Explanimation laten maken

Play
Explanimation-Laten-Maken
Bekijk onze uitleg
Play

Dus jij wilt...

Een heldere uitleg geven met een explanimation? Met een duidelijke video leg je jouw boodschap zo uit dat die iedereen het begrijpt. Door heldere illustraties gebruik je de kracht van beeld. En met dynamische animaties maak je jouw boodschap aantrekkelijk. Lezen jouw klanten nog uitgebreide teksten? Veel liever kijken ze een heldere video. Van een startup die haar concept wil uitleggen tot het uitrollen van een nieuwe werkwijze of het presenteren van een dienst, voor veel bedrijven is helder communiceren belangrijk. Maak indruk door een explanimation laten maken.

Ervaar met een explanimation:

 • hoe klanten ENTHOUSIAST worden van jouw uitleg.
 • hoe de KRACHT van beeld jouw verhaal overbrengt.
 • hoe klanten reageren als jij HELDER communiceert.

Al meer dan 10 jaar helpt Playforward bedrijven met een sterk uitleg. Onze specialisten zorgen dat jij impact maakt met een professionele explanimation. Van concept tot ontwerp en van animatie tot publicatie.   

Explanimation laten maken? 

Start hier jouw offerte

Gratis marketingadvies. Met 1 dag reactie. Altijd vrijblijvend. 

#fff

Wat zijn de voordelen van explanimations?

Onderzoek onderbouwt dat een explanimation laten maken meerdere voordelen heeft. En zo jouw communicatie verbetert. Een explanimation maken, helpt je met jouw doelgroep helder en duidelijk informeren. Je kunt jouw animatievideo op veel kanalen gebruiken, zowel online als offline. Bijvoorbeeld de website en social media. Maar ook beurzen en in PowerPoint. Zo zorg je voor een heldere uitleg en duidelijke communicatie. Bedrijfs-breed en voor meerdere jaren. 

Dit zijn de voordelen

 • Minder klantenservice nodig, zegt 43% van de managers
 • Beeld is een universele taal: iedereen begrijpt het
 • 6 op 10 mensen zegt dat een video hun koop beïnvloed
 • Zet in op de site, social media, beurzen en presentaties
 • 94% van de mensen kijkt video's over producten
 • Lang te gebruiken, vaak 3 tot 5 jaar.
Explanimation-ontwerpen-1

En wat kost een explanimation?

Wat een explanimation laten maken kost, hangt samen met verschillende dingen. Er is geen standaardprijs, want iedere video wordt op maat gemaakt. Hoe uitgebreid is het ontwerp? Hoe lang wordt de video? Is er sound design nodig? In deze blog lees je meer over hoe de kosten zijn opgebouwd.

Voor een professionele explanimation, zoals een explainer animatie, is een budget vanaf 3.500 euro een goede richtlijn. Dat is bijvoorbeeld een animatie met motion graphics of met characters vanuit een 2D perspectief. Wil jij een unieke animatie? Dat kan! Dan is de prijs wel wat hoger. En het eindresultaat nóg beter. Als animatiestudio maken wij een inhoudelijk voorstel met offerte. Dat is zo opgestart, ontvang met een dag al een eerste prijsopgave.

Ga nu aan de slag! (in 1 week afgerond)

Vraag jouw offerte aan

100% vrijblijvend. Met 1 dag reactie. Gratis marketingadvies. 

Dit is onze aanpak

Het proces van onze studio heeft een duidelijk opbouw. Het is in stappen opgebouwd, waarbij we gericht naar het eindresultaat toewerken. Een explanimation laten maken doorloopt drie fases:

 • Pre-productie: creatieve sessie en scenario
 • Productie: storyboard maken en animeren
 • Levering: feedback doorvoeren en oplevering

Je wordt betrokken bij iedere stap, zodat we weten dat we op de goede weg zijn. De basis van een heldere uitleg is onze beproefde methode voor storytelling. Een indicatie voor de doorlooptijd is ongeveer 6 weken. Heb je de explanimation snel nodig, dat kan. Een deadline van 10 werkdagen is haalbaar.

