

 Maak jouw aanvraag compleet

Explanimation laten maken
»