Wat zijn de kosten van een Bedrijfsfilm maken?

Wat zijn de tarieven voor een bedrijfsfilm maken? Het is een vraag die wij veel krijgen en waar we graag bij helpen. Iedere bedrijfsvideo is weer anders. En omdat alles maatwerk is, zijn de prijzen van een bedrijfsfilm niet zomaar te zeggen. Wel kunnen we je nu verder helpen met een prijsindicatie, waarbij we bovenstaande voorbeeld video’s gebruiken als referentie. Eerst leggen we uit wat de prijs van een bedrijfsvideo bepaalt. 

 

WAT BEPAALT HET TARIEF VAN EEN BEDRIJFSFILM?

Verreweg de grootste factor in de kosten voor een bedrijfsvideo is tijd. Een bedrijfsfilm laten maken (https://www.playforward.nl/pg-24170-7-48258/pagina/bedrijfsfilmmaken.html) bestaat uit een aantal stappen die stuk voor stuk een hoeveelheid werk meebrengen.
 

1. Voorbereiding
2. Opnames maken
3. Montage
4. Oplevering
 

Een goede voorbereiding is essentieel voor onze werkwijze (https://www.playforward.nl/pg-24170-7-35209/pagina/werkwijze.html). Dit begint met een brainstorm waarin we samen het creatieve plan uitwerken. Op basis hiervan schrijven we een script waarin we het verhaal uitwerken. Voor het ontwikkelen van een onderscheidend en creatief verhaal voor je bedrijfsfilm, rekenen we ongeveer één dag voorbereiding. 


Daarna maken we de opnames op locatie. Dit kan bij je bedrijf zijn of ergens anders in Nederland, net wat nodig is. Doorgaans hebben we één tot twee dagen nodig om al het materiaal te filmen.
 

Dan begint de montage. We monteren al het materiaal tot een sterke bedrijfsvideo met muziek. Voor een perfect totaal plaatje bewerken we ook het licht, de kleuren en de audio. Om een sterke montage te maken, hebben we zeker ander halve dag nodig.

 

WAT BEINVLOED DE PRIJS VOOR EEN BEDRIJFSVIDEO NOG MEER?

Er zijn veel extra mogelijkheden die ervoor zorgen dat je bedrijfsfilm nog meer impact maakt. Deze extra’s beïnvloeden natuurlijk ook de prijs. Wil je bijvoorbeeld een toffe drone video laten maken (https://www.playforward.nl/pg-24170-7-111296/pagina/dronevideolatenmaken.html)? Dan moeten we met een professionele drone filmen, die bestuurd wordt door een gecetifceerde piloot. Extra mogelijkheden waar je uit kan kiezen zijn:
 

- Voice-Over toevoegen
- Drone opnames
- Stockclips toevoegen
- Interactieve video (https://www.playforward.nl/pg-24170-7-111206/pagina/interactievevideo.html)

- Inzetten van acteurs
- Super slow motion opname
- 2D animatie laten maken (https://www.playforward.nl/pg-24170-7-72868/pagina/animatiefilmmaken.html)


Hoe meer extra mogelijkheden (https://www.playforward.nl/nw-24170-7-3534137/nieuws/7_mogelijkheden_van_een_bedrijfsfilm_wat_kan_er_allemaal.html) je kiest, hoe meer tijd en kosten de bedrijfsvideo met zich meebrengt en dus hoe hoger het tarief.

 

PRIJSINDICATIE VOOR EEN BEDRIJFSFILM

Doorgaans kost een bedrijfsfilm maken dus veel tijd. Bij ons moet je rekening houden met een tarief vanaf €2.500. Onze voorbeeld video van de MovaNext fietsendrager die je bovenaan dit artikel kan bekijken, valt binnen dit tarief. Wil je gebruik maken van onze extra mogelijkheden, dan komen die opties erbij. Ons voorbeeld van de bedrijfsvideo van Airblast die je boveaan dit artikel kan bekijken, gebruikt meerdere extra’s waaronder stockclips en super slow motion beelden. Voor zo’n bedrijfsfilm kan je rekening houden met een tarief vanaf €4.000.

Bovenaan dit artikel staat ook een overzicht van wat je allemaal bij ons krijgt. Als je met ons aan de slag gaat zijn dat onze beloftes waar je ons aan kan houden.
 

Wij werken van te voren het creatieve plan uit en bieden een offerte op maat (https://www.playforward.nl/pg-24170-7-91868/pagina/contact.html) voor ieder project. Dit houdt in dat we een voorstel maken met alle facetten en eventuele extra’s inbegrepen, zodat je van te voren een goed beeld hebt wat de bedrijfsiflm gaat kosten. 

Dit krijg je bij Playforward - kosten bedrijfsfilm Dit krijg je bij Playforward - kosten bedrijfsfilm
IMG_3066 IMG_3066
DSC_0619 DSC_0619