Explanimation laten maken

Play
Explanination laten maken
Bekijk onze uitleg
Play

Leg jij al duidelijk uit?

Lezen jouw klanten lang teksten? Vaak niet of heel slecht. Terwijl een duidelijke uitleg heel belangrijk is. Bijvoorbeeld voor een start-up om financiering te krijgen, voor een gemeente die een proces digitaliseert of voor een softwarebedrijf die een dienst in de markt zet. 

Een duidelijke explanimation laten maken is de oplossing. Door heldere illustraties gebruik je de kracht van beeld. En met dynamische animaties maak je jouw boodschap aantrekkelijk. Met een professionele explanimation leg je jouw boodschap zo uit dat die iedereen het begrijpt.

Dit ervaar je met een explanimation:
 • Klanten zijn enthousiast over jouw uitleg.
 • De kracht van beeld brengt jouw verhaal goed over
 • Klanten reageren positief over jouw helder communicatie

Leer meer over prijzen, bekijk voorbeelden en ontdek ons stappenplan. 

Vertel mij meer. ↓

Explanimation laten maken? 

Start nu mijn offerte

100% Vrijblijvend. Vandaag al reactie.  Heldere offerte.

#fff

Voorbeelden van onze explanimations

Play
Play
Play
Play
Explanimation-ontwerpen-1

Prijzen van een explanimation

Wat zijn de prijzen voor een explanimation laten maken? Het hangt samen met verschillende dingen. Er is geen standaardprijs, want iedere video is op maat. Hoe uitgebreid is het ontwerp? Hoe lang wordt de video? In deze blog lees je meer over hoe de kosten zijn opgebouwd.

Voor een professionele explanimation, zoals een explainer animatie, is een budget vanaf 3.500 euro een goede richtlijn. Dat is bijvoorbeeld een animatie vanuit een 2D perspectief. Wil jij een unieke animatie? Dat kan! De prijzen liggen dan tussen de 4.000 en 5.000. 

Vraag hier een offerte aan.

Start nu mijn offerte.

 100% Vrijblijvend.  Vandaag al reactie.  Heldere offerte.

Dit is onze aanpak

Het proces van onze studio heeft een duidelijk opbouw. Het is in stappen opgebouwd, waarbij we gericht naar het eindresultaat toewerken. Een explanimation laten maken doorloopt drie fases:

 • Pre-productie: creatieve sessie en scenario
 • Productie: storyboard maken en animeren
 • Levering: feedback doorvoeren en oplevering

Een indicatie voor de doorlooptijd is ongeveer 6 weken. Heb je de explanimation snel nodig, dat kan. Een deadline van 10 werkdagen is haalbaar.

Ons proces in 1 minuut uitgelegd

explanimation
Een explanimation begint vaak eerst op papier

Animatiestudio sinds 2010

Playforward is een animatiestudio in Alkmaar. Wij hebben alle specialisten in huis. Van marketingadviseurs en regisseurs tot ontwerpers en animators. Onze oprichters hebben als jeugdacteurs in Nederlandse films gespeeld. Dat is de oorsprong van onze studio: liefde voor film. 

Waarom kiezen voor Playforward 
 • Ervaren studio voor explanimations: vanaf 2010 
 • Unieke aanpak voor video marketing  
 • Creatieve alleskunner: 2D, Isometrisch, 3D en Film 
 • Hele traject: advies, ontwerp, animatie en publicatie 
 • Blije klanten met een tevredenheid van een 9+ 
Ruben Sinnecker
Ruben Sinnecker

Zeer professionele en oplossingsgerichte club en leuk om mee te werken (Translated by Google) Very professional and solution-oriented club and fun to work with

03-04-2023 om 16:03 uur
Marketing ClubPlanner
Marketing ClubPlanner

Ervaren, flexibel en denken heel goed mee in wat nodig is en past in het budget. Koen, Jos en Nick zijn erg pragmatisch en heel prettig om mee samen te werken. (Translated by Google) Experienced, flexible and think along very well in what is needed and fits within the budget. Koen, Jos and Nick are very pragmatic and very pleasant to work with.