Ons proces in 1 minuut uitgelegd

Voorbeelden van onze explanimations

Meer voorbeelden bekijken.

Play
Play
Play
Play
explanimation
Een explanimation begint vaak eerst op papier

Animatiestudio sinds 2010

Playforward is een animatiestudio in Alkmaar. Wij hebben alle specialisten in huis. Van marketingadviseurs en regisseurs tot ontwerpers en animators. Onze oprichters hebben als jeugdacteurs in Nederlandse films gespeeld. Dat is de oorsprong van onze studio: liefde voor film. 

Waarom kiezen voor Playforward 
 • Ervaren studio voor explanimations: vanaf 2010 
 • Unieke aanpak voor video marketing  
 • Creatieve alleskunner: 2D, Isometrisch, 3D en Film 
 • Hele traject: advies, ontwerp, animatie en publicatie 
 • Blije klanten met een tevredenheid van een 9+ 

Starten met video?

Vraag jouw offerte aan

Gratis marketingadvies. Met 1 dag reactie. Mét plan van aanpak. 

Ilona de Kok
Ilona de Kok

Super fijne samenwerking gehad met Playforward! Zowel in het proces voorafgaand en tijdens de draaidag vanuit de organisatie Racktime. (Translated by Google) Had a great collaboration with Playforward! Both in the process prior to and during the shooting day from the Racktime organization.

02-06-2022 om 14:04 uur
Geoffrey de Bruin
Geoffrey de Bruin

Denken in oplossingen t.b.v. een goed resultaat. (Translated by Google) Thinking in solutions for a good result.

31-05-2022 om 14:08 uur
Andrea Ferreira
Andrea Ferreira

We have worked with Play Forward for many years and they do not disappoint. They help you from the the beginning to think about the goal of the video, script, and CTA, to the end. As well as if you need extra things in the future they help you out fast and reliable. 100% recommend!

05-04-2022 om 16:08 uur
Vario Pool
Vario Pool

Wij hebben door Play Forward een moodvideo laten maken van ons nieuwe product Area H2o. Met enkele gesprekken waren we hier snel uit en is de video tot stand gekomen. Met enkele handige tips van de mannen is de video naar een hoger plan gebracht en zijn we erg blij met het eindresultaat. De video gaat inmiddels de hele wereld over. (Translated by Google) We had Play Forward make a mood video of our new product Area H2o. With a few conversations we were quickly out of this and the video was created. With some handy tips from the men, the video has been taken to a higher level and we are very happy with the end result. The video is now all over the world.

04-04-2022 om 12:13 uur
Remco Kroonsberg
Remco Kroonsberg

Super snelle reactie en veel interactie mogelijk. Echt fraai resultaat die jaren mee kan! (Translated by Google) Super fast response and a lot of interaction possible. Really nice result that can last for years!

29-03-2022 om 12:16 uur
Heinz Jankowsky
Heinz Jankowsky

Met Playforward een project uitgevoerd waarin we op een ludieke wijze de manier van werken in de openbare ruimte belicht hebben. Het resultaat was een mooie film die veelvuldig gebruikt is. Goede samenwerking met Koen met waardevolle feedback. (Translated by Google) Executed a project with Playforward in which we illuminated the way of working in public space in a playful way. The result was a beautiful film that has been used extensively. Good cooperation with Koen with valuable feedback.

28-03-2022 om 11:49 uur
Webcare Sorgente
Webcare Sorgente

'Dichtbij en persoonlijk, wij zijn Sorgente'. De bedrijfsfilm laat precies zien waar het ons omgaat: mensen helpen. De crew van Playforward heeft ons heel goed geholpen bij het zichtbaar maken van wat wij doen. Niet alleen tijdens het maken van de opnames, maar ook bij het samenstellen van het script en het editen van de film. We kijken dan ook terug op een fijne samenwerking. (Translated by Google) 'Close up and personal, we are Sorgente'. The company film shows exactly what we are all about: helping people. The Playforward crew has helped us very well in making what we do visible. Not only during the shooting, but also when compiling the script and editing the film. We can therefore look back on a great collaboration.

