branch-5

Video voor gemeenten en publieke sector

Professionele communicatie voor inwoners en stakeholders

Het publieke domein is een dynamische omgeving. Er zijn grote belangen en iedereen komt ermee in aanraking. De publieke zaak gaat dus iedereen aan. Een grote verantwoordelijkheid. Goede communicatie is belangrijk voor draagvlak en het is ook onderdeel van de servicetaak van publieke organisaties. Maar communicatie is vaak ingewikkeld, want de doelgroepen zijn vaak breed. Video zorgt voor effectieve communicatie voor inwoners en stakeholders. 

Voordelen
 • Zorg voor positieve beïnvloeding met campagnes 
 • Leg processen uit aan inwoners, bezoekers en toerisme 
 • Geef voorlichting over nieuw beleid 
 • Informeer huurders als woningcorporatie 
 • Verleid toeristen om de stad te bezoeken 
 • Geef inzicht in jouw organisatie voor stakeholders 
Play
Screenshot 2021-07-20 at 09-56-33 Den Helder - Hondenpoep

Bereik inwoners met campagnes

Inwoners zijn niet altijd de perfecte burgers. Soms moeten zij gestimuleerd worden voor het juiste gedrag. Streng toezicht en hameren op de regels is daarbij niet altijd de juiste manier. Positieve beïnvloeding is vaak een vriendelijkere en effectievere aanpak. Met creatieve campagnes kunnen inwoners op een positieve manier bereikt worden. Een promotiefilm is een sprekende en aantrekkelijke manier op een campagne in te steken. En inzetbaar via vele kanalen, bijvoorbeeld in de vorm van social video´s 

Play
Gemeente Harlingen_Lang Parkeren_Styleframe_v1.2

Beantwoord 'Veel gestelde vragen'

Het goed informeren van inwoners, bezoekers en toeristen creëert een gastvrije en prettige gemeente. Het zorgt dat dingen goed verlopen en dat mensen geholpen worden. Vaak zijn er thema's binnen gemeente die standaard tot de categorie 'veel gestelde vragen’ behoort. Een animatievideo is de manier om op een duidelijke manier uit te leggen en zaken in goede banen te leiden. En door het beeldend te maken is het begrijpelijk voor een grote groep mensen. 

Play
Screenshot 2021-07-20 at 10-00-48 Hollands Kroon - Tijdelijke medewerkers

Licht nieuw beleid toe

Aan goed beleid wordt vaak jaren gewerkt. En als het eenmaal uitgerold wordt, is het zaak om inwoners en andere belanghebbenden goed voor te lichten over wat het beleid inhoudt en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Een video is de perfecte vervanging voor de papieren tijger. Met een video kan het scenario's in beeld brengen om beleid concreet en inzichtelijk te maken. Met een dronevideo kan hierbij de regio letterlijk een rol spelen.

Video maken als gemeente of publieke organisatie?

Prijs opvragen

Play
Screenshot 2021-07-20 at 10-50-39 Wooncompagnie - Finale Animatie 090320

Informeer sociale huurders

Woningcorporaties zijn semipublieke organisaties met een belangrijke maatschappelijke taak. Huurders vormen het bestaansrecht van woningcorporaties. Goede communicatie naar huurders is daarom van groot belang. Vaak gaat het om onderwerpen die complex zijn en de doelgroep is enorm divers. Een explanimation maakt complexe onderwerpen toegankelijk en duidelijk in Jip-in-Janneke taal en met beeldende communicatie. Video zorgt zo voor draagvlak en kan ook de klantenservice ontlasten. 

Play
Screenshot_2020-03-04 City Marketing Video Schagen Marktstad

Verleid toeristen met city marketing

Toerisme is voor veel gemeentes een belangrijk onderdeel van de lokale economie. Het biedt kansen voor de middenstand en zorgt voor een bruisende stad. Veel steden hebben toeristen veel te bieden, zoals musea, architectuur en een divers winkelaanbod. Een bedrijfsfilm creëert dynamische en aantrekkelijke city marketing waarmee de stad een gezicht en profiel krijgt. Een video brengt sterke punten in beeld en zet een beleving neer, zodat de toerist alvast warm gemaakt wordt. 