22-03-2023 om 11:46 uur
Susan Goudsblom
Susan Goudsblom

30-01-2023 om 10:51 uur
Erik de best
Erik de best

Zeer tevreden zijn wij van Betonblock met het geleverde werk van Playforward. Het team heeft veel vakkennis en levert kwaliteit, ook de communicatie gedurende het hele proces hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij hebben momenteel drie video's laten maken door Playforward en wij weten bij welk adres we moeten zijn mocht er een 4e video nodig zijn. (Translated by Google) We at Betonblock are very satisfied with the work delivered by Playforward. The team has a lot of expertise and delivers quality, we also experienced the communication throughout the process as very pleasant. We currently have three videos made by Playforward and we know where to go if a 4th video is needed.

20-01-2023 om 10:56 uur
Fred Gardner
Fred Gardner

Met playforward in hele korte tijd een prima bedrijfsvideo en animatie gemaakt van ons symphony golfenergie systeem. Deze is onlangs op de Offshore energy beurs in Amsterdam getoond. Daar en bij relaties en wordt deze erg positief ontvangen. Wij hebben gekozen om complexe engineering tekeningen juist eenvoudig in haar essentiële onderdelen te tonen, in plaats van hele mooie realistische animaties. Dat laatste rolt tegenwoordig uit iedere 3d tekenpakket. Juist de eenvoudige presentatie maakt dat het communiceerbaar wordt. Ook de "strakke" regie van playforward tijdens het proces maakte dat er focus bleef en in korte tijd een prachtig resultaat kwam. Toen het op de beurs even niet lukte was playforward direct beschikbaar om het op te lossen. Een echte aanrader dus. (Translated by Google) Made an excellent company video and animation of our symphony wave energy system with playforward in a very short time. This was recently shown at the Offshore energy fair in Amsterdam. There and at relations and it is received very positively. We have chosen to simply show complex engineering drawings in their essential parts, instead of very beautiful realistic animations. The latter rolls out of every 3d drawing package nowadays. It is precisely the simple presentation that makes it communicable. Playforward's "tight" direction during the process also ensured that focus remained and a wonderful result was achieved in a short time. When things didn't work out on the stock exchange, playforward was immediately available to solve it. So highly recommended.

21-12-2022 om 11:41 uur
Ron van der Wel
Ron van der Wel

Creatief en betrokken team. Ze persen het beste uit iedereen en staan je bij met tips en adviezen. Het resultaat was zeer naar wens. (Translated by Google) Creative and committed team. They squeeze the best out of everyone and assist you with tips and advice. The result was very satisfactory.

16-12-2022 om 20:22 uur
Paul van Trigt
Paul van Trigt

De samenwerking met Playforward was heel aangenaam. Playforward hebben op professionele wijze het video naar onze wensen gemaakt en ons ook beradend bijgestaan bij het proces. (Translated by Google) The collaboration with Playforward was very pleasant. Playforward professionally made the video to our wishes and also advised us in the process.

31-10-2022 om 12:00 uur
Fred Wapstra
Fred Wapstra

Ik heb Playforward leren kennen als een bedrijf dat in staat is om in korte periode een topfilm neer te zetten. Alle complimenten voor Koen, Jos en de andere collega's. Ze blinken werkelijk uit in klant- en onderwerp gerichte inlevingsvermogen, een super inzichtelijke offerte met de mogelijkheid voor opties. En ... alles wat ze beloven hebben ze waargemaakt! Het filmen gebeurde ook heel relaxed, in een voor kinderen prettige sfeer. Koen, Jos, super bedankt en wellicht tot een mooi vervolg op deze film! (Translated by Google) I got to know Playforward as a company that is able to produce a top film in a short period of time. All compliments to Koen, Jos and the other colleagues. They really excel in customer and subject-oriented empathy, a super insightful quote with the possibility for options. And ... everything they promise they have delivered! The filming was also very relaxed, in a pleasant atmosphere for children. Koen, Jos, thank you very much and maybe see you for a nice sequel to this film!

24-10-2022 om 10:57 uur
slide 1 to 2 of 5

Zet nu de eerste stap!

Start hier mijn offerte

 100% Vrijblijvend.  Vandaag al reactie.  Heldere offerte.

Wat zijn de voordelen van explanimations?