01-03-2022 om 09:46 uur
Henk Bangma
Henk Bangma

De mensen van Playforward helpen je bij elke stap van je videoproductie. Ze denken mee en komen met creatieve oplossingen. (Translated by Google) The people at Playforward help you every step of your video production. They think along and come up with creative solutions.

23-12-2021 om 10:26 uur
slide 1 to 2 of 5

Veelgestelde vragen

Hoe maken jullie een explanimation?

Wij werken met een overzichtelijk productieproces voor een explanimation laten maken. Het bestaat uit een stappenplan die in vijf stappen naar een sterke explainer video toe werkt. Samen met de klant maken we de reis van voorbereiding, creatie en oplevering. Bij iedere stap is er gelegenheid voor feedback, zodat we 100% maatwerk leveren. 

Stappenplan

 • Creatieve briefing
 • Scenario & Ontwerp
 • Storyboard maken
 • Animeren tot video
 • Oplevering

Waarom een explanimation laten maken?

Een explanimation is een uitleganimatie. De term is een samenvoeging van 'explanation' en 'animation'. Explanimations worden ook wel explainer animaties genoemd. Dit zijn dus korte video's die in 1 tot 1,5 minuut een onderwerp uitleggen. Door de uitleg visueel te maken, wordt de uitleg extra helder en aansprekend. Op die manier houdt het beter de aandacht vast en snapt jouw doelgroep het beter. Uit onderzoek blijkt dit ook.

 • 95% van de marketeers geeft aan dat klanten hun producten beter begrijpen dankzij video 
 • Bijna 85% van de mensen heeft welleens een product aangeschaft door het kijken van een video
 • Onder marketeers geeft 83% aan dat zij meer leads genereren met video's. 

(Bron: Hubspot)

Wat zijn de tarieven voor een explanimation?

Wij maken iedere explanimation op maat. Daarom zijn er geen strandaard tarieven. Er zijn meerdere aspecten die invloed hebben op de uiteindelijke prijs, zoals de lengte van de animatie en de stijl van de illustraties. Is de stijl eenvoudig of uitgebreid? 

Voor een transprant offerteproces, werken we met een startpakket. Dit pakket staat voor een animatie van 1,5 minuut met voice-over. Met upgrades breidt je het pakketten eenvoudig uit naar wens, bijvoorbeeld met ondertiteling, sound design of een uitgebreider stijlontwerp. Voor ieder project stellen we zo een offerte op maat samen met het pakket als uitgangspunt. 

Wat is een goede lengte van een explanimation?

De meeste explanimations zijn tussen de 60 en 90 seconden. Dit is een lengte die kort genoeg is voor mensen om het af te kijken en lang genoeg om een boodschap over te brengen. Maak je een video voor marketing, dan is dit een goede lengte. Voor inzet op social media raden we vaak een lengte van 30 seconden tot 45 seconden aan. 

Langere video's dan 2 minuten raden we meestal af, tenzij het voor instructie of traininggsdoeleinden is. Iedere project is maatwerk, dus er zijn altijd uitzonderingen. We denken graag mee over de juiste aanpak. 

Welke stijlen zijn er?

Voor iedere explanimation maken we een stijl op maat. Iedere video is dus uniek. Van een moderene, eigentijds ontwerp tot speelse cartoony stijl. Van strak corporate tot cool retro. Ongeacht welke richting we in gaan de basis is de huisstijl. Als er een Brand Guide is, raadplegen we die zeker. De explanimation past zo perfect op jouw website, social media en andere uitingen. We maken altijd eerst een stijlframe. Dit is een eerste ontwerp om te laten zien hoe wij het ontwerp voor ons zien. Samen maken we de perfecte stijl. 

Wil jij een explanimation?

unnamed

Wij helpen je graag verder.

Vraag jouw offerte aan

100% vrijblijvend. Met 1 dag reactie. Mét Plan van Aanpak.

Explanimation laten maken
»