Play
Screenshot 2021-07-20 at 11-02-55 RMA_Bedrijfsfilm

Versterk stakeholder communicatie

Publieke organisaties hebben vaak een groot aantal stakeholders. Deze groepen wisselen regelmatig qua samenstelling, zoals een gemeenteraad of provinciebestuur, en hebben verschillende kennisniveaus over de taken, rollen en verantwoordelijkheden van de organisatie. Een videoproductie zorgt voor sterke stakeholder communicatie zodat iedereen weet waar de organisatie voor staat en wat zij in haar mars heeft.  

Deze gemeentes en publieke organisaties kiezen voor ons

We werkten al samen met vele gemeentes, publieke organisaties en andere overheden.

Stappenplan voor video

We werken met een overzichtelijk stappenplan om video's te maken. Dit zorgt voor een goede samenwerking, waarbij er ruimte is voor creativiteit en toch grip op het proces is. 

Film
Animatie
Video-strategie
icon-1
Script en draaiboek
Script-draaiboek
pre-productiefase
Filmen op locatie
Filmen-op-locatie
Monteren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon
Script en stijlframe
Script-stijlframe
pre-productiefase
Storyboard maken
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase
Video-strategie
icon-1
Script en proefmodel
Script-proefmodel
pre-productiefase
Technisch storyboard
Storyboard
Animeren tot eerste versie
Monteren
productie & post-productiefase
Aanpassings-rondes
Aanpassingsrondes
Live
gaan!
Live-gaan
check en publicatiefase

Prijsopgave ontvangen

Onze complete startpakketten zijn op maat uit te breiden met opties. Selecteer wat voor video je wil en we helpen je graag verder. 

unnamed

Koen geeft je graag advies

Ontvang met 1 werkdag jouw prijsindicatie
Standaard in onze video's
 • Lengte van 1,5 minuut
 • Project kick-off met Videostrateeg
 • Script volgens eigen scriptmethode
 • Video met muziek en logo-animatie
 • 3x feedback bij iedere tussenstap
 • Incl. alle gebruiksrechten voor publicatie

      Vraag een prijsopgave op

Henk Bangma
Henk Bangma

(Translated by Google) The people at Playforward help you every step of your video production. They think along and come up with creative solutions. (Original) De mensen van Playforward helpen je bij elke stap van je videoproductie. Ze denken mee en komen met creatieve oplossingen.

23-12-2021 om 10:26 uur
Dayenne Bos
Dayenne Bos

(Translated by Google) I was able to shoot several film days with Playforward for Superfoodies. The contact always went very well, they thought proactively, were flexible with the conversion of days due to illness and the delivery of the videos also went very well. Fast delivery and feedback was processed immediately. Recommended! (Original) Voor Superfoodies heb ik meerdere filmdagen met Playforward mogen draaien. Het contact verliep daarbij altijd super goed, er werd proactief meegedacht, waren flexibel met het omzetten van dagen ivm ziekte en ook het opleveren van de video's ging helemaal top. Snelle oplevering en feedback werd direct verwerkt. Een aanrader!

23-12-2021 om 09:54 uur
Merle Vick
Merle Vick

Working with the Playforward team was a great experience: professional and reliable service, creative ideas and amazing execution ensured a great result. Would definitely recommend.

23-11-2021 om 10:28 uur
Angela Mooij
Angela Mooij

(Translated by Google) Nice company! Knowledgeable, friendly and proactive. (Original) Fijn bedrijf! Kundig, vriendelijk en pro-actief.

01-10-2021 om 09:28 uur
Airblast BV
Airblast BV

It is a pleasure to work with Playforward to produce our corporate video. Their free-thinking and open approach to the creative process is refreshing, their attention to detail during each phase of the process is impressive, the end result is better than promised – and all at a fair price! We can’t recommend their services more highly – if you need a video production service then these are the guys to choose!

23-09-2021 om 15:02 uur
Overheid & Publieke sector
»