Onderzoek onderbouwt dat een explanimation laten maken meerdere voordelen heeft. En zo jouw communicatie verbetert. Een explanimation maken, helpt je met jouw doelgroep helder en duidelijk informeren. Je kunt jouw animatievideo op veel kanalen gebruiken, zowel online als offline. Bijvoorbeeld de website en social media. Maar ook beurzen en in PowerPoint. Zo zorg je voor een heldere uitleg en duidelijke communicatie. Bedrijfs-breed en voor meerdere jaren. 

Dit zijn de voordelen

 • Minder klantenservice nodig, zegt 43% van de managers
 • Beeld is een universele taal: iedereen begrijpt het
 • 6 op 10 mensen zegt dat een video hun koop beïnvloed
 • Zet in op de site, social media, beurzen en presentaties
 • 94% van de mensen kijkt video's over producten
 • Lang te gebruiken, vaak 3 tot 5 jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe maken jullie een explanimation?

Wij werken met een overzichtelijk productieproces voor een explanimation laten maken. Het bestaat uit een stappenplan die in vijf stappen naar een sterke explainer video toe werkt. Samen met de klant maken we de reis van voorbereiding, creatie en oplevering. Bij iedere stap is er gelegenheid voor feedback, zodat we 100% maatwerk leveren. 

Stappenplan

 • Creatieve briefing
 • Scenario & Ontwerp
 • Storyboard maken
 • Animeren tot video
 • Oplevering

Waarom een explanimation laten maken?

Een explanimation is een uitleganimatie. De term is een samenvoeging van 'explanation' en 'animation'. Explanimations worden ook wel explainer animaties genoemd. Dit zijn dus korte video's die in 1 tot 1,5 minuut een onderwerp uitleggen. Door de uitleg visueel te maken, wordt de uitleg extra helder en aansprekend. Op die manier houdt het beter de aandacht vast en snapt jouw doelgroep het beter. Uit onderzoek blijkt dit ook.

 • 95% van de marketeers geeft aan dat klanten hun producten beter begrijpen dankzij video 
 • Bijna 85% van de mensen heeft welleens een product aangeschaft door het kijken van een video
 • Onder marketeers geeft 83% aan dat zij meer leads genereren met video's. 

(Bron: Hubspot)

Wat zijn de tarieven voor een explanimation?

Wij maken iedere explanimation op maat. Daarom zijn er geen strandaard tarieven. Er zijn meerdere aspecten die invloed hebben op de uiteindelijke prijs, zoals de lengte van de animatie en de stijl van de illustraties. Is de stijl eenvoudig of uitgebreid? 

Voor een transprant offerteproces, werken we met een startpakket. Dit pakket staat voor een animatie van 1,5 minuut met voice-over. Met upgrades breidt je het pakketten eenvoudig uit naar wens, bijvoorbeeld met ondertiteling, sound design of een uitgebreider stijlontwerp. Voor ieder project stellen we zo een offerte op maat samen met het pakket als uitgangspunt. 

Wat is een goede lengte van een explanimation?

De meeste explanimations zijn tussen de 60 en 90 seconden. Dit is een lengte die kort genoeg is voor mensen om het af te kijken en lang genoeg om een boodschap over te brengen. Maak je een video voor marketing, dan is dit een goede lengte. Voor inzet op social media raden we vaak een lengte van 30 seconden tot 45 seconden aan. 

Langere video's dan 2 minuten raden we meestal af, tenzij het voor instructie of traininggsdoeleinden is. Iedere project is maatwerk, dus er zijn altijd uitzonderingen. We denken graag mee over de juiste aanpak. 

Welke stijlen zijn er?

Voor iedere explanimation maken we een stijl op maat. Iedere video is dus uniek. Van een moderene, eigentijds ontwerp tot speelse cartoony stijl. Van strak corporate tot cool retro. Ongeacht welke richting we in gaan de basis is de huisstijl. Als er een Brand Guide is, raadplegen we die zeker. De explanimation past zo perfect op jouw website, social media en andere uitingen. We maken altijd eerst een stijlframe. Dit is een eerste ontwerp om te laten zien hoe wij het ontwerp voor ons zien. Samen maken we de perfecte stijl. 

Wil jij een explanimation?

unnamed

Start hier mijn offerte

 100% Vrijblijvend. 
 Vandaag al reactie. 
 Heldere offerte.

Explanimation laten maken